rss
  • Serpenyõs almás-csirkemáj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

    A lila hagymát és az almát megtisztítás után vágd cikkekre.Egy serpenyõben forrósíts fel az olajat,a zsályalevelet forgasd át benne nagy lángon.Ezután tedd ki szalvétára,majd a zsályás olajba tedd a májat,a hagymát és pirítsd meg.Fûszerezd a borssal add hozzá az almacikkeket.Az almabort öntsd rá és lassan rázogasd addig míg a máj megpuhul.

    A végén sózd a tetejére helyezd el a megsült zsályaleveleket.Köretnek a Hagymás tört burgonyát ajánlom hozzá.De a friss zsályalevél palacsinta tésztába mártva ropogósra sütve alkalmas köretnek.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi sajtos perec

    Házi sajtos perecA langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a sóval és a sajttal elkeverjük, összegyúrjuk a tojássárgával és a felfuttatott élesztővel, majd langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Henger formájúra sodorjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabokból ceruza vastagságú tésztát sodrunk. A tészta két szárát keresztezzük, a végét visszahajtjuk, így kapunk perec formát.

  • Csülkös rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 db fõtt, füstölt csülök, 2 kg krumpli, 2 pohár tejföl, 1 pohár tejszín, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg trappista sajt, 6 db fõtt tojás, olaj, mustár, ketchup, bors.

  • Camembertnyársak olajban

    Hozzávalók: 1 csomag camembert sajt, 10-12 gerezd fokhagyma, 1 kk egész színes bors, 15 szem koriander, 25-30 szem mustármag, 1 szem szegfûbors, fél pritaminpaprika, egy chilipaprika csõ, olivaolaj.

  • Penne brokkolival

    Fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Virgin Banana Colada

    Hozzávalók: 1 nagyon érett banán karikákra vágva, 12 cl ananászlé, 5 cl sûrû kókusztej, 1 gömb ananászsörbet vagy fél csésze tört ananász, 1 gömb jégkása.

  • Túrópuffancs

    Hozzávalók: 1/4 kg liszt, 1/4 kg túró, 1 pohár tejföl, 3 db tojás, fél zacskó sütõpor, 1 zacskó vaníliás cukor, pici só.

  • Cassoulet (francia étel)

    Hozzávalók: 60 dkg disznókaraj, 30 dkg ürücomb csont nélkül, 1 db kis füstölt csülök, 20 dkg füstölt kolbász, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 15 dkg szalonnabor, 5 dkg zsír, 60 dkg nagy szemû fehérbab, 2 fej vöröshagyma, 1 db kis sárgarépa, szegfûszeg, 2 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, 4 dkg só, kakukkfû, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 szál zellerzöld, 2 dl húsleves, 12 dkg zsemlemorzsa.

  • Kenõmájassal töltött tojás

    Hozzávalók: 4-6 fõtt tojás, 15 dkg kenõmájas, 5 dkg margarin, só, bors, mustár, majonéz, szerecsendió.

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Hagyma saláta

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.

  • Veszprémi rucás káposzta

    Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kanál kacsazyír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor.

  • Erdélyi rablóhús

    Hozzávalók: 80 dkg vesés, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 1 kk paprika, bors, só, 20 dkg kukoricadara, 8 dkg zsír.

  • Tofus sajttorta

    Hozzávalók: 2 zacskó (2x300 g) natúr tofu, 3 evõkanál olíva olaj, 1 kávéskanál tengeri só, 1/2 citrom leve, 1 dl szójatej, 1 kis pohár szójajoghurt ( elhagyható, helyette növényi tejszín 200 ml is lehet), 1/2 kaliforniai paprika piros, 1/2 kaliforniai paprika zöld, 1/2 csomag magkoktél (napraforgó, tökmag), 1 szál újhagyma, 3 kávéskanál agar- agar (növényi zselésítõ anyag), 1 dl víz.

  • Keménytojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsiradék, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Halpástétom

    A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. A zöldhagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Levesszük a tûzrõl, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsom pürével, és ízlés szerint sózzuk.

  • Csirkepörkölt

    Hozzávalók: 1-1,5 kg-os csirke, 5 dkg zsír vagy olaj, 1-2 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só, pirospaprika.

  • Szarvashús polgári módon

    A paclehez annyi vizet veszunk, amennyi a hust ellepi, hozzaadunk ecetet, voroshagymaszeleteket, baberlevelet, kakukkfuvet, mogyorohagymat, karikara vagott vegyes zoldseget (sargarepat, fehergyokeret, zellert), zuzott fenyomagot, szemes borsot, szegfuszeget, sot es citromhejat.

  • Birsalma krémleves

    Birsalma krémlevesElkészítés: A birsalmákat megmossuk majd meghámozzuk. Az almákat felkockázzuk, majd felöntjük az almákat annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi. Ezután enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltesszük főni. Amikor már megpuhult az alma, hozzáöntjük a tejszínt (ami lehet főzőtejszín vagy kókusztejszín is), még hagyjuk addig amíg még egyszer felforr a leves, citromlével, cukorral vagy édesítővel ízlés szerint édesítjük. Télen forrón tálalhatjuk, nyáron jégbe hűtve, ki hogyan szereti.

  • Csirkepaprikás

    Hozzávalók: 8-10 szelet csirkehús, 10 dkg szalonna, 1-2 fej hagyma, paprika olaj, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 0,3 tejföl, fokhagymaolaj, só, csirkemáj.

  • Joghurtos süti

    Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, ugyanezzel a pohárral mérve 1 adag cukor, 2 pohár liszt, 3/4 pohár étolaj, 1/2 csomag sütõpor, 3 tojás, vegyes gyümölcs.