rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Áfonyás muffin

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók a rázott tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 120 g búzaliszt, 2 csapott teáskanál sütõpor, 1 tasak készen vett tejbegríz, 100 g cukor, 1 tasak vanillincukor, 2 tojás, 100 ml tej, 150 g mélyhûtött áfonya. Ezenkívül: 12 papír sütõforma. A meghintéshez: ízlés szerint porcukor.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy edényben felolvasztjuk a vajat vagy margarint és hagyjuk kicsit kihûlni. Egy 3 l- es edénybe szitáljuk a sütõporral elkevert lisztet. Majd összekeverjük a tejbegrízzel, cukorral, vanillincukorral, hozzáadjuk a tojást, tejet, a folyékony vajat vagy margarint, majd jól lezárjuk az edényt.

    15- 30 másodpercig erõsen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd habverõvel vagy keverõkanállal átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.

    Egy 12 db- os kikent muffin formába töltjük a tésztát, a fagyasztott áfonyát elosztjuk a tetején, egy kanállal kissé benyomjuk. Sütõrácsra helyezzük a formát. A sütõbõl kivett formát süteményrácsra helyezzük, 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és hagyjuk kihûlni. Tálalás elõtt meghintjük porcukorral.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vadas házinyúl

    Hozzávalók: 1 nyúl hátsó combja és gerince, 2 sárga-, 2 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 dl bor, 1 kis fej hagyma, 2 dl tejföl, zsír, 5 szem bors, pirospaprika, 1 citrom, mustár só. A pácléhez: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg savanyú káposzta, 6-8 levél, fél kg darált marhahús, 10 dkg fõtt rizs, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, 1 kanál sûrített paradicsom, ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, kevés kapor vagy csombor, 20 dkg füstölt libamell vagy ugyanennyi karikára vágott libakolbász, 3 kanál zsír, 1 tojás, só, bors, 3 kanál liszt.

  • Boros pulykasült almával

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamellfilé, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 150 g vaj, 400 ml almabor, 4 db alma, 2 ek. Calvados, snidling, 1 pohár tejszin, õröllt bors, só.

  • Gesztenyés mignon

    Hozzávalók:

    30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé

  • Áfonyás máktorta

    Hozzávalók:
    3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 1 csomag sütõpor, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg áfonyalekvár, 10 dkg áfonya, 5 dkg vágott mandula;

  • Alfredo tészta

    Hozzávalók: 50 dkg tészta (penne, spagetti...), 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt, 3,2 dl tejszín, 9 dkg sütõmargarin, 3 evõkanál felaprított, friss petrezselyem, só, bors, kakukkfû;

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    9 dl alaplé, 22,5 dkg cékla, apróra kockázva, 22,5 dkg krumpli, apróra kockázva,11,5 dkg sárgarépa, vékonyra karikázva, 11,5 dkg paszternák (nálunk inkább gyökér), vékonyra karikázva, 5,5 dkg zeller, apróra kockázva, 1 póréhagyma, vékonyra szeletelve, 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1 vöröshagyma, apróra vágva, 5,5 dkg libazsír vagy olaj, 1 kk vegyes zöldfûszer (a könyv provance-it ajánl), 1 ek apróra vágott petrezselyem

  • Almás, boros csirkemell

    Hozzávalók 2 fõre: 2 közepes gála alma, 25 dkg csirkemell, 1,5 dl száraz fehérbor, só, bors, fahéj, pici olívaolaj.

  • Töltött zsömle

    Hozzávalók:

    - 6 db zsemle
    - 1/2 kg túró
    - 10 dkg barna cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 2 db tojás
    - 15 dkg friss eper
    - 1/2 l tej vagy egy doboz madártej

  • Juhtúrós puliszka

    Hozzavalók:

    7-8 dl víz, 25 dg kukoricaliszt (fele dara), 15 dkg füstõlt szalonna, 1/2 kg juhtúró, 25 dg zsíros sajt (reszelve), só

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Borjúmáj

    Hozzávalók:

    4 szelet borjúmáj, olaj, 1 kanál keményítõ, 1 tojás, 1 csésze zöldborsó, 5 percig elõfõzve, 1 diónyi friss gyömbér apróra kockázva, 2-3 gerezd fokhagyma apróra kockázva, 1 csipet cayenne bors, szójaszósz, egy csipet só, fél pohárka rizsbor (vagy húsleves)

  • Madártej

    Hozzávalók:

    1,5 liter tej
    15 dkg cukor
    4 tojás
    1 evõkanál liszt
    1 zacskó vaníliás cukor
    csipetnyi só.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA hozzávalókat összekeverjük, majd a kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett őzgerinc-formájú tepsibe beletesszük a fele mennyiségű húst. Erre helyezzük a főtt tojásokat, majd a maradék hússal befedjük. Végül megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával a tetejét. Előre melegített forró sütőbe tesszük, és amikor már levet eresztett a hús, lassú lángon folytatjuk a sütést kb. 45-60 percig. Célszerű alufóliával letakarni sütés közben, hogy ne száradjon ki a fasírozott. Időnként lehet ellenőrizni, hogy átsült-e vagy még folytatni kell a sütést.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - 4 tojás
    - 16 db kimagozott, töltött olajbogyó
    - 1 evõkanál tejföl
    - 2 dkg margarin
    - 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
    - 1 púpozott teáskanál majonéz
    - só
    - bors
    - néhány salátalevél

  • Francia kulinária

    Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyûrûjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülõ Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd.

    Zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy ilyen igazán terjedelmes könyv, mint ez, sem elég valamennyi felsorolásához.

    Az ország minden sarkában meglestük a kulinária mestereit, hogy végignézzük, megjegyezzük, mitõl minõség a minõség, s hogy megfejtsük az ízek titkát.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.

  • Good morning koktél

    Hozzávalók: 2 ek Nesquick, vagy más instant kakaópor, 1 dl tej, 1/2 dl piros szõlõlé, 1/2 dl narancslé, 1 tojássárgája, néhány szem piros szõlõ, vékony narancsszelet.

  • Gesztenyepuding

    Hozzávalók:

    1 zacskó vaníliás pudingpor, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 evõkanál rum, 1 csésze kimagozott meggybefõtt vagy rumos meggy, 1 dl tejszín

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...