rss
  • Köcsögös babgulyás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1.5 l babgulyás, 60 dkg lángostészta;

    Elkészítés:

    A babgulyást felmelegítem és 5-7 nagyobb leveses csészébe (köcsögbe) osztom. A lángostésztából kis lángoskákat csinálok és a csészékre tapasztom. A sütõben addig sütöm, míg szépen meg nem pirul. Próbálja ki egyszer vendégeit elkápráztatni a köcsögös babgulyással. A siker garantált.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ashanti Sour

    Turmixgépben kevés tört jéggel megkeverjük, pohárba töltjük, s a naranccsal és a cseresznyével díszítjük.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - személyenként legalább két tojás
    - 1 pohár 12%-os tejföl
    - 1 tubus majonéz
    - 1 doboz csemege kukorica
    - kevés fehérbors
    - 1 kávéskanál magvasmustár
    - néhány medvehagyma levél

  • Hal a tortán

    Jó érzés olyan mûsort készíteni, amit az emberek néznek, és amirõl másnap beszélnek.

    Ugyanilyen jó érzéssel készült ez a könyv is, amely a benne szereplõ történeteket, kulisszatitkokat és az egyes epizódokból kimaradt eseményeket tekintve remek kiegészítõje a tévémûsornak.

  • Gesztenye torta csokoládéval

    21 deka cukrot, 8 tojássárgája és 2 egész tojással habosra keverünk, 17 deka csokoládét sütõben puhítunk s azután kis vaníliás cukorral s egy evõkanál rummal a tojáshoz keverjük.

  • Húsvéti párolt báránycomb

    Hozzávalók: 6 fõre, Kb 1500 g báránycomb csontjával, 8 gerezd fokhagyma, õrölt bors, 20 ml konyak, 4 ek olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, 8 ág kakukkfû, 4 ág rozmaring,80 g puha vaj, tengeri só, 125 ml száraz vörösbor, 125 ml zöldségleves, 125 ml tejszín;

  • Medvehagymás pesto

    Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).

  • Palacsintaforgács

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 3 dl tej, 15-20 dkg finomliszt, 1 dl szódavíz, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi sütõpor;

  • Karácsonyi mézeskalács

    Hozzávalók:

    40 dkg burgonyás tészta alappor, 8 dkg liszt, 20 dkg méz, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 kiskanál szódabikarbóna, 0,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 0,5 kiskanál mézes sütemény fûszerkeverék, a bekenéshez: 1 tojás, a díszítéshez: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor

  • Húsgombócleves

    Hozzávalók

    - 500 gramm darált marhahús
    - 2 hagyma
    -2 sárgarépa
    - 2 tojás
    - 1 paprika
    - 1 tök
    - 1 petrezselyem gyökér
    - bors
    - só
    - zöldségek
    - 2 kanál olaj
    - 100 gramm rizs
    - 3 kanál sûrített paradicsom
    - 1 csomag korpacibere
    - tejföl

  • Polip üvegtésztával

    Hozzávalók: 50 dkg polip, 30 dkg kínaikel, 12 dkg szárított fafülgomba, 12 dkg rizsmetélt, 1 hagyma, 1 csokor metélõhagyma, fél dl szaké (rizsbor), 2 ek szójaszósz, 2 citrom leve, 1 ek szezámolaj, õrölt fehér bors, só.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 10 deka héjában fõtt krumplit, 70 dkg liszt, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1-2 csapott teáskanál só, 2 dl tej, cukor.

  • Oregánós csirkecombok citromosan

    Oregánós csirkecombok citromosanA csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt tollazattól, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet. Sózzuk, citromborssal bőven bedörzsöljük, és egy fedeles, sütőtálba tesszük. A húsok mellé szórjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát, a fokhagyma gerezdeket, és a cikkekre vágott citromot. Ráöntjük a bort, a vizet, és meglocsoljuk olívaolajjal. Megszórjuk oregánóval, majd lefedjük a sütőtálat, és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.

  • Meleg rumos meggyleves

    Hozzávalók: 1 üveg meggybefõtt, 3 dl tejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evõkanál finom liszt, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál õrölt szegfûszeg vagy 3 szem egész, szegfûszeg, 1 mokkáskanál só, 1/2 dl rum vagy 1 evõkanál rumaroma.

  • Málnás sárgarépalé

    Hozzávalók: Személyenként 5 dkg málna, 10 dkg reszelt sárgarépa, 1 dl tej, 1 kiskanál citromlé.

  • Gyümölcsös joghurttorta

    Hozzávalók:

    3 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg porcukor, margarin, 8 dl joghurt, 30 dkg kivi vagy narancs, 10 dkg háztartási keksz, 4 csapott teáskanál zselatin, 10 dkg porcukor

  • Sárgaborsó fõzelék

    Az elõzõ napon beáztatott borsót leszûröm, leöblítem. Füstöltében kezdem elfõzni. Hozzáadom a megtisztított vöröshagymát. Világos rántást készítek, hidegvízzel felöntöm, simára keverem, és ezzel sûrítem a már megpuhult borsót. Lassan forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Elfott levét mindig pótolom. Ha kész, a vöröshagymát kiveszem belole. Áttörve is készíthetõ.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Almás sajtsaláta

    A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel higított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hûtõszekrénybe tesszük.

  • Tárkonyos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.

  • Barna rizses leves

    Hozzávalók: 1 marék barna rizs, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kávéskanál õrölt kömény, 1 kávéskanál szárított borsika, 1 zellerlevél, 3 szál petrezselyemlevél, 1 evõkanál só.