2024.03.19. - József, Bánk

Marhahusi grenicci módra

Hozzávalók: 2 bélszínszelet (hátszín is jó), 1dl ketchup, 3-4 szem krumpli, zsír, só, bors, szerecsendió, worchester, mustár, citromlé;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Egy tálba beletesszük a ketchupot, 2 teáskanál mustárt ugyanennyi citromlét, és kb.3 teáskanál worchestert (ízlés szerint) egy csapott kávéskanál szerecsendiót, sót majd összekeverjük. A bélszínszeleteket (ahány személy annyiszor 2 szelet) kiklopfoljuk (enyhén), két evõkanál forró zsírba szórunk egy késhegynyi borsot, és ebben hirtelen kisütjük. A szeleteket egy tányérra tesszük, majd a forró zsírt az elõbbi szószhoz keverjük. Sült krumplival vagy krokettel tálaljuk, a szószt a hús tetejére öntjük, és ebben mártogatjuk a krumplit. Lehet hozzá sütni lisztben megforgatott hagymát. Mi valamikor csak kenyérrel esszük és azt tunkoljuk a szószba.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!