A burgonyát nyomón áttörjük, összegyúrjuk a tojással, zsírral, darával, sóval, és annyi liszttel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk, öt centis darabokra vágjuk, és forró olajban kisütjük.
Krokett
Hozzávalók: fél kg héjában fõtt burgonya, l tojás, 1 kanál zsír, fél csésze búzadara, kb. fél csésze liszt, só, olaj a sütéshez;
Elkészítése:
A burgonyát nyomón áttörjük, összegyúrjuk a tojással, zsírral, darával, sóval, és annyi liszttel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk, öt centis darabokra vágjuk, és forró olajban kisütjük.
A burgonyát nyomón áttörjük, összegyúrjuk a tojással, zsírral, darával, sóval, és annyi liszttel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk, öt centis darabokra vágjuk, és forró olajban kisütjük.