Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kakast megtisztítom, és olyan kis darabokra vágom, mintha paprikáscsirkét készítenék. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztom, majd a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután egy evõkanál vizet beleöntök, és rádobom a kakasdarabokat. Mindkét felén átpirítom, majd hozzáteszem a tisztított, zúzott fokhagymát. Megsózom, és annyi vízzel öntöm fel, amennyi jól ellepi. Fedõ alatt félpuhára párolom. (Ha kuktában készítem, negyedannyi idõ alatt megfõ.) Közben a zöldséget és a burgonyát megtisztítom, kis kockákra vágom. A paradicsom héját lehúzom és felszeletelem. A félpuha húshoz öntöm a zöldséget, a burgonyát, és egy darabban teszem bele a cseresznyepaprikát. Készre fõzöm, majd belekeverem a finomra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt, de már nem forralom. Rövid, sûrû lének kell alatta lenni.