
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zöldségeket hasáb alakúra vágjuk, majd a levest felfõzésétõl számított 30 perc múlva bezöldségeljük. Lassú, egyenletes tûzön a tyúkot puhára fõzzük, majd a szeletekre vágott gombát, zöldborsót belehelyezzük, és együtt fellobbantjuk. Leszûrjük.
Egy kevés levesben a kockára vagy hosszúra vágott laskát kifõzzük. Tálalás elõtt a feldarabolt tyúkot és zöldségfélét a tálra helyezzük, majd a finommetéltet a levesben tálaljuk. A levesnek aranysárgának és áttetszõ tisztának kell lennie. A tetejét vágott zöldpetrezselyemmel hintjük meg.
Megjegyzés: Sok helyen petrezselyem helyett borsot használnak, székely szokás gyömbérrel vagy sáfránnyal fûszerezni.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!