2024.04.25. - Márk

Birkaragu babbal

Hozzávalók: 1,5 kg birkanyak vagy szegyhús, só és bors, 1 babérlevél, 0,5 dl fehérbor, friss zsálya, 3 ek. olaj, 4 vöröshagyma, 3 sárgarépa, 1 csokor zöldfûszer, 5 dl marhahúsleves, 500 g burgonya, 500 g karórépa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tisztítsuk meg a húst, vágjuk darabokra, majd keverjük össze a borral, a felaprított zsályával, a babérlevéllel, sóval és borssal. Hagyjuk 3-4 órát pácolódni. A húst a felhevített olajon negyed óra alatt süssük meg.

A felkarikázott hagymát halmozzuk egy edény aljába, kanalazzuk rá a húst és fedjük be a csíkokra vágott répával és a zöldfûszerrel. Locsoljuk rá a húslevest és fûszerezzük sóval, valamint borssal. Ha felfõtt helyezzünk rá fedõt és takarékon 1,5 óráig pároljuk. A krumplit és a karórépát sós, cukros, vajas vízben megpároljuk és köretként tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!