2025.07.06. - Csaba

Alföldi kolbászos fánk

Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, só, 2 dl tej, 2,5 dl olaj, 25 dkg lángolt kolbász.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát hájában megfõzzük, majd megpucoljuk, és összetörjük. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, a tejben megfuttatott élesztõt és az olajat. Kinyújtjuk, majd téglalapokat vágunk ki belõle. Minden téglalapba egy darab kolbászt teszünk, majd sarkait összenyomjuk. Egy darabig állni hagyjuk, majd olajban kisütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!