2024.03.19. - József, Bánk

Francia vékonyhurka

Hozzávalók: 1,5 kg póréhagyma, 1 diónyi vaj, 1 ek. olaj, 4 kis hurka, 3 mogyoróhagyma, 3 dl pouilly bor, 1 csokor petrezselyem, só és bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Pucoljuk meg a póréhagymát, folyó víz alatt öblítsük át, daraboljuk fel és pároljuk meg 3 perc alatt sós vízben, majd szûrjük le. Ezután a felhevített vajon letakarva 10 percig pároljuk , közben fûszerezzük sóval és borssal.

A hurkát néhány helyen szúrjuk meg a villával, majd a felhevített olajon pirítsuk meg mindkét oldalát, Ezután dolgozzuk hozzá az összevgott mogyoróhagymát és néhány perc sütés után locsoljuk rá a bort és rotyogtassuk 10 percig. Végül öntsük a póréhagymára, hagyjuk néhány percig összeállni, majd a felaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!