Hozzávalók: 1,5 kg póréhagyma, 1 diónyi vaj, 1 ek. olaj, 4 kis hurka, 3 mogyoróhagyma, 3 dl pouilly bor, 1 csokor petrezselyem, só és bors.
Pucoljuk meg a póréhagymát, folyó víz alatt öblítsük át, daraboljuk fel és pároljuk meg 3 perc alatt sós vízben, majd szûrjük le. Ezután a felhevített vajon letakarva 10 percig pároljuk , közben fûszerezzük sóval és borssal.
A hurkát néhány helyen szúrjuk meg a villával, majd a felhevített olajon pirítsuk meg mindkét oldalát, Ezután dolgozzuk hozzá az összevgott mogyoróhagymát és néhány perc sütés után locsoljuk rá a bort és rotyogtassuk 10 percig. Végül öntsük a póréhagymára, hagyjuk néhány percig összeállni, majd a felaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!