rss
  • Kedvenc szelet

  • Share on Tumblr

    60 dkg lisztet összekeverünk 1 cs. sütõporral adunk hozzá 18 dkg zsírt, 18 dkg cukrot, 2 db tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

    3 lapban sütjük. Töltelék: 30 dkg vajat 37 dkg cukorral összekeverünk. 3/4 l tejbõl, 3 ek. cukorból, 6 ek. lisztbõl sûrû krémet fõzünk. Ha kihûlt hozzákeverjük a vajas krémet. Kétfelé osztjuk az egyikbe kakaót, a másikba rumot teszünk (ez esetleg el is maradhat).A lapokat megtöltjük, a tetejére csokimázat teszünk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pünkösdi báránycomb recept

    Hozzávalók:
    1db 2 kg-os báránycomb, 250 g füstölt szalonna, 3-4 ág rozmaring, 120 g zsír, 1 kg burgonya, 200 g vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 50 g fokhagyma, só, bors, kakukkfû (ízlés szerint);

  • Gyors szőlős pite

    Gyors szőlős piteÖsszekeverjük a cukrot a 2 egész tojással, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, és alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit vagy magas falú tűzálló tálat kikenünk olajjal, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, belenyomkodjuk a feldarabolt gyümölcsöket, (nyomkodjuk be teljesen a tészta közepébe a szőlőszemeket, úgy hogy a tészta ellepje, mert akkor nem pirulnak meg a szőlőszemek, hanem szépen belesülnek a tésztába) és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 30 percig.

  • Körözöttel töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mus­tár, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, só, õrölt bors, kömény­mag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evõkanál sör. A tálaláshoz: 1 doboz ringli.

  • Édeskés babsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, fél csokor petrezselyem, vegeta.

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    4 pár virsli, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 ek mustár, 1 nagy tubus majonéz, fehér bors, 1 nagy fej hagyma

  • Füstölt húsos gombaleves

    Füstölt húsos gombalevesA leveszöldséget alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk és a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Ha a hús is és a zöldség is készre főtt, a húst kivesszük és külön tesszük. Néhány szép gombát megmosunk és enyhén sós vízben külön megfőzünk, majd kivesszük a léből és vékony szeletekre összevágjuk, majd beletesszük a leszűrt levesbe. Megvárjuk amíg felforr, ekkor hozzáadjuk a rizst is. Ha a rizs megfőtt, visszatesszük a felkockázott húst, utána ízesítjük sóval és tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

  • Tejkocsonya

    Hozzávalók: 1 liter tej, 8 dkg cukor, fél rúd vanilia, 1 ek zselatin.

  • Cukkini leves paradicsomosan

    Cukkini leves paradicsomosanA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a tetejét meghintjük cukorral, sóval. Kis darabka vajat és egy bazsalikomlevelet teszünk a tetejére, és 10 percre 180º C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, hogy megpuhuljon. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek. A paradicsomokat a sütőből kivéve egyenként kicsúsztatjuk a héjukból. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük, és a maradék előhevített vajon, állandó kevergetés mellett megsütjük. Ha megpuhult a hagyma és a cukkini, hozzáadjuk a vörösbort, a paradicsomhúst és 10 percig pároljuk.

  • Nápolyi cipõcskék

    Hozzávalók: 600 g kenyértészta, só, 200 g túró, 100 g parmezánsajt, 100 g sonka, 1 tojás, 100 g mozarella.

  • Ananászos tõkehalfilé

    Hozzávalók: 4 db tengeri halfilé, 1 citrom, fél zellergumó, 1/2 póréhagyma, 1 doboz ananászkonzerv, 1 db tejszín, 1 dl fehérbor, 10 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, só.

  • Cukkini saláta

    Hozzávalók: 4 kis, vékony cukkini, 2 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl joghurt, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál majonéz, fél citrom leve, 1 csokor metélõhagyma, só, bors, cukor, csípõs pirospaprika.

  • Sült libacomb

    A tepsit kirakjuk a szeletekre vágott füstölt szeggyel, rátesszük a combokat, megsózzuk, és a narancs levével leöntjük. Fóliával letakarva lassú tûzön sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük. Tört krumplival, párolt káposztával, almakompóttal tálaljuk.

  • Rumos szelet

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált keksz
    - 1 dl rum
    - 3 ek. kakaópor
    - 2 dl tej
    - 20 dkg Rama
    - 25 dkg porcukor

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Céklasaláta

    A céklagumókat jól megmossuk, és meleg vízbe téve, lefedve puhára fõzzük. A fõzõvizet leöntjük, a céklát lehéjazzuk és - lehetõleg hullámos pengéjû cifrázó késsel - vékony szeletekre vágjuk. Közben a szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a savanyú ízt), sóval, köménymaggal, nagyon kevés cukorral felforraljuk.

  • Fejessaláta naranccsal

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 2 narancs, fél citrom és fél narancs leve, fél tk só, frissen õrölt fehérbors, csipetnyi cukor.

  • Eperleves

    A narancsokat megmossuk, megtörüljük, és hegyes késsel kettõt spirálban meghámozunk. A narancsokat darabokra vágjuk, a levüket kifacsarjuk. Egy lábasba 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a mézet és a cukrot, felforraljuk, és beletesszük a narancshéjat.

  • Barackos joghurt torta

    Hozzávalók: 50 dkg tejszín, 2 dl joghurt, 20 dkg sárgabarack, 3 dkg Porcukor, 6 cl zselé (olvasztott), 1 db piskóta, 40 dkg sárgabarack, 1 dl zselé.

  • Uborkamártás

    A télire eltett savanyított uborkákból kettõt-hármat egész vékony szeletekre vágunk s az elkészített sárgás rántásba beletéve...

  • Hagymás-dinnyés csirke

    Hozzávalók: 1 sárgadinnye, 1 narancs, 2 evõkanál citromlé, 2 hagyma (újhagyma a díszítéshez), 15 dkg csirkemellfilé, 2 evõkanál olaj, csipetnyi currypor, 1 evõkanál szójaszósz.