rss
  • Tejfölben párolt tojás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 dl suru tejföl, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott teáskanál vegeta, 1 késhegynyi törött fehér bors;

    Elkészítése:

    Kisebb tepsit vagy tuzálló tálat a vajjal vastagon kikenünk. A tejföl savóját leöntjük. A visszamaradt suru tejfölhöz adjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a vegetát és a törött borsot. Jól összekeverjük, majd beleöntjük a kikent edénybe. A tojásokat megmossuk, ezután óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon, külön-külön (nehogy egy rossz tojás tönkretegye az összes ételt), egymás mellé rakjuk a nyers tojásokat. (Készíthetjük adagonként is, akkor 4 kikent csészébe osztjuk a fuszeres tejfölt, és mindegyikre egy-egy tojást teszünk.)

    Nagy tepsibe, amibe belefér a megtöltött edény, kétujjnyi vizet töltünk, és az elomelegített forró sütobe toljuk. Amikor a víz a tepsiben gyöngyözni kezd, beleállítjuk a tojásos-tejfölös edényt, és a gozben addig pároljuk, amíg a tojásfehérje megalvad, de a sárgája még kissé lágy. Ekkor óvatosan kivesszük a sütobol, a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk, és csak annyi idore tesszük vissza (most már a víz nélkül), amíg a sajt ráolvad a tetejére.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vegyes gyümölcs leves

    Hozzávalók:

    20 dkg ringló, 50 dkg meggy, mazsola, 1 csomag vanília pudingpor, egész fahéj, szegfûszeg, tejföl

  • Karfiolos makaróni vagy brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 50 dkg makaróni, 3 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt edámi sajt, só, késhegyni reszelt szerecsendió.

  • Angol teasütemény

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 egész tojás, kevés vaníliás cukor.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Tormamártás

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, vagy margarin, 1 ek liszt, 2 ek reszelt torma, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, pici só.

  • Fokhagymás cukkíni

    Hozzávalók: 4 db karcsú cukkíni (50-60 dkg), 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, 2 gerezd fokhagyma kevés liszt, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só;

  • Töltött csirke

    A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bõre alá töltjük. Készíthetjük úgy is, hogy a tölteléket kizsírozott õzgerincformában külön sütjük, s köretként adjuk a csirkéhez. A gomba helyett összetört csirkemájat is rakhatunk a töltelékbe.

  • Szûzsültes partyfalatka

    Hozzávalók: pirítós, sült szûzpecsenye, vaj.

  • Rozmaringos kacsasült

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 15 dkg apró hagyma, 2 ág rozmaring, 1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg), 2,5 dl almalé, 2 evõkanál ételízesítõ (pl. Knorr).

  • Camembertleves

    Hozzávalók: 20 dkg érett camembert, 4 dl zöldségleves, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, bors, 3,5 dl fehérbor, pirított zsemlekockák.

  • Tojás aszpikban

    Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld.

  • Sonkás-cukkinis pite

    Sonkás-cukkinis piteA lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem. A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés olajon megpirítom a kolbász és sonkadarabkákat, majd hozzáadom a zöldségeket is, és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom, centi vastagságúra nyújtom. Kivajazott, lisztezett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformába egyengetem a tésztát.

  • Görög rizses tyúkleves

    Hozzávalók: 1,5 liter tyúkleves (leveskockából), só, 10 dkg rizs, 1 evõkanál keményítõ, 1 dl tej, 3 tojássárgája, 1 teáskanál vágott petrezselyem, 1 citrom leve;

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Slambuc, vagy kunsági lebbencs

    Hozzávalók: 10 dkg sós szalonnát kockára vágva üvegesre sütünk. A szalonnakockákat kiszedjük, a zsírjában megpirítunk 25 dkg lebbencset szép rózsaszínre.

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók:

    15 dkg Rama margarin, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg darált keksz, 15 dkg finom kristálycukor, 3 ek rum

  • Palacsintatészta

    Hozzávalók (2 adagra): 3 tojás, 1 evõkanál natúr szójatejpor, 1/2 kávéskanál sütõpor, 1 dl tejszín, kevés víz, só vagy édesítõ.

  • Mazsolás-zabpelyhes süti

    Mazsolás-zabpelyhes sütiKimérjük a hozzávalókat. Asztali robotgép krémkeverő karjával a puha vajat és a kétféle cukrot közepes sebességgel simára keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Hozzáadjuk a tojásokat és nagy sebességen simára keverjük, körülbelül 1 perc. Ha szükséges egy szilikon lapát segítségével lekaparjuk az edény oldalát, alját. Hozzáadjuk a vaníliát, melaszt és nagy sebességen simára keverjük. Félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbonát, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a félretett masszához és kis sebességen simára keverjük.

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, vagy egy csomag mirelit tök, 1 csomag kapor, kis fej hagyma, kis darab szalonnabõr, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt, 1 pohár tejföl.