rss
  • Áfonyás muffin

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók a rázott tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 120 g búzaliszt, 2 csapott teáskanál sütõpor, 1 tasak készen vett tejbegríz, 100 g cukor, 1 tasak vanillincukor, 2 tojás, 100 ml tej, 150 g mélyhûtött áfonya. Ezenkívül: 12 papír sütõforma. A meghintéshez: ízlés szerint porcukor.

    Egy edényben felolvasztjuk a vajat vagy margarint és hagyjuk kicsit kihûlni. Egy 3 l- es edénybe szitáljuk a sütõporral elkevert lisztet. Majd összekeverjük a tejbegrízzel, cukorral, vanillincukorral, hozzáadjuk a tojást, tejet, a folyékony vajat vagy margarint, majd jól lezárjuk az edényt.

    15- 30 másodpercig erõsen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd habverõvel vagy keverõkanállal átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.

    Egy 12 db- os kikent muffin formába töltjük a tésztát, a fagyasztott áfonyát elosztjuk a tetején, egy kanállal kissé benyomjuk. Sütõrácsra helyezzük a formát. A sütõbõl kivett formát süteményrácsra helyezzük, 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és hagyjuk kihûlni. Tálalás elõtt meghintjük porcukorral.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgarépás pogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg fõtt köles, 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1-1 ek lenmag, szemes köménymag, 1-1 kk zellermag, kapormag, 1-1 mk szódabikarbóna, borkõpor, 1 dl olaj, 2 dl víz.

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kimagozott szeletekre vágott õszibarack, 2 gerezdekre bontott narancs, 25 dkg kockára vágott friss ananász, 17,5 dkg mag nélküli szõlõ, 2,5 dkg brazil dió durvára darálva, 1 narancs leve.

  • Disznósajt (régi szegedi recept)

    Öléskor a sertés következõ részeit félretesszük: két fülét, két vesepecsenyét és fél kilónyi fehérpecsenyét. A kis vesepecsenyéket besózzuk és pár napig állni hagyjuk, azután a többivel megmosva, egy fazékba fölteszszük annyi vízzel, hogy ellepje.

  • Buenosi marhapörkölt (Argentína)

    Hozzávalók: 1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípõs pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze fõtt kukorica (só nem!).

  • Tojáspörkölt

    Hozzávalók: 8 tojás, 1 fej hagyma, olaj, pirospaprika, só, bors.

  • Túróval töltött csukafilé

    Hozzávalók: 4 db csukafilé, 30 dkg túró, 2 fej fejessaláta, 2 db citrom, 5 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomó kapor, 2 dkg só, 8 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Füstölt sonka madeirában

    Hozzávalók: 60 dkg füstölt sonka, 3 szál sárgarépa, 1 fej zeller, 1 dl vörös bor, 1 dl madeirabor (helyette is használhatunk vörös bort), 4-6 szem feketebors, 1 babérlevél, 1 kávéskanál citromlé.

  • Tepsiben sült csirkefalatok

    Tepsiben sült csirkefalatokA csirkehúst megtisztítjuk, majd kisebb darabokra összevágjuk. Néhány gerezd fokhagymát összezúzunk, majd ezt az olajjal és a fűszerekkel jól elkeverjük, és hozzáadjuk a csirkehúst. Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kevés chilit is. Egy zárható edénybe rakjuk a húst, majd egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap tepsibe borítjuk, és szép pirosra sütjük. Köretnek rizibizit vagy párolt rizst, esetleg burgonyapürét adunk. Ha csak gyorsan akarjuk, nem muszáj egész éjszakát állnia, de az biztos, hogy így jobb az íze, jobban beissza a fűszereket.

  • Töltött csirkemell

    Hozzávalók:

    4 pici csirkemell (vagyis 2 egész), 8 vékony szelet sonka, 10 deka morzsálódós frisssajt, 2 szem aszalt paradicsom, néhány levélke zsálya, olívaolaj, bors, fürtös miniparadicsom, 1 kanálka zsályaméz (jó ha van, de nem ettõl függ a dolog sikere), tej, zsálya, só, paradicsomsûrítmény

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka (vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem;

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 6 tojásól készült piskóta lap

    Krém:

    - 1 csapott ek liszt
    - 7 ek kristálycukor
    - 3 ek kakaópor
    - 4 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - ízlés szerint rum
    - 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Smarties torta

    Hozzávalók: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 17,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, smarties cukor.

  • Csokis brownie

    Csokis brownieA csokit összetörjük, és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába tesszük. Forró vízzel teli nagyobb tálba teszem, és időt adunk neki, hadd olvadozzon -néha megkavarjuk. Ezzel a módszerrel biztosan nem ég meg a csoki, ami pl. mikróban vagy gyöngyöző víz fölött könnyen megtörténhet a túlhevülés miatt. Egy dologra érdemes még odafigyelni: víz ne kerüljön az olvadozó csokoládéba, összeugorhat tőle. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel jó habosra keverjük, majd a kihűlt csokihoz kavarjuk. Végezetül a lisztet is beleszitáljuk és hozzákeverjük.

  • Choriatiki

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 1 közepes salátauborka, egy fej saláta, 12-15 szem fekete olajbogyó, 1 EK borecet, 1 EK olivaolaj, bors, só, 10 dkg Feta sajt.

  • Datolyás rizs

    Hozzávalók: 40 dkg rizs, 20 dkg datolya, 10 dkg vaj, 3 dkg mandula, 3 dkg mazsola, 1 mk. sáfrány, só, 8 dl víz.

  • Vegyes rizstál csirkével

    Hozzávalók: 5 pohár rizs, 60 dkg csirkehús, 5 dkg sonka, 5 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 1/2 l tyúkhúsleves, 41/2 doboz konzerv borsó, só, bors, ételízesítõ.

  • Burgonya saláta másképpen

    A megfõtt tojássárgáját szitán áttörünk, megsózunk s 3-4 kanál olajjal simára keverünk, Kis porcukrot teszünk bele és ecettel hígítjuk.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Halsaláta

    Hozzávalók: 1 doboz tengeri halfilé konzerv, tejföl, mustár, alma, citromlé, feketebors, majonéz kedvünk szerint.

  • Rizses káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg rizs, só, 2 dl tejföl, 2-3 szem borókabogyó, 1 babérlevél, 1 csipet kapor, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kevés olaj, liszt.