rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Serpenyõs almás-csirkemáj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A lila hagymát és az almát megtisztítás után vágd cikkekre.Egy serpenyõben forrósíts fel az olajat,a zsályalevelet forgasd át benne nagy lángon.Ezután tedd ki szalvétára,majd a zsályás olajba tedd a májat,a hagymát és pirítsd meg.Fûszerezd a borssal add hozzá az almacikkeket.Az almabort öntsd rá és lassan rázogasd addig míg a máj megpuhul.

    A végén sózd a tetejére helyezd el a megsült zsályaleveleket.Köretnek a Hagymás tört burgonyát ajánlom hozzá.De a friss zsályalevél palacsinta tésztába mártva ropogósra sütve alkalmas köretnek.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ibolyavirágos túrópuding

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.

  • Háromsajtos-sonkás lasagne

    Hozzávalók: 30 dkg lasagne tészta, 30 dkg sonka, 15-15 dkg tejszines krémsajt, füstölt sajt és ementáli, 3 dkg margarin, 2 evõkanál liszt, 0.5 l tej, 3 dl tejszín , só, bors, reszelt szerecsendió;

    Tetejére: 2-3 paradicsom, 3 dkg vaj, 2-3 db paradicsom;

  • Palacsintaforgács

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 3 dl tej, 15-20 dkg finomliszt, 1 dl szódavíz, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi sütõpor;

  • Szerb rizses hús

    Hozzávalók: 75 dkg sertéslapocka, 2,5 dkg só, 15 dkg zsír, 1,5 dkg pirospaprika, 10 dkg hagyma, 25 dkg lecsó, 35 dkg rizs.

  • Cukkinis paprikakrém leves

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 piros paprika (Kaliforniai), 1 közepes cukkini, 1 L zöldségleves, só, bors ízlés szerint.

  • Gesztenyés piskótatekercs almával

    Hozzávalók:

    - 1 készen kapható kakaós piskótatekercs
    - 25 dkg gesztenyemassza
    - 5 db alma
    - 1 db citrom leve
    - 10 dkg cukor
    - szegfûszeg
    - fahéj

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 2 tojás sárgája
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 10 dkg cukor
    - 2 dl tejszín
    - 1 teáskanál zselatin

  • Paradicsomos pulykamell

    Hozzávalók:

    - 2 szelet nagyobb pulykamell
    - 1 ek liszt
    - 25 dkg koktélparadicsom
    - 1 fej hagyma
    - 1 ek kapribogyó
    - ½ csokor petrezselyem
    - 2 ek olívaolaj
    - 2 ek balzsamecet
    - 6 ek csirke alaplé

  • Juhtúrós puliszka

    Hozzavalók:

    7-8 dl víz, 25 dg kukoricaliszt (fele dara), 15 dkg füstõlt szalonna, 1/2 kg juhtúró, 25 dg zsíros sajt (reszelve), só

  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Különleges húsostál

    Hozzávalók: fél kg levescsont, 25 dkg ököruszály darabolva, 1 fej káposzta, 1 kg sovány marhahús, 1 hagyma, 1 szegfûszeg, 1 babér, 4 szem feketebors, 2 ág petrezselyem, szerecsendió, 2 sárgarépa, 2 szál póréhagyma, fél zellergumó, 4 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál borecet, 1 evõkanál mustár, õrölt fekete bors, 1 evõkanál salátahagyma (apróhagyma), 1 evõkanál aprított metélõhagyma.

  • Süllõ vajjal

    Egy nagyobb, vagy két kisebb süllõt, ha lepikkelyeztünk, fölbontottunk, megtisztítva megmostunk, besózzuk és 1-2 órán át állni hagyjuk.

  • Fűszeres retek saláta

    Fűszeres retek salátaA retket ízlés szerint daraboljuk fel. (A kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel.) Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is.) Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve, pároljuk 10-15 percig. Közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána.

  • Hájas tészta

    Hozzávalók: 500 g liszt, 500 g háj, 1 ek. cukor, 2 tojássárgája, ecet, só, (esetleg kevés, savó, vagy tejföl), lekvár.

  • Kávés muffin

    Hozzávalók:

    200 g cukor, 4 tojás, 1, 5 dl olaj, 3-4 evõkanál nescafé vagy fõzõtt kávé, 250 g liszt, (ici-pici só), fél csomag sütõpor.

  • Spárga vajjal

    A spárgát éppen úgy készíthetjük, mint a karfiolt. Megtisztítjuk, csomóba kötve sós vízbe puhára fõzzük, szitán lecsepegtetjük s tetszés szerint készíthetjük el.

  • Gombás makrélahal saláta

    Hozzávalók: 30 dkg. gomba, 2 doboz paradicsomos makréla konzerv, 1 fej vöröshagyma, 1 citrom leve, 1-2 babérlevél, ízlés szerint édesítõszer, vagy cukor, csipet fehérbors, olaj, só.

  • Tarhonyafelfújt

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 8 dl tej, 6 tojás, 5 dkg vaj, só.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2: 1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Banánlekvár

    Túlérett banánt használunk hozzá. Kilogrammonként 17 dkg cukorral összegyúrjuk a húsát, s lehetõleg vaslábasban sûrûre fõzzük.

  • Körözött köleskásából

    Hozzávalók: 10 dkg köles, 4 dl tej, 10 dkg Rama margarin, 1-1 evõkanál paprika- krém és mustár só, õrölt bors, 1 mokkáskanál köménymag ,2 gerezd fokhagyma, 1-1 csokor petrezselyem és metélõhagyma.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...