rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Császármorzsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 tojás, 4 dl tej, 10 dkg cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár, mazsola.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tejet a liszttel, 4 tojás sárgájával, 7 dkg megolvasztott vajjal, csipetnyi sóval kikeverjük. A 4 tojásfehérjét cukorral, kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sûrû palacsintatésztához. Mazsolát szórunk bele. Forró sütõben - kb. 3 cm vastagon - sütjük, hogy szép piros legyen, majd villával kis darabokra szaggatjuk, és lekvárral tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cukkinis lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. metélõhagyma, 1/2-1/2 cs. turbolya és kapor, 250 g tejszín, só, bors, 1 tk. reszelt citromhéj, néhány csepp citromlé, 1 fej hagyma, 400 g krumpli, 150 g cukkíni, 100 g ementáli, 2 tojás, 1 ek. liszt, szerecsendió, 8 ek. margarin, 250 g szeletelt füstölt lazac.

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg szalonna, 1 dl tejföl, 1 csipet petrezselyemzöld, só, majoránna, pirospaprika.

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés sz. só.

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 1.25 pohár liszt, 2 e.k. cukor, 2 t.k. sütõpor, 0.5 t.k. só, 2 e.k. olaj, 1.25 pohár víz.

  • A legtöbb eredményesen fogyó saját feje után megy

    Elfelejthetjük a drága módszereket, pirulákat - legalábbis a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szaklap legutóbbi tanulmánya szerint, amely azt mutatja, hogy a legsikeresebb diétázók saját fejük után mentek, többségükben helyes étkezésre álltak rá és rendszeresen mozogtak.

  • Kolbászos, zöldbabos penne

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.

  • Húsvéti palócz leves

    Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg ürücomb, vagy lapocka, 30 dkg burgonya, 40 dkg zöldbab, 25 dkg vöröshagyma, 2,5 dl tejföl, 1 dkg pirospaprika, 1 kis gerezd fokhagyma, fél babérlevél, kömény, só, 1 kávéskanál liszt házi mangalicazsír, 1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél).

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Egzotikus máj

    Hozzávalók: 2 nagy libamáj vagy személyenként 3-4 csirkemáj, szegfûszeg, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 kanál finom teavaj, 1 dl tej, só.

  • Darafelfújt

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa.

  • Omlós keksz (linzer)

    50 dkg lisztet 2 teáskanál sütõporral és nagyon hideg(!) 24 dkg margarinnal összegyúrjuk, morzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 14 dkg cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, és az egészet gyorsan jól összedolgozzuk.

  • Madársaláta szárnyasmájjal

    Hozzávalók: 4 csirkemáj, 3 szem közepes burgonya, 1 gerezd gumós zeller, 1 alma, 15 dkg majonéz, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál mustár, 2 dkg porcukor, 1 csokor friss petrezselyem, madársaláta kedvünk szerint.

  • Rebarbarás málnaleves

    Rebarbarás málnalevesA rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot (vagy édesítőszert). Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig. Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele. Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel. A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele.

  • Szilvás piskóta

    Hozzávalók: 30 dkg szilva, 6 tojás, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütõpor, 8 dl tej, 8 dkg vaj, só.

  • Kaszinó tojás

    Hozzávalók 20 db-hoz: 10 tojás, 1 nagy tejföl, ízlés szerint mustár, ízlés szerint majonéz, majoranna, aki szereti bazsalikom, kakukkfû, fehér bors, só.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, és a belsejét kivájjuk úgy, hogy max. 2 cm vastagságú legyen. A hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd kevergetve max. 10 percet sütögetjük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot, és paprikát valamint elkeverünk benne egy nyers tojást. A félbevágott cukkiniket egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a húsos keverékkel, majd betoljuk a kb. 180 fokos sütőbe. Ha majdnem megpuhult a cukkini, reszeljünk, vagy vágjunk rá sajtot.

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab sós palacsinta, 5 keménytojás, 1 pohár tejföl, 2 dkg vaj, fél citrom leve, fél csomó metélõhagyma, 2 doboz kaviár, só, bors.

  • Milánói tepsisburgonya

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 15 dkg pulykasonka, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg reszelt edami sajt, 2 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

  • Csöröge fánk egyszerûen

    Hozzávalók: 3 db egész tojás, késhegynyi só, fél mokkáskanál sütõpor, liszt - amennyit felvesz, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...