rss
  • Alföldi kolbászos fánk

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, só, 2 dl tej, 2,5 dl olaj, 25 dkg lángolt kolbász.

    A burgonyát hájában megfõzzük, majd megpucoljuk, és összetörjük. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, a tejben megfuttatott élesztõt és az olajat. Kinyújtjuk, majd téglalapokat vágunk ki belõle. Minden téglalapba egy darab kolbászt teszünk, majd sarkait összenyomjuk. Egy darabig állni hagyjuk, majd olajban kisütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás tejfölös csirkemáj

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 kis hagyma, zsír, paprika, fokhagyma, 1 ek liszt, só, 3 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl.

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Részeges ananász

    Hozzávalók: 1 doboz (50 dkg) ananászkonzerv, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 dl rum, 10 dkg vaj, babapiskóta vagy keksz.

  • Saganaki (görög rántott sajt)

    Hozzávalók: 40 dkg kemény sós görög sajt, a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa, tojás, a kisütéshez bõven olivaolaj.

  • Csirkemell spárgás tésztával

    Elõkészítés: A húst megmossuk. A fokhagymát áttörjük. A spárgát lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafõzéshez.

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Reszelt sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 800 g sárgarépa, 40 g vaj, 2 ek. húsleves esszencia, 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 40 g l liszt, 1/2 csomó petrezselyemzöld.

  • Liszt nélküli vaníliás túrótorta

    Hozzávalók: 500 g zsíros tehéntúró, 1 csomag vaníliaízû pudingpor, 175 g tejföl, 120 g cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 deci tej, 1 deci étolaj, 1 citrom reszelt héja.

  • Római articsóka

    Hány személyre: 4 személyre: 4 articsóka, 1 citrom, 125 g szikkadt kenyérbél, 1 pohár olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. borecet, petrezselyem, friss menta, néhány szem édesköménymag, 1 nagy pohár gyümölcsös aromájú fehérbor, 1 nagy pohár borjú- vagy csirkehúsleves, fekete olajbogyó, só és bors.

  • Angol kávé

    Hozzávalók 4 adaghoz: 4 púpos ek. instant kávé, 100 ml whisky, 1/8 l habtejszín 2 ek. apróra vágott kandírozott narancshéj, 1 kk. vaníliás cukor, bõ 1/2 l forró víz.

  • Rostonsült rák zöldségekkel

    Hozzávalók 4 személyre:
    1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt), 40 dkg cukkini, 1 fej hagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 6 szál friss kapor, olívaolaj.

  • Nokedli (galuska)

    Hozzávalók: 1 kiló liszt, 2-3 tojás, kávéskanálnyi só.

  • Fekete erdõ kávé

    Hozzávalók: 1/2 l erõs kávé, 1 likõröspohár cseresznyepálinka, jégkocka, cukor.

  • Babos csirke

    Hozzávalók: 30 dkg bab, 35 dkg csirkemell, 30 dkg sajt, 2 dl joghurt, 2 dl kefír, petrezselyem, majoranna, só, bors.

  • Bajor csirkecomb

    Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál zsemlemorzsa, flekkenfûszer, késhegynyi õrölt bors.

  • Boronkai marhahúspástétom

    Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõz­ve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

  • Ferencesek húsvéti kedvence

    Hozzávalók: 6 tojás, 18 dkg kristálycukor, 18 dkg finomliszt.

  • Füstölt vargányás korhely leves

    Hozzávalók:

    40 dkg savanyú káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg házi füstölt sonka, 10 dkg házi kolbász, 4 gerezd fokhagyma, 2 pár virsli, 2 kis pohár tejföl, 5 dkg szárított vargánya vagy más aromás gomba, fûszerpaprika, bors, só

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.