rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Köcsögös babgulyás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1.5 l babgulyás, 60 dkg lángostészta;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A babgulyást felmelegítem és 5-7 nagyobb leveses csészébe (köcsögbe) osztom. A lángostésztából kis lángoskákat csinálok és a csészékre tapasztom. A sütõben addig sütöm, míg szépen meg nem pirul. Próbálja ki egyszer vendégeit elkápráztatni a köcsögös babgulyással. A siker garantált.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Magyaros burgonyaleves

    Hozzávalók: 45dkg burgonya, 2ek liszt, 3ek. olaj, 5dkg lecsó, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, fûszerpaprika, kömény, só.

  • Rizses fokhagymaleves

    Hozzávalók: 6 gerezd fokhagyma, 4 ek rizs, késhegynyi pirospaprika, 2 ek olaj, 2 ek liszt, petrezselyemzöld, só.

  • Vajas kínai kel

    Hozzávalók: 1 kg kínai kel, 10 dkg vaj, só, csipetnyi õrölt fehér bors.

  • Gesztenyével töltött pulyka recept

    Hozzávalók: 3 kg-os pulyka, 20 dkg darált borjúhús, 2 evõkanál finomra szeletelt petrezselyem, 30 dkg gesztenye, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 vöröshagyma, 2 mogyoróhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szegfûszeg, 5 dkg vaj, só, bors.

  • Házi Vienetta

    Hozzávalók: 3 csomag tejszínhab pótló por, 3 evõkanál porcukor, 4,5 dl tej, 1 tábla tortabevonó, 2 evõkanál olaj.

  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

  • Apró kiflik

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 45 dkg vaj, 2,4 dl tejföl, 4 tojássárgája, porcukor.
    A töltelékhez: baracklekvár vagy dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.

  • Húsvéti csülöktál

    Hozzávalók: Füstölt fõtt csülök, zöldhagyma, fõtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen õrölt feketebors.

  • Rák csilipaprikával

    Hozzávalók:

    1 kg tisztított rák, 3/4 tk. só, 4 szárított cseresznyepaprika kettévágva, 6 evõkanál salátaolaj, 1 tk. reszelt gyömbérgyökér, 5 gerezd fokhagyma, 3 szál tisztított, apróra vágott zöldhagyma, 3 1/2 dl víz, 1 ek. Vegeta, 2 ek. szójamártás, 1 ek. citromlé, csipet cukor, 1 ek. finomra vágott petrezselyem

  • Korhelyleves

    Hozzávalók: egy füstölt csülök, 30 dkg savanyú káposzta, egy evõkanál zsír, egy evõkanál liszt, egy kávéskanál pirospaprika, szemesbors, só, tejföl.

  • Ribizlis vaníliakocka

    Hozzávalók:

    A tésztához: 25 dkg sütõmargarin; 20 dkg ribizli; 1 csomag vaníliás cukor; 15 dkg porcukor; 3 dl tej; 2 evõkanál kristálycukor; 1 csomag vanília ízû pudingpor; 1 db kakaós piskótalap A díszítéshez: tejszínhab; mandulaforgács

  • Boros káposztával töltött liba

    Hozzávalók: 1 egész liba, 25dkg savanyu káposzta, 2 savanykás alma, 1 nagy fej
    vöröshagyma, 2evk rizs, 1/2dl vörösbor, majoránna, bors, só, õrölt kömény.

  • Carbonara spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti tészta, 25 dkg sonka, 1 db tojás, 1 dl fõzõtejszín, 1 ek vaj, 1 ek olaj, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Török joghurtos birkanyárs

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Almás-túrós muffin

    Hozzávalók: 2 alma, 38 dkg liszt, 3 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 18 dkg vaj, 18 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg túró, 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma), 0,5 dl almapálinka.

  • Karácsonyi habkarika

    Karácsonyi habkarikaElőkészítünk két sütőpapírral borított sütőlemezt. A porcukor egyik felével 18 dkg-mal, elkezdjük felverni a tojásfehérjéket úgy, hogy a porcukrot kis adagokban szórjuk hozzá. A cukor másik felére ráöntjük a vizet, és kis lángon elkezdjük főzni. Cukorszirupot főzünk belőle. Ha elkezd főni, akkor kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos, és sűrűn folyós nem lesz. A sütőt bekapcsoljuk, de csak 50 fokra. A habhoz vékony sugárban csurgatjuk a még meleg cukorszirupot, és addig verjük, amíg borotvahab sűrűségű nem lesz.

  • Nyári túrós palacsinta

    A szokott módon 20 db palacsintát sütünk. 25 dkg tehéntúrót habosra kavarunk 2 tojássárgájával és 10-15 dkg porcukorral.

  • Töltött burgonyafánk

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 30 dkg fõtt, áttört burgonya, fél dl tej, 1 dkg élesztõ, 2 db egész tojás, 1 doboz sprotni (füstölt apró szardínia), só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál citromlé, 1 mokkáskanál citromhéj, a bundázáshoz liszt, tojás, tej, zsemlemorzsa;

  • Lencseleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 50 dkg lencse, 2 kis fej hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 3 szál sárgarépa, 2 ek. vaj, 1 ek. liszt, 1 ek. liszt, 1 tk. cukor, 25 dkg. darált hús, 1 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, fél tk. szárított majoránna, szerecsendió, negyed liter húsleves, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Zöldfüves spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor metélõhagyma (snidling), 2 dl tejszín, 25 dkg nyers reszelt sonka, 6 tojás, 2,5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...