Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tehéntúrót simára keverjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a sóval és annyi porcukorral (vagy édesítoszerrel), hogy kellemesen édes, de ne túl édes krémmé váljon. A mazsolát megmossuk, szárát leszedegetjük. A túrókrémet megfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a mazsolát, a másik felét félretesszük.
A palacsintákat egyenként megkenjük a mazsolás túróval. Felcsavarjuk, és kivajazott ovális alakú tálba fektetjük, jó szorosan egymás mellé. (Ha nincs nagy tálunk, akkor két kisebbe tegyünk 4-4 palacsintát.) A túrókrém másik felét a turmixgép poharába öntjük a kefirrel és a tojással. Kevés porcukorral (vagy édesítovel) kissé pikánsra ízesítjük.
A tálba rakott palacsintákat leöntjük a folyékony öntettel, majd elomelegített, forró sütobe toljuk. Annyi ideig pirítjuk, amíg egybefüggo réteg sül a palacsinták tetejére.