2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tejfölben párolt tojás

Hozzávalók: 4 dl suru tejföl, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott teáskanál vegeta, 1 késhegynyi törött fehér bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Kisebb tepsit vagy tuzálló tálat a vajjal vastagon kikenünk. A tejföl savóját leöntjük. A visszamaradt suru tejfölhöz adjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a vegetát és a törött borsot. Jól összekeverjük, majd beleöntjük a kikent edénybe. A tojásokat megmossuk, ezután óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon, külön-külön (nehogy egy rossz tojás tönkretegye az összes ételt), egymás mellé rakjuk a nyers tojásokat. (Készíthetjük adagonként is, akkor 4 kikent csészébe osztjuk a fuszeres tejfölt, és mindegyikre egy-egy tojást teszünk.)

Nagy tepsibe, amibe belefér a megtöltött edény, kétujjnyi vizet töltünk, és az elomelegített forró sütobe toljuk. Amikor a víz a tepsiben gyöngyözni kezd, beleállítjuk a tojásos-tejfölös edényt, és a gozben addig pároljuk, amíg a tojásfehérje megalvad, de a sárgája még kissé lágy. Ekkor óvatosan kivesszük a sütobol, a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk, és csak annyi idore tesszük vissza (most már a víz nélkül), amíg a sajt ráolvad a tetejére.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!