rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csirkemell spárgás tésztával

  • Share on Tumblr

    Elõkészítés: A húst megmossuk. A fokhagymát áttörjük. A spárgát lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafõzéshez.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók 4 személyre:

    4 db csirkemellfilé
    2 gerezd fokhagyma
    20 dkg spárga (konzerv)
    20 dkg széles metélt
    2 evõkanál olaj
    2 dl száraz fehérbor
    2 dl tejszín

    Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a csirkemell mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még pár percig együtt pirítjuk. Meglocsoljuk a húst száraz fehérborral. Öt percig pároljuk, majd a kivesszük a serpenyõbõl a húst. A visszamaradt lében megpároljuk a spárgát, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Visszarakjuk a sült csirkemellet, és fedõ alatt kb. 15 percig továbbpároljuk, amíg a hús porhanyós lesz. Közben kifõzzük a tésztát, leszûrjük, lecsepegtetjük, és kissé megborsozzuk. A tejszínes hússal tálaljuk. Hozzá olívaolajjal locsolt paradicsomkarikákat kínálhatunk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 413 kcal


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cukkini fánk

    Hozzávalók: 3 közepes cukkini, 10 dkg feta sajt, 2 fej vöröshagyma, 3-3 evõkanál finomra vágott kapor és petrezselyem, 4 evõkanál liszt, 3 tojás, olívaolaj, só, õrölt bors. A díszítéshez
    kaporlevél, petrezselyemlevél, paradicsomgerezdek.

  • Töltött tojás (körözöttel)

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 12 dkg Körözött 1, szezonzöldségek a díszítéshez.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Heringsalátával töltött uborka

    Hozzávalók 8 személyre: 4 db kisebb uborka, 1 evõkanál kapribogyó, 1 csomó újhagyma, 1-1 csokor kakukkfû és ka­por, só, õrölt bors, 2 evõkanál olívaolaj, 4 párolt heringfilé (ruszli).

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Házi készítésû croissant

    Hozzávalók:

    - 70 dkg liszt
    - 1 kis doboz joghurt vagy kefír
    - 2 dl tej
    - 1 kk só
    - 4-5 ek cukor
    - 2 tojás
    - 5 dkg élesztõ
    - 25 dkg hideg margarin
    - 1 tojás

  • Appel Jack Daisy

    Hozzávalók: 5 cl Calvados, 3 cl citromlé, 1/2 kávéskanálnyi porcukor, 1 öntet grenadine, citromhéjspirál, narancshéjspirál, szódavíz.

  • Szója tojásos tészta

    Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 2 ek. olívaolaj, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl vörösbor, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. tamari, 1 sárgarépa, 1 babérlevél, 2 kakukkfûág, 50 dkg szója, 2 ek. bazsalikom, 25 dkg tojásos tagliatelle, tengeri só, bors, parmezánforgácsok.

  • Birskörtés, tökmagos szívek recept

    Hozzávalók:
    6 tojás, 24 dkg cukor, 10 dkg darált tökmag, 14 dkg rétesliszt, 1 csomag sütõpor, birskörtelekvár

  • Édes-savanyú gyömbérmártás

    Hozzávalók: 1,5 dl tejföl, 5 evõkanál sárgabarack lekvár, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 teáskanál gyömbérgyökér, 1 vanília rúd kikapart velõje, 3 cl fehér portói bor, só, õrölt fehérbors, 1 teáskanál szõlõcukor, 2 evõkanál tejszín habbá verve;

  • Ínyenc krém

    Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 1 doboz vasi krémsajt, 10 dkg vaj, 1 dobozcamembert vagy Séd brie sajt, 1 dl tejföl, 1 csomó hónapos retek, 1 csomó metélõhagyma, 3 szál friss zeller zöld, fél dl tejszín, 3 dkg darált dió, 1 csomó újhagyma, só, õrölt fehérbors és szerecsendió ízlés szerint.

  • Francia sárgadinnye leves

    Hozzávalók: 1 kg érett sárgadinnye, 2 evõkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel), 2 dl tejföl, ½ kávéskanál kakukkfû, ½ kávéskanál õrölt szerecsendió, csipetnyi õrölt feketebors, só.

  • Kukoricafőzelék

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Ha úgy kívánjuk, lehet bele tenni egy kevéske apró kockára vágott paprikát is.

  • Narancsfánk

    Hozzávalók: 3 db kisebb narancs, 1 db egész tojás, 2 evõkanál narancsszörp, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 3-4 evõkanál finomliszt, csipetnyi só, 1 evõkanál porcukor;

  • Sajttal töltött fasírtgolyók

    Sajttal töltött fasírtgolyókA húst megdaráljuk, a zsömléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsömlét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.

  • Juhtúrós újburgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg juhtúró, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Babos csirke

    Hozzávalók: 30 dkg bab, 35 dkg csirkemell, 30 dkg sajt, 2 dl joghurt, 2 dl kefír, petrezselyem, majoranna, só, bors.

  • Cukkínisaláta

    A nagy uborkához hasonló, sötétzöld cukkínit meghámozunk, hosszában kettévágjuk és magos részét kikaparjuk. Ezután félujjnyi szeletekre vágjuk és egy edénybe téve besózzuk.

  • Hússaláta oroszosan

    Hússaláta oroszosanA tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, és delikátos vízben puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk és a savanyú uborkával együtt vékony kis csíkokra vágjuk. A sertéshúst vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. A megfőtt burgonyát, a kihűtött sertéssültet, és négy darab főtt tojást a többi hozzávalóhoz hasonlóan csíkokra vágjuk. A saláta összetevőit egy tálba tesszük, és a majonézzel elkevert tejföllel jól átforgatjuk. Tálaláskor befedhetjük a maradék szeletelt főtt tojással.

  • Mentás zöldborsóleves

    Hozzávalók:

    8 vékony karéj kenyér, 2*2 cm-es kockákra vágva vagy 25 dkg-s vekni kicsipkedett belseje, olívaolaj, tengeri só és frissen õrölt bors, 1 nagy marék friss mentalevél, 20 dkg pancetta vagy húsos szalonna (én most erdélyi szalonnát használtam), 1 cs zöldhagyma, durvára aprítva, 2 diónyi vaj, 50 dkg zöldborsó, 1,1 l alaplé, 1 dl tejszín, a tálaláshoz tejföl

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...