rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Krokett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg héjában fõtt burgonya, l tojás, 1 kanál zsír, fél csésze búzadara, kb. fél csésze liszt, só, olaj a sütéshez;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    A burgonyát nyomón áttörjük, összegyúrjuk a tojással, zsírral, darával, sóval, és annyi liszttel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk, öt centis darabokra vágjuk, és forró olajban kisütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Különleges rakott káposzta

    Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25-30 dkg krinolin (vagy szafaládé), 3 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafû), 1 dl olaj, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Túrótorta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - citromfû és lime szeletek

    A töltelékhez:

    - 2 db lime a levét és a reszelt héját használjuk
    - 15 dkg porcukor
    - 2,5 dl tejszín
    - 40 dkg sovány túró
    - 4 levél lapzselatin

    A tésztához:

    - 25 dkg reszelt keksz, vagy piskótamorzsa
    - 10 dkg margarin

  • Füstölt marhanyelves szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 4-5 dkg füstölt - fõtt marhanyelv, fél salátalevél, tojáskarika, vaj, díszítõelemek.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Brokkolis zöldségfelfújt

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 400 g sárgarépa, 3 ek. vaj, 100 ml tejszín, zöldségfûszer és zöldborsos fûszerkrém, reszelt szerecsendió, só, 100 g karfiol, 1 brokkoli, 1 zellergumó, 100 g mélyhûtött zöldborsó, 4 tojás.

  • Citromhabos áfonyakrémleves

    Citromhabos áfonyakrémlevesRedukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.

    Citromhab:
    A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre. A tetejére pár szem egész áfonyát is tehetünk díszítésnek.

  • Mogyorós fánk karamellöntettel

    Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 dl víz, 3-4 tojás, csipet só, csipet porcukor, sütéshez olaj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg pörkölt, aprított mogyoró. A karamellöntethez: 15 dkg kristálycukor, víz.

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Tejszínes csirkemellfilé

    Hozzávalók: csirkemellfilé, félcsomag spagetti tészta, só, bors, fokhagyma, kevéske olaj, trapista sajt a sûritéshez, salátalevél.0.5 liter fõzõtejszín, oregano.

  • Disznósajt (régi szegedi recept)

    Öléskor a sertés következõ részeit félretesszük: két fülét, két vesepecsenyét és fél kilónyi fehérpecsenyét. A kis vesepecsenyéket besózzuk és pár napig állni hagyjuk, azután a többivel megmosva, egy fazékba fölteszszük annyi vízzel, hogy ellepje.

  • Csokoládélikõr

    Hozzávalók: 2 dl víz, 15 dkg cukor, 3 evõkanál kakaó, 2,5 dl rum, sûrített tej.

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor.

  • Füstölt lazac zöldcitrommal

    Hozzávalók 6 személyre: 20 dkg füstölt lazac, 1 marék friss korianderlevél, 1 zöldcitrom leve és lereszelt héja, 1 evõkanál extra szûz olívaolaj, õrölt fekete bors.

  • Hagymás tyúkmáj

    Hozzávalók: 50 dkg tyúkmáj, 6 vöröshagyma, 10 dkg tyúkzsír, só, bors.

  • Sütõtök kenõ

    Hozzávalók: Fél kg sütõtök, 2 ek olaj, 1 kis fej hagyma, só, paprika.

  • Balín-aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg filézett balín, 40 dkg újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, étolaj, só, õrölt fehérbors.

  • Májgombóc leves

    Májgombóc levesA zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután egy liter vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb 10-15 perccel,mielőtt készre főtt.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg, 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt, só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Zöldborsó túróval

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 2 csomag mirelit zöldborsó, 50 dkg tehéntúró, fél csokor petrezselyem, 3 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, vegeta.

  • Kapros kelbimbó

    Hozzávalók: 1/2 kg kelbimbó, 3 dkg margarin vagy 3 ek olaj, 1 csomag kapor, 1 csipet õrölt köménymag.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...