rss
  • Francia vékonyhurka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1,5 kg póréhagyma, 1 diónyi vaj, 1 ek. olaj, 4 kis hurka, 3 mogyoróhagyma, 3 dl pouilly bor, 1 csokor petrezselyem, só és bors.

    Pucoljuk meg a póréhagymát, folyó víz alatt öblítsük át, daraboljuk fel és pároljuk meg 3 perc alatt sós vízben, majd szûrjük le. Ezután a felhevített vajon letakarva 10 percig pároljuk , közben fûszerezzük sóval és borssal.

    A hurkát néhány helyen szúrjuk meg a villával, majd a felhevített olajon pirítsuk meg mindkét oldalát, Ezután dolgozzuk hozzá az összevgott mogyoróhagymát és néhány perc sütés után locsoljuk rá a bort és rotyogtassuk 10 percig. Végül öntsük a póréhagymára, hagyjuk néhány percig összeállni, majd a felaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Milánói spagetti

    Hozzávalók: (4-6 személyre): 50 dkg spagetti tészta, olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kg darált hús, só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfû, 1 kk. cukor, csipet fahéj, 5 evõkanál paradicsompüré, 10-15 dkg reszelt sajt /Trappista/.

  • Nyolc tipp az éhségjelzések kezelésére

    El kell dönteni, hogy lassan, de biztosan az elhízottak népes tábora felé akarunk-e jutni vagy korosodásunkkal megtartjuk inkább a fitt-és fiatalos formát.

    Apró figyelmesség, és nem hízunk el!

  • Sáfrányos rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 evokanál vegeta, 1 teáskanál currypor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evokanál sáfrányos szeklice, késhegynyi törött fehér bors;

  • Pacalleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg marhapacal
    - 1 db répa
    - 1 db hagyma
    - 1 db zöldpaprika
    - 1 cikk fokhagyma
    - 5 tojás
    - 5-600 g tejföl
    - 1 kanál liszt
    - ecet

  • Somlói galuska

    Hozzávalók: fél kg piskótatészta, 75 ml konyak, 15 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 1 kk margarin, 2,5 dl tejszín, 1 tábla blokkcsokoládé, fél dl sûrített tej.

  • Gombás vadnyúlszeletek

    Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.

  • Piòa Colada

    Hozzávalók: 9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sûrû kókusztej, kb. negyed csésze jégkása.

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 1 fej hagyma, zsír, só, bors.

  • Sajtos grillkolbász

    Húsos: 2 kg zsírosabb disznóhús, fél liter tej, õrölt bors, õrölt szegfûbors, egy csokornyi zöldfûszer, 25 dkg emmentáli, só.

  • Túrós-meggyes sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg sütőmargarin
    - 1 db tojás
    - csipet sütőpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    - 25 dkg magozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evőkanál cukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 25 dkg túró

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 5 dl meggylé vagy víz

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Dödölle

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evõkanál só, 2 hagyma, 12 dkg zsír.

  • Jávai fahéjas kávé

    Hozzávalók 2 adaghoz: 4 kk. instant kávé, 100 ml habtejszín, õrölt fahéj néhány koktélcseresznye, 2 ek. gyömbérszirup, 2-3 ek. cukor.

  • Rizses babtorta

    Hozzávalók: 1/4 kg szárazbab, 1 csésze rizs, 3 db tojás, 3 evõkanál liszt, 3 dl tej, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta;

  • Kapormártás recept

    Hozzávalók:
    1 csomag kapor, 50 g liszt, 50 g vaj, ecet, 1 dl tejfel, só, cukor, 3 dl csontleves.

  • Diós-mézes

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 7 dkg vaj
    - 2 evõkanál méz
    - 50 dkg finomliszt
    - 10 dkg porcukor
    - 1 evõkanál mézeskalács fûszer
    - 1/2 kávésanál õrölt fahéj
    - 1 dkg szalalkáli
    - 1/2 dl tej
    - 3 db tojás

    A diókrémhez:

    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 5 dl tej
    - 20 dkg porcukor
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg darált dió
    - 25 dkg vaj
    - 1 narancs reszelt héja
    - 3 evõkanál rum

    Valamint:

    - 30 db babapiskóta
    - rumos-cukros tej a babapiskóták locsolásához
    - 10 dkg csokoládé
    - 2 evõkanál olaj

  • Kukorica zsámiska

    Hozzávalók: 1kg kukoricadara, 4-5 liter víz, csipetnyi só, egy evõkanál cukor.

  • Intelligens krémes

    Hozzávalók:

    1 liter tej, 30 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 8 tojás, 5 csomag vaníliás cukor, 9 evõkanál liszt.

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.