rss
  • Zsákbamacska

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg vegyes, bármilyen zöldség: zellergumó, sárgarépa, petrezselyemgyökér karalábé stb., tetszés szerint, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél-két deci tej, 5 dkg reszelt sajt (lehetõleg óvári vagy trappista), ízlés szerint só és törött fehér bors;

    Elkészítése:

    Elõször a "zsákot" készítjük el: a tojást habosra verjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet és a fûszereket, majd simára keverjük. A masszába utoljára belekeverjük a reszelt sajtot, amelytõl sûrûvé válik. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd le is szárítjuk. Egyforma vékonyka hasábokra vágjuk, és elõször lisztbe, ezután a tésztába mártjuk, így rátapad a "zsák". 170 fokos olajba tesszük és szép világosbarnára sütjük (7-8 perc). Vigyázat! A sajt miatt hamar sül, ezért ügyeljünk arra, nehogy túlsüssük, mert keserûvé válhat. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajsütõ készülékbe, hogy ne ragadhassanak össze a kis bundázott zöldséghasábok. Az olajból kivéve lecsöpögtetjük, esetleg papírtörülközõre tesszük, hogy az a fölösleges olajat beszívja. Majonézes mártással vagy anélkül is fogyaszthatjuk egy nagy tál saláta társaságában. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ, maradék kis zöldség is felhasználható hozzá.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banánsorbet

    Három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel).

  • Betyáros tarhonya

    Hozzávalók: fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a szárnyas fűszerkeverékkel minden oldalát bedörzsöljük. Pár órára a hűtőbe tesszük, de jobb, ha egy éjszakára, hogy jól átjárja a fűszer a húst. A töltelékhez a csirkemájat tisztítás után késsel elkaparjuk, a zsemléket a tejben beáztatjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. Egy tálban összekeverjük a májat, a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemmel ízesítjük, ha kell kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A két főtt tojást, tojásszeletelőn felszeljük, és beleforgatjuk a töltelékbe.

  • Puding gyümölcslevessel

    Hozzávalók: 1 db ananászkonzerv (darabolt ), 1db barackbefõtt, 1 db meggybefõtt, 1 cs vanillia pudingpor, citromlé, fahéj, szegfûszeg, vanilliáscukor, szerecsendió, kb. 1/2 l tej.

  • Angol vagdalt

    40 dkg darált sertéshúsból tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 2 tojással, reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal vagdalt masszát készítünk.

  • Borzas teasütemény

    Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkõsavat és verjünk kemény habot belõle. Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés közben.

  • Túrós rétes

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 1 csomag hatlapos réteslap

    Töltelékhez:

    - 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
    - 200 g porcukor
    - 30 g puha vaj
    - 2 egész tojás
    - 2 tojássárgája
    - 50 g mazsola
    - reszelt citromhéj
    - 100 g zsemlemorzsa
    - 100 g porcukor a szóráshoz

  • Csörögefánk

    CsörögefánkAz átszitált lisztbe beletesszük a felaprított margarint, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, tejfölt, fehérbort, rumot és csipet sót. Sima tésztává gyúrjuk és fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, majd egymástól ujjnyi távolságban két helyen hosszában bemetsszük a közepén is. A széleinek épnek kell maradnia, hogy az átlósan szemben lévő széleket áthúzhassuk a középső nyílásokon. A fánkok alakja tetszés szerint változtatható. A megformált forgácsfánkokat forró zsiradékban aranysárgára sütjük. A sült fánkokat megszórjuk porcukorral.

  • Dióskürt

    45 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral összedolgozunk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot, 1 tojást, 1 csomag Váncza-sütõport, kevés sót, 2 kanál tejfelt, 1 kanál rumot és annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen.

  • Tárkonyos csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg fõtt csirkemellfilé
    - 2 db zellerszár
    - 1 evõkanál frissen aprított tárkony
    - 2 evõkanál citromlé
    - só, frissen õrölt bors
    - 0.5 db kígyóuborka
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1.5 dl tejföl
    - 4 levél római saláta
    - 1 evõkanál szezámmag

  • Fokhagymás pirítós sajttal

    Hozzávalók: 1 francia bagett négyfelé vágva, 2 dgk vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, bármilyen sajtból 10-15 dkg reszelve, vagy szeletelve, csokor petrezselyem megvágva, só, bors.

  • Húsos pite

    Hozzávalók:


    liszt 25 dkg, vaj 25 dkg, langyos víz 1 dl, tojás 2-3 db, só késhegynyi. a töltelék: borjúcomb 25 dkg, disznócomb 25 dkg, hagyma 1/4 fej, zsír 15 dkg, bors, só 1 késh.

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.

  • Vöröskáposzta gesztenyével

    Hozzávalók: 1.5 kg vöröskáposzta, só, 10 dkg zsír, 5 dkg cukor, 1 dl fehérbor, liszt, sült gesztenye.

  • Sonkás-tejszínes rakott tészta

    Sonkás-tejszínes rakott tésztaA hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba. Hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és vegetát, majd beleöntjük a vizet is. A penét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és letakarjuk a jénait egy edénnyel, vagy alufóliával. A jénait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,főzzük".

  • Serpenyõs süllõ

    A megtisztított fogast irdaljuk be centinként egészen a gerincoszlop mélységéig és sózzuk be alaposan. Tûzzünk minden elsõ irdalásba füstölt szalonnát, és minden másodikba fokhagymát, ízlés szerinti mennyiségben.

  • Sertésraguleves kelkáposztával

    Hozzávalók: 4-5 adaghoz: 30 dkg sertéscomb, 1 tasak Sertéssült fûszerkeverék, 10-10 dkg sárgarépa, petrezselyem, zeller, 30 dkg kelkáposzta, 1 tk ételízesítõ , 1 ek liszt, 2-3 dl tejföl.

  • Kókuszos-meggyes túrógolyócskák

    Hozzávalók: (KB. 6O darabhoz) 60 szem kimagozott meggybefõtt (fagyasztott gyümölcs is lehet) 60 dkg félzsíros tehéntúró, 0,5 dl tejszín, 6 evõkanál Natreen édesítõpor 1 citrom vagy narancs reszelt héja vagy 1 kiskanál õrölt fahéj is néhány szem darált diétás keksz a bevonáshoz: egy csomag kókuszreszelék, 4-5 evõkanál Natreen édesítõpor.

  • Csokis keksz

    Hozzávalók:

    - 50 dkg sima liszt
    - 20 dkg zsír
    - 20 dkg porcukor
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 2 tojás
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 1 púpos evõkanál kakaópor
    - 1 dl tej

    A tetejére:

    - 6 dkg tortabevonó
    - 2 dkg margarin

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 50 dkg apró hús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.