rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sült szardellás gomba

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyon-gombafejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    Ízlés szerint törött fekete bors (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!) A tojást habosra felverjük és összekeverjük a szardellapasztával, a törött borssal, a megmosott, lecsöpögtetett és apróra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt vöröshagymával, valamint annyi liszttel, hogy a szokásosnál kissé sûrûbb palacsintatészta-masszát kapjunk. A gombát tisztítás után vastag szeletekre vágjuk. Elõször lisztben megforgatjuk, majd a
    tésztában megmártjuk, és 180 fokra felhevített olajba téve 3-4 perc alatt szép pirosra megsütjük. Az olajat lecsöpögtetjük és petrezselymes rizzsel valamint tartármártással tálaljuk. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ étel.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Chilis bab

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált marhahús
    - 1 doboz vörösbab konzerv
    - egy doboz kukoricakonzerv
    - 3-4 db paradicsom
    - 1 nagyobb vagy 2 kisebb kaliforniai paprika
    - 2 dl sűrű paradicsomlé
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
    - 1 mokkáskanál cayenne bors
    - ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott vagy szárított chilipaprika
    - 1 kiskanál morzsolt oregano
    - 1 kiskanál őrölt római kömény
    - csipetnyi őrölt fahéj
    - cukor
    - só
    - étolaj

  • Ananászleves

    Hozzávalók:

    1 db ananász; 1 cs. vaníliás pudingpor; 3 evõkanál cukor; fahéj; szegfûszeg; 1,5 dl fõzõ tejszín; 1 cs. vaníliás cukor

  • Fahéjas meggytorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 22 dk cukor, 12 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítõ, 2 teáskanál sütõpor, 3 teáskanál fahéj, 3 pohár tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg (720 ml) meggybefõtt, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg vágott dióbél, csokoládélevél, porcukor.

  • Tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg csirkepaprikás, 2 pohár tejszín, 3+2 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Svájci felvágottsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi (vagy más felvágott), 10 dkg Gouda sajt (trappista, ementáli), 10 dkg ecetes uborka, 1 pohár joghurt, 1 ek ecet, 1/2 kk só, 1/4 kk õrölt bors.

  • Csokis-céklás torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg csokoládé
    - 10 dkg vaj
    - 10 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 2 db tojás
    - 20 dkg liszt
    - 1,5 teáskanál sütõpor
    - 10 dkg fõtt, pépesített cékla

    A krémhez:

    - 5 dkg csokoládé
    - 5 dkg pépesített fõtt cékla
    - 2,5 dkg vaj
    - 2 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 evõkanál étkezési keményítõ
    - 1 tojássárgája
    - 10 dkg mascarpone
    - 2 dl tejszín

  • Burgonyás édeskömény hússal töltve, csõben sütve

    Hozzávalók: 70 dkg édeskömény, 50 dkg lisztes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg darált hús (sertés, szárnyas tetszés szerint), 1 hagyma, 1 evõkanál olaj, 4 dkg vaj, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 4 dl fõzõtejszín, kevés reszelt szerecsendió, só, bors.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.

  • Paradicsomos kukoricasaláta

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv csemegekukorica, 2 nagy paradicsom, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál borecet, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, só.

  • Japán palacsinta

    Hozzávalók (2személyre): szójaszósz, fûszerpaprika, chili por, picike ecet, szója csíra, liszt, apró, vékony csíkokra vágva: uborka, répa, gomba, paprika, póréhagyma illetve akármilyen zöldség, amit csíkokra lehet vágni (pl. káposzta).

  • Syros (görög rizsétel)

    Hozzávalók: fél kg cukkini, 2 csésze rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleveskocka, 40 dkg darálthús, 4 EK tejföl, 2 dkg vaj, 2 kk citromlé, só.

  • Ázsiai becsinált leves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kínai kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 filézett csirkemell (35 dkg), 1 db gyömbér, 1 l tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg rizs, 2 evõkanál szójaszósz, 1 csokor metélõhagyma.

  • Mézes borleves

    Hozzávalók:

    8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz

  • Gyümölcsös gofri

    Hozzávalók: 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 1 evõkanál teavaj, 2 evõkanál porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 6 cl vodka; a tésztához: 8 dkg vaj, 3 evõkanál cukor, 1 rúd vanília kikapart húsa, 2 szétválasztott tojás, 15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, olaj a gofrisütõhöz.

  • Tortilla

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 ek olaj, 1 tk só, 1/2 cs sütõpor, víz.

  • Joghurtos gomba egytál

    Hozzávalók: fél kg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 pohár joghurt, fél csomag spagetti száraztészta, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Mexikói csirkesaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt csirkehús, 2 pirospaprika, 150 ml tejföl, 50 ml majonéz, 15 dkg konzervkukorica, 1 tasak gyors rizs, 1/2 kávéskanál õrölt chili, só, bors.

  • Fokhagymás bundás hús

    Fokhagymás bundás húsA tojásokat felverjük egy tálkában, hozzákeverjük a tejet, picit sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a megtisztított és megpucolt fokhagymákat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen az állaga. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek, és a fokhagyma jó alaposan átjárja a tésztát. Kb. 6-8 szelet sertés karajt kiklopfolunk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, majd a szószban megforgatjuk úgy, hogy teljesen bevonja azt, és forró olajban kisütjük. Köretként krumpli, tészta, rizs vagy ízlés szerint bármi készíthető mellé.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...