rss
  • Marhahusi grenicci módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 bélszínszelet (hátszín is jó), 1dl ketchup, 3-4 szem krumpli, zsír, só, bors, szerecsendió, worchester, mustár, citromlé;

    Elkészítés:

    Egy tálba beletesszük a ketchupot, 2 teáskanál mustárt ugyanennyi citromlét, és kb.3 teáskanál worchestert (ízlés szerint) egy csapott kávéskanál szerecsendiót, sót majd összekeverjük. A bélszínszeleteket (ahány személy annyiszor 2 szelet) kiklopfoljuk (enyhén), két evõkanál forró zsírba szórunk egy késhegynyi borsot, és ebben hirtelen kisütjük. A szeleteket egy tányérra tesszük, majd a forró zsírt az elõbbi szószhoz keverjük. Sült krumplival vagy krokettel tálaljuk, a szószt a hús tetejére öntjük, és ebben mártogatjuk a krumplit. Lehet hozzá sütni lisztben megforgatott hagymát. Mi valamikor csak kenyérrel esszük és azt tunkoljuk a szószba.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egyszerü spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti, chilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, extra szûz olívaolaj, reszelt parmezán.

  • Halleves

    Jó böjti leves a többféle halból készített halleves. Kecsege, harcsa, süllõbõl vágunk nem túl nagy darabokat. Egy lábasba egy kanál zsírba két fej vereshagymát, melyet apróra vágtunk, sárgára pirítunk, egy kávéskanál jó paprikát teszünk hozzá, felöntjük melegvízzel, gyengén megsózzuk és körülbelül, egy- egy és fél óráig fõzzük.

  • Õszibarackleves

    Hozzávalók: 4 személyre 600 g õszibarack, 25 g liszt, 1 pohár barackos joghurt, 1/2 db citrom, fahéj, szegfûszeg, cukor, só.

  • Gesztenyepuding

    Hozzávalók:

    1 zacskó vaníliás pudingpor, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 evõkanál rum, 1 csésze kimagozott meggybefõtt vagy rumos meggy, 1 dl tejszín

  • Sütõtökös-tökmagos muffin

    Hozzávalók: 35 dkg sütõtök, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/4 teáskanál fahéj, 1 dl olaj, 2 evõkanál tej, 2 tojás, 5 dkg hámozott tökmag (+ a tetejére).

  • Piperade

    Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 3 evõkanál fokhagymás olaj, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 6 tojás, pirított kenyérszeletek, só.

  • Sárgarépás pogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg fõtt köles, 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1-1 ek lenmag, szemes köménymag, 1-1 kk zellermag, kapormag, 1-1 mk szódabikarbóna, borkõpor, 1 dl olaj, 2 dl víz.

  • Angostura Fizz

    A citromlét, angosturát, cukorszirupot és a tojásfehérjét a shakerben lassan összerázzuk, míg a fehérje habos nem lesz. Ekkor pohárba szûrjük, és a jéghideg szódavízzel felengedjük.

  • Amaretto kekszek

    Hozzávalók kb. 150 darabhoz: 300 g hámozott, darált mandula, 1-2 evõkanál Amaretto likõr (mandulalikõr), 2 friss tojásfehérje, 500 g porcukor.

  • Párolt káposzta (Gedünstetes Kraut)

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 4 szelet szalonna, 6 dkg zsír, 2 nagyobb fej hagyma,
    1 kiskanál pirospaprika, 2 babérlevél.

  • Fokhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

  • Leves zabpehelybõl

    Hozzávalók: 4 kisebb vöröshagyma (hold alakúra vágva), 1 csésze zabpehely (serpenyõben megpirítva), tengeri só, 1 ek. kukoricaolaj, Szójaszósz.

  • Marhapörkölt házi tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg marhalábszár, 3 db zöldpaprika, 2-3 paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 1/2 tubus Univer Pörköltízesítõ krém, 1 csapott evõkanál fûszerpaprika, 30 dkg tarhonya, 2 gerezd fokhagyma.

  • Édes túrós rétes

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Banánturmix

    Hozzávalók: 3 fõ részére: 2 db banán, 3 csésze tej, 2 evõkanál méz, 2 teáskanál fahéj, 1 db tojás, 1 evõkanál citromlé.

  • Petrezselymes túrókrém

    Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.

  • Gyümölcsös rizssaláta recept

    Hozzávalók: rizs, Alma, ananász, citrom, szöllõszemek, banán, citromlé, dió, 1 evökanál mustár
    só, kevés cukor, 1 dl olaj, kevés bors, kókuszreszelék.

  • Töltött palacsinta

    Hozzávalók: 4 palacsinta, 25 dkg rizs, 1 l tej, 10 dkg mandula, 7 dkg vaj, 4 tojás, 12 dkg cukor, 1 citrom, 1 dkg kakaó, 3 kanál baracklekvár.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Körözött metélõhagymával

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, egy csipet õrölt kömény.