rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Cumberland-mártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 70 dkg ribizkekocsonya, 1 db narancs, 1 db citrom, 2 dl vörösbor, 0,5 dl borpárlat, 0,5 dkg Cayenne-i bors, 1 dkg angol mustár;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    A mártás alapja az áttört ribizkekocsonya. Ehhez keverjük a többi anyagot. A narancs- és citromhéjat vékonyan lehámozzuk, finom metéltre vágjuk, és vörösborban bepároljuk. Jól lehûtjük. A borral együtt belekeverjük a mártásba. Cayenne-i borsot, narancs- és citromlevet, egy kevés borpárlatot és angol mustárt adunk hozzá. Ha sûrû lenne, vörösborral hígítjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pingui szelet

    Hozzávalók:

    Piskóta:
    1 csomag sütõpor
    3 dkg kakaó
    16 dkg liszt
    3 evõkanál víz
    15 dkg cukor
    6 db tojás
    csipet só
    pár csepp citromlé

    Krém:
    1 csomag zselatin
    5 dl tejszín
    vanília aroma

    Máz:
    10 dkg margarin
    1,5 dl tej
    35 dkg étcsoki

  • Csokis-kókuszos keksz

    Hozzávalók: 1 és 2/3 pohár (250 ml-es) liszt, 1 teáskanál sütõpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 20 dkg margarin, 3/4 pohár barna cukor, 1/3 pohár kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2 tábla tejcsokoládé, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára összetört dió.

  • Medvehagyma leves

    Hozzávalók:

    - 1 csokor medvehagyma
    - 1 kisebb csokor spenót
    - 2 db kisebb burgonya
    - 1 kis szelet szalonna
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 5-7 dkg vaj
    - 1 ek liszt
    - só
    - frissen õrölt bors
    - 1-1,5 dl tejszín

  • Rántott brokkoli

    Rántott brokkoliA megtisztított és szétszedett brokkolirózsákat 1-2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk, aztán a vízből szűrőlapáttal kivesszük, és lecsepegtetjük. (Nehogy túlfőzzük, mert hamar pépesen puhává válnak!) A panírozáshoz tojást megsózzuk, belenyomunk egy fokhagymagerezdet ( vagy fokhagymasót szórunk bele) aztán villával jól felverjük. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk. A brokkolirózsákat a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. Sült krumplival vagy salátával vagy valamilyen mártogatóssal is fogyasztható.

  • Diós hókifli

    Hozzávalók: 30 dkg Rama sütõmargarin, fél citrom reszelt héja, 1 db tojás, 2 db tojássárgája, 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 50 dkg finomliszt, 1 csomag vaníliás cukor, porcukor a szóráshoz.

  • Házi sült kolbász

    Hozzávalók:

    körülbelül 60 cm kolbászbél, 30 dkg sertéshús, 8 dkg só, 4 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 3 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma

  • Babéros rizsestál

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 50 dkg zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 6 dl tejföl, 1 citrom leve, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál mustár, 1 mokkáskanál õrölt babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Tejszínes raguleves

    Hozzávalók: 4 fõ részére, csirkeaprólék vagy 1/2 kg borjúhús vagy csirkeszárny, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 karalábé, 1 kisebb karfiol, 4 gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva), tárkony, citromlé, vaj, só, 1 l tejszín.

  • Almás csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 db egész csirkecomb, 2 db alma, 1-1,5 dl olaj, 1-1,5 dl édes fehérbor vagy narancslé, só, bazsalikom, oregánó

  • Whisky Sour

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl citromlé, 1,5 cl cukorszirup (cukor és víz sziruppá keverve) egy öntet tojásfehérje.

  • Babkrémleves spenótgombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g mélyhûtött spenót, 5 g szárított vargánya, 250 g fehér bab (konzerv) 1 fej vhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. húslevespor, só, bors, 4 szelet szendvicskenyér, 5 ek. tej, 1 tojássárgája, 1 ek. mascarpone, néhány levél friss spenót.

  • Aszalt szilvás csokis süti

    Hozzávalók:

    - 6 dkg vaj
    - 17,5 dkg finomliszt
    - 1,5 teáskanál sütõpor
    - 1,5 teáskanál õrölt fahéj
    - 1 evõkanál kakaó
    - 9 dkg cukor
    - 1,4 dl zsíros tej
    - 13 dkg aszalt szilva
    - fél bögre tört csokoládé

  • Amerikai hamburger

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 3 teáskanál worcester-szósz, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál ketchup, 1/2 teáskanál õrölt bors, só, olaj, 4 hamburger-zsömle, 4 salátalevél, 1/2 lilahagyma, 2 paradicsom, 1/2 salátauborka, 4 szelet sajt.

  • Apró csemegeuborka

    Egészen apró, hibátlan uborkatetszés szerinti mennyiségben, a levéhez
    literenként 1 csapott evõkanál só, 1,5 evõkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfûbors, 2 szem szegfûszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi õrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.

  • Meggy-málna lekvár

    Hozzávalók: 1 kg málna, fél kg meggy, kb 70 dkg cukor.

  • Rakott káposzta

    Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta, 10 dkg darált sertéshús, fél csomag szójagranulátum, 40 dkg rizs, 1 pohár tejföl, ételizesitõ, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, egy késhegynyi õröltbors, 2 evõkanál zsir, vagy olaj.

  • Borjúhús spárgával töltve

    Hozzávalók:

    - 4 szelet sovány borjúhús
    - 12 db zöld spárga
    - 6 szelet nyers sonka
    - 1 dl marhahúsleves
    - 1+2 ek vaj
    - só
    - bors

  • Árpagyöngy leves

    Hozzávalók: 250 g füstölt kolbász, 150 g árpagyöngy, 100 g sárgarépa, 150 g burgonya, 100 g zeller, 50 g zsír, 50 g liszt, 30 g vöröshagyma, 15 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika;

    ízlés szerint: só, õrölt bors, petrezselyemzöld;

  • Burgonyaleves

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg újburgonya
    - só
    - õrölt bors
    - 1 babérlevél
    - 1 db paradicsom
    - 1 db sárga paprika
    - 1 tk. piros paprika
    - 1 evõkanál olaj
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 nagy pohár tejföl
    - 3-4 evõkanál liszt
    - citromlé

  • Húsos pite

    Hozzávalók:


    liszt 25 dkg, vaj 25 dkg, langyos víz 1 dl, tojás 2-3 db, só késhegynyi. a töltelék: borjúcomb 25 dkg, disznócomb 25 dkg, hagyma 1/4 fej, zsír 15 dkg, bors, só 1 késh.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...