rss
  • Erdélyi fokhagymaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj;

    Elkészítés:

    A hús csíkokra vágom, majd a zsírban hirtelen kisütöm. Megszórom az apróra vágott fokhagymával, majd felengedem másfél liternyi vízzel. Majdnem puhára fõzöm, sózom, ecettel, citromhéjjal ízesítem. Mikor a hús teljesen puha, a levesünket behabarom a lisztes tejföllel. Újra felforralom, szükség esetén ízesítem.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyömbéres csülök

    Hozzávalók: 1 kicsontozott sertéscsülök, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 ek. étolaj, 1 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, só, bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér.

  • Kelbimbó leves

    Kelbimbó levesA répát-zöldséget megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a kelbimbót alaposan megmossuk, megtisztítjuk, a petrezselyem zöldet felaprítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, adunk hozzá 1 teáskanálőrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Kb. 1 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket majd a kelbimbót is. Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet. Ha puhára főttek benne a zöldségek, a petrezselymet hozzáadjuk, és forralunk rajta egyet. A végén ízlés szerint tejszín is önthető hozzá.

  • Bírkahús konyakkal

    Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 2 fej vöröshagyma,kevés vörösbor, pirospaprika, töröttbors, 2 derezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika és fél deci konyak.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Sügérfilé garnélarák mártásban

    Hozzávalók: 450 g sügérfilé, 1 pohár liszt, 1 tojás, 1/2 pohár tej, 1 1/2 pohár zsemlemorzsa, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 1/2 pohár hal-erõleves, 1/4 pohár sherry, 1/2 kiskanál só, 225 g apró garnélarák, 1 pohár olaj;

  • Bandi kedvence

    Hozzávalók: 4 személyre: 60dkg sertés karaj, 20 dkg fõtt füstölt csülök, 30dkg gomba, 30 dkg trappistasajt, mustár, vöröshagyma,só, bors, étolaj, tojás, liszt, zsemlemorzsa.

  • Görögös csirke

    Hozzávalók:

    - 2 csirkemell
    - 4 alsócomb
    - 4 szárny
    - 1 közepes cukkini
    - 4 nagy burgonya
    - 4 paradicsom
    - 5 db lilahagyma
    - 2-3 zöldpaprika
    - margarin
    - étolaj
    - gyros fûszerkeverék
    - magyaros fûszerkeverék

  • Rizses sonkasaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg rizs
    - 1 evõkanál olaj
    - 30 dkg sonka
    - 1 avokadó
    - 20 dkg koktél paradicsom
    - 1/2 jégsaláta
    - 10 dkg trappista sajt
    - 2 dl tejföl
    - 1 dl majonéz
    - 1 csipet curry

  • Sörös pulykasült

    Elkészítés: A pulykaszárnyakat befûszerezzük a grill fûszerrel, megspékeljük fokhagyma- és füstölt szalonna szeletekkel. Tepsibe rakjuk, majd az egészet betakarjuk bacon-szeletekkel. Nyakon öntjük 1 üveg sörrel, letakarjuk fóliával, így sütjük 40 percig. Ezután levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük, miközben sörrel locsolgatjuk. Ropogós pirosra sütjük. Krumplipürével és sok-sok salátával tálaljuk.

  • Amaretti

    Amaretti: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pontyfilé, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szem szegfûszeg, körömnyi fahéj, darabka citromhéj, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 40 dkg fehér szõlõ.

  • Töltött uborka

    Hozzávalók: 4 közepes uborka, 20 dkg túró, 10 dkg mozzarella sajt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 késhegynyi borsikafû vagy friss aprított borsika, fél csomag friss kapor, szójaszósz vagy só ízlés szerint.

  • Juhtúrós kapros csusza

    Hozzávalók: 40 dkg csuszatészta, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó kapor, 2 dl tejföl, só.

  • Sonkás kifli

    Tésztához: 500 g liszt, 100 ml tej, 1 tk cukor, 30 g élesztõ, 2 tojás (+1 a kenéshez), 5 ek olaj, 2 ek olvasztott vaj;

    Töltelékhez: 250 g fõtt sonka, 200 g trappista vagy edami sajt, 100 g ecetes uborka, 3 ek tejföl, 1 tk mustár, só, bors;

    Díszítéshez: szezámmag, köménymag;

  • Tonhalas rizs

    Hozzávalók: 30 dkg rizs, 1 citrom, 20 dkg sóska, 20 dkg spenót, 15 dkg natúr tonhal, olaj, só, bors.

  • Rakott krumpli fokhagymásan

    Rakott krumpli fokhagymásanA megmosott krumplit héjában puhára főzzük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk, felkarikázzuk. Közben felaprítjuk a fokhagymát, és a tejföllel jól elkeverjük. A tojásokat is körülbelül 15 percig főzzük. Ha az alapanyagokat előkészíttettük, kikent jénai tálba rétegezve belerakjuk az ételt: egy sor krumpli, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a karikára vágott lecsókolbászt és a tojást, gazdagon meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel, majd ugyanígy folytatjuk. Mikor a jénai megtelt, a tetejét krumplival és a tejföllel fejezzük be. Előmelegített sütőben kb. 45 percig 180 fokon sütjük.

  • Tojásos húspástétom

    A Húsvéti maradék sonkát-tojást némi ötlettel igen finom különlegességé tudjuk varázsolni. Érdemes kipróbálni. Minden alkalomra ajánljuk.

  • Csicsókás vegyes zöldségsaláta

    Négy-öt közepes céklát, egy feketeretket, egy közepes zellert, két sárgarépát és négy csicsókát közepes lyukú reszelõn reszeljen le.

  • Reszelt sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 800 g sárgarépa, 40 g vaj, 2 ek. húsleves esszencia, 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 40 g l liszt, 1/2 csomó petrezselyemzöld.

  • Húsos-brokkolis rakott tészta

    Húsos-brokkolis rakott tésztaA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit.