A krumplit megfõzöm, meghámozom és átnyomom. A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem a sóval, az élesztõvel és a fõtt krumplival. Az egészet a tejjel egy sima tésztává keverem. Meleg helyen letakarva 30 percig kelni hagyom. A továbbiakat lásd a Lángos 1. receptnél.
Krumplis lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg burgonya, 2.5 dkg friss élesztõ, 1 csapott tk só, fél liter tej, 1.5 - 2 liter olaj a kisütéshez;
Elkészítés:
A krumplit megfõzöm, meghámozom és átnyomom. A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem a sóval, az élesztõvel és a fõtt krumplival. Az egészet a tejjel egy sima tésztává keverem. Meleg helyen letakarva 30 percig kelni hagyom. A továbbiakat lásd a Lángos 1. receptnél.
A krumplit megfõzöm, meghámozom és átnyomom. A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem a sóval, az élesztõvel és a fõtt krumplival. Az egészet a tejjel egy sima tésztává keverem. Meleg helyen letakarva 30 percig kelni hagyom. A továbbiakat lásd a Lángos 1. receptnél.