rss
  • Almás vöröskáposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 ek ecet, cukor, só, bors.

    A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágom, a negyedelt almát vékony szeletekre vágom, a tisztított hagymát pedig megtûzdelem a szegfûszegel és a babérlevéllel.

    A zsírt felforrósítom, beleteszem a káposztát és az almát, elkeverem ecettel, cukorral sóval, borssal, hozzáadom a hagymát, a húslevest és közepes lángon 30-40 percig párolom. Idõnként megkeverem.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Házi készítésű pizza

    Házi készítésű pizzaKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt. A lisztet egy keverőtálba mérjük, a közepébe beleöntjük az élesztős vizet. Hagyjuk felfutni, majd keverjük össze a liszttel, olivaolajjal, sóval, maradék vízzel. Kicsit keményebb tészta legyen az eredmény mint egy átlag kelt tészta. A tésztát kétszer kell keleszteni. Először egy órát, majd a tepsibe kinyújtva még egy fél órát. Ha megemelkedett, megkenjük pizzaszósszal majd a maximum hőfokra előmelegített sütőbe teszem 7-8 percre. Ezután rápakoljuk a feltétet, még visszatesszük kb. 7 percre és a legvégén rátesszük a sajtot is.

  • Szilvakrémleves almásan elkészítve

    Szilvakrémleves almásan elkészítveA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

  • Narancspuding

    Az elõírásnak megfelelõen elkészítünk egy csomag citromízû pudingport, de
    10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját.

  • 108 finomenális vegetáriánus recept à la Laár

    Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani.

    A szerzõ Laár András, a népszerû abszurd humorista és elõadómûvész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül fõz is. Ez a kötet mindkét arcát egyesíti, hiszen a hús- és tojásmentes ételleírások mellett ismert figurái (Besenyõ Pista bácsi, Tompika, Kemenesfalvi bácsi...) is megjelennek néhány recept erejéig. A kötetet Laár András szellemes illusztrációi, gasztronómiai témájú versei, írásai és a társszerzõ, Laár Györgyi rajzai is színesítik.

  • Dinnye-Campari satáta

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 1 dl Campari Bitter, frissen õrölt bors, csipetnyi só, 2 mentalevél.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Gyümölcsös rizssaláta recept

    Hozzávalók: rizs, Alma, ananász, citrom, szöllõszemek, banán, citromlé, dió, 1 evökanál mustár
    só, kevés cukor, 1 dl olaj, kevés bors, kókuszreszelék.

  • Újházy tyúkleves

    Hozzávalók: 1,5 kg-os tyúk, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, fél zeller, egy fej vöröshagyma, 2 fej gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg cérnametélt, 1 csokor petrezselyem, só, egész bors.

  • Túrós gyümölcsös szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 12 dkg finomliszt
    - 12 dkg porcukor
    - 4 egész tojás
    - csipetnyi só
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 tk. sütõpor
    - 5 dkg olvasztott vaj

    Krémhez:

    - 25 dkg mascarpone
    - 25 dkg krémes állagú tehéntúró
    - 12 dkg cukor
    - 2 dl tejszín (habbá verve)

    Tetejére:

    - 1 csomag fagyasztott eredei gyümölcs (35 dkg)
    - 1 csomag tortezselé
    - kb. 2,5 dl meggybefõtt lé

  • Bundáskenyér variáció

    Hozzávalók: 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg), 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítõ, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és õrölt szerecsendió-virág, a tepsihez 2 evõkanál olaj.

  • Bableves kolbásszal

    Bableves kolbásszalA fejtett babot egy egész éjszakára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre megdinszteljük, rádobjuk a már felaprított paradicsomot, az összetört fokhagymát és a felaprított zöldségeket, a burgonya kivételével, mert az majd csak később kerül bele. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a babot. Sóval, összetört babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott krumplit. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Tejföllel, ecettel kínáljuk.

  • Csirkemáj fehérboros gombamártásban

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 4 evõkanál olaj, 20 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 1 dl fehérbor, liszt, bors, 1 dl húsleves, babérlevél, 1 csomag petrezselyem, só.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Joghurtos epertorta

    Joghurtos epertortaA tojások fehérjét felverjük a citromlével, a cukrot kisebb adagokban hozzáadva, kemény habot készítünk. A sárgákat egyenként adjuk hozzá, végül a szitált lisztet kavarjuk el a masszában. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített 200 °C-os sütőbe tesszük, és levesszük a hőt 180 °C-ra. Kb. 35-40 perc alatt kisütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük. A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd lisztezett felületre borítjuk. Kihűlés után 3 egyforma lapra vágjuk. A krémhez a zselatint kb. 1 dl vízbe áztatjuk, majd kis lángon folytonos keveréssel áttetszőre feloldjuk (nem forraljuk fel!).

  • Palacsinta sajtkrémmel töltve

    Hozzávalók: 20 db sós palacsinta, 2 db ízesített tömlõs sajt (ízlés szerint), 40 dkg gomba, 4 db zsemle, 6 dl tej, 8 tojás, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, õrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Blue Lady

    Shakerben összerázzuk, jéggel félig töltött pohárba szûrjük, s a citromszelettel díszítjük.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg hagyma, 1 tk só, 1+1 tk õrölt feketebors, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

  • Narancstorta

    Hozzávalók: 4-5 szem narancs, 4-5 dl tejszín, 4-5 evõkanál porcukor, 1 kis pohár joghurt, 1 zacskó zselatin, dobostortalap.