
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kelkáposztaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, és forrásban lévõ vízbe tesszük. Az újraforrástól számított öt percig fõzzük, ezután leszûrjük, és hagyjuk megszikkadni. Közben a reszelt sajtot, a nyers tojást és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménymagot, majd kevés sóval és borssal fûszerezzük.
Egy-egy kiterített kelkáposztalevelet bekenünk a sajtos-tojásos krémmel, és úgy csavarjuk fel, mint a palacsintát szokás. A forró olajba óvatosan beletesszük a tekercset: a megolvadt sajt és a tojás a hõ hatására összefogja. A 3-4 perc alatt megsült tekercseket papírtörülközõre rakjuk, hogy az a fölösleges olajat felszívja, majd háromcentis darabkákra vágjuk. Hidegen is, melegen is nagyon ízletes. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik mellé, ha melegen fogyasztjuk. Gyorsan és egyszerûen készíthetõ, olcsó étel.