rss
  • Marhahusi grenicci módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 bélszínszelet (hátszín is jó), 1dl ketchup, 3-4 szem krumpli, zsír, só, bors, szerecsendió, worchester, mustár, citromlé;

    Elkészítés:

    Egy tálba beletesszük a ketchupot, 2 teáskanál mustárt ugyanennyi citromlét, és kb.3 teáskanál worchestert (ízlés szerint) egy csapott kávéskanál szerecsendiót, sót majd összekeverjük. A bélszínszeleteket (ahány személy annyiszor 2 szelet) kiklopfoljuk (enyhén), két evõkanál forró zsírba szórunk egy késhegynyi borsot, és ebben hirtelen kisütjük. A szeleteket egy tányérra tesszük, majd a forró zsírt az elõbbi szószhoz keverjük. Sült krumplival vagy krokettel tálaljuk, a szószt a hús tetejére öntjük, és ebben mártogatjuk a krumplit. Lehet hozzá sütni lisztben megforgatott hagymát. Mi valamikor csak kenyérrel esszük és azt tunkoljuk a szószba.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgundi marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfû, 2 szegfûszeg, petrezselyem, liszt, olaj, só,bors, burgundi vörösbor.

  • Túrós kuglóf

    Túrós kuglófA túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk. A masszát margarinnal kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175 ˚C, légkeveréses sütőben 160 ˚C) kb. 50 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.

  • Hókoktél

    Egy gombóc vaníliafagylaltot és 2 cent tojáslikõrt keverjünk jól össze...

  • Lazacsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg füstölt lazac, 1 citrom, 1 narancs, 2 ek olaj, só, 1 kk petrezselyem, 1 kk porcukor.

  • Kapros gombaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csiperke, 1 húsleveskocka, 1 vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 ek. liszt, 1 cs. kapor, 2 dl tejföl, só, feketebors.

  • Papucstészta

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg margarin vagy vaj, 30 dkg liszt, só, kemény lekvár, vaníliás cukor.

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Brokkolileves csirkemájjal

    1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), + 1 csirkemáj, 25 dkg brokkoli (mélyhûtött is lehet), 5 dkg cérnametélt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 evõkanál borecet, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és õrölt koriander.

  • Sarokház

    Egyszerû piskóta: 6 db tojás, 15 dkg liszt, 17,5 dkg cukor, 2,5 dkg kakaó, só, pici margarin.

  • Uborkaleves

    UborkalevesAz uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágva turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsurgatott és összevágott kaprot, ráöntjük a joghurtot és a kovászos uborka levét. Addig keverjük, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Ezután a tejfölt belekeverjük. Az olajban piros-ropogósra sütjük a nagyon apróra vágott zsemlét és a levessel együtt (de külön) jól lehűtjük. Tálaláskor a csészékbe, mert leves tetejére tesszük a pirított zsemlét. Avokádóval ugyanígy készíthető, elég hozzá 1 nagy avokádó + a többi hozzávaló.

  • Bodzavirágos kalács

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 7 ek fruktóz (vagy cukor), 10 dkg vaj, egy csipet só, 1 ek vaníliaaroma, 1 citrom reszelt héja és leve, ¼ kk gyömbérpor, 3 dl kézmeleg tej, 2 dkg élesztõ, 7 tányér bodzavirág.

  • Kürtõskalács

    1 kiló lisztbõl, 15 deka olvasztott vajból, 5 deka, 1/2 liter tejben felolvasztott élesztõbõl, 6 tojássárgájából és kevés sóból tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és annyi cipóra osztjuk, ahány kalácsot készítünk.

  • Csirkemáj olasz módra

    Elkészítéséhez: 1 kanál liszt, 1 kávéskanál só, 1 késhegynyi bors, 1 kávéskanál szárított, porrá tört zsálya vagy majoránna, ½ kg csirkemáj, 3 szelet füstölt szalonna, ½ pohár száraz fehér bor, 4 szelet fehér kenyér és vaj szükséges;

  • Karfiolrózsák

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, só, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa (liszt vagy 20 dkg reszelt sajt, 2 tojás), a sütéshez bõven olaj.

  • Gombás canelloni

    Hozzávalók: 5 dkg szalonna felkockázva, l ek olaj, 40 dkg darált hús, 3 dkg szárított vargánya, 1 fej apróra vágott hagyma, 1 csomó apróra vágott petrezselyem, 1 ek bazsalikomszárítmány, 10 dkg csíkozott zeller, 1 reszelt sárgarépa, 1 dl száraz vörösbor, só, szerecsendió, bors.

  • Tonhalas ragu

    Vágjon apró darabokra 300 g tonhalat - akár mélyhûtött is lehet. Szeleteljen apróra 1 hagymát, 6 gombát és vágjon kockára 2 cukkinit.

  • Csirkecomb ananászraguval

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 6 karika ananászbefott, 1 dl ananászbefottlé, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 húsos paradicsompaprika, 1 teáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág és orölt fehér bors, ízlés szerint só.

  • Gombasaláta - csípõsen

    Hozzávalók: egy üveg gomba (apró), 1 hegyes erõs paprika, 2 ek 20 %-os ecet, 1 kk só, 1 kk cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, vegeta.

  • Töltött tök vagy cukkini

    Hozzávalók:

    2-3 zsenge apró tök vagy cukkini, fél kiló darált marhahús, 1 hagyma, 2 evõkanál olaj, 1 tojás, 2 szelet kenyér, 1 csésze fõtt rizs, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál fahéj, só, bors. Paradicsomszósz, fél literes konzerv, vagy két csésze házi készitésû. Egyéb fûszerszámok tetszés szerint.

  • Rakott káposzta

    Hozzávalók:

    - 1 kg savanyú káposzta
    - 60 dkg darált sertés hús
    - 20 dkg húsos füstölt szalonna
    - 1 szál parasztkolbász
    - 3 fej vöröshagyma
    - 20 dkg rizs
    - 1 ek. pirospaprika
    - só
    - 2kk.õrölt fekete bors
    - 1 nagy doboz tejföl

    Díszítéshez:

    - tejföl
    - petrezselyem zöld