2024.04.20. - Tivadar

Tejfölös kakasgulyás

Hozzávalók: 1 kis kakas, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 50 dkg burgonya, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 cseresznyepaprika, 2 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A kakast megtisztítom, és olyan kis darabokra vágom, mintha paprikáscsirkét készítenék. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztom, majd a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután egy evõkanál vizet beleöntök, és rádobom a kakasdarabokat. Mindkét felén átpirítom, majd hozzáteszem a tisztított, zúzott fokhagymát. Megsózom, és annyi vízzel öntöm fel, amennyi jól ellepi. Fedõ alatt félpuhára párolom. (Ha kuktában készítem, negyedannyi idõ alatt megfõ.) Közben a zöldséget és a burgonyát megtisztítom, kis kockákra vágom. A paradicsom héját lehúzom és felszeletelem. A félpuha húshoz öntöm a zöldséget, a burgonyát, és egy darabban teszem bele a cseresznyepaprikát. Készre fõzöm, majd belekeverem a finomra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt, de már nem forralom. Rövid, sûrû lének kell alatta lenni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!