2024.04.19. - Emma

Sült szardellás gomba

Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyon-gombafejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Ízlés szerint törött fekete bors (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!) A tojást habosra felverjük és összekeverjük a szardellapasztával, a törött borssal, a megmosott, lecsöpögtetett és apróra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt vöröshagymával, valamint annyi liszttel, hogy a szokásosnál kissé sûrûbb palacsintatészta-masszát kapjunk. A gombát tisztítás után vastag szeletekre vágjuk. Elõször lisztben megforgatjuk, majd a
tésztában megmártjuk, és 180 fokra felhevített olajba téve 3-4 perc alatt szép pirosra megsütjük. Az olajat lecsöpögtetjük és petrezselymes rizzsel valamint tartármártással tálaljuk. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!