rss
  • Extra fasírt zabpehellyel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg zabpehely, maradék fõtt burgonya, kevés reszelt sárgarépa, szeletelt hagyma, reszelt fok­hagyma, 1 szelet száraz kenyér, zöldséglevél, só.

    A zabpelyhet kevés melegvízben fél óráig áztatjuk. Ha maradt rajta víz, leöntjük, és hozzáadjuk az összetört burgonyát, az áztatott kenyeret és a töb­bi fûszert. Olajos kézzel fasírtokat formázunk, amit kissé ellapítunk. Tepsibe rakjuk és megsütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pirított zsemlekocka

    1 zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és 2 evõkanál olajon állandóan kevergetve, lángterelõ felett pirítsuk világos pirosra. Ha teflon bevonatú edényben pirítjuk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét.

  • Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta

    A fott sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszeruvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélohagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következot a sonkával, majd a legfelso palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát elomelegített sütoben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszeruen felszeletelve tálaljuk.

  • Kapormártás

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kapor
    - 2 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 dl húslé
    - 2 dl tejszín
    - fél citrom leve
    - õrölt bors
    - cukor
    - só

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók:

    1/2 kg liszt, 2,5–3 dl tej, 2 tojássárgája, 5 dkg margarin, kevés cukor, só, 3 dkg élesztõ, 1 pizzakrém, oregánó, reszelt sajt, olaj a kenéshez

  • Rakott tök

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.

  • Dalmát paprika

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 4 húsos zöldpap­rika, só, õrölt bors, vörösbor.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók:

    2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl

  • Zöldségkrémleves

    Hozzávalók: friss vegyes zöldség (kb. fél kg, fõleg sárgarépa), késhegynyi curry, 1 teáskanál só, 2 db babérlevél fél csokor petrezselyem, 1 evõkanál tárkonyecet, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Narancssaláta

    Hozzávalók:

    4 narancs, 1 fej saláta, 3-4 szál kis sárgarépa, 10-12 db fekete olívabogyó, marék tisztított dióbél, 6-7 szem datolya, evõkanál citromlé, 4 evõkanál narancslé, 1 evõkanál narancsvirágvíz, 2 dkg cukor, 1 csipetnyi õrölt fahéj, 1 csipetnyi só

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: fél kg vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 tk só, csipetnyi curry, vegeta.

  • Meggyes piskóta halom

    Hozzávalók: 25 dkg száraz babapiskóta, 1 egész tojás, 1,5-2 dl tej, 3-4 evõkanál meggydzsem, 1 evõkanál sherry brandy, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 evõkanál vaj, csipetnyi só;

  • Zöldbabfõzelék másként

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, S dkg sajt, só, zsemlemorzsa; a sütéséhez olaj.

  • Túrós paprika

    Hozzávalók:

    4 db paprika, 8 szelet gépsonka, negyed kg túró, 1 dl tejföl, csipetnyi só, törött bors, pirospaprika

  • Maceszgombóc

    Hozzávalók: 1 tojás, l evõkanál vaj, só, bors, 3-4 evõkanál maceszdara.

  • Sajtos pecsenye

    Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg mirelit szemes kukorica, 5 dkg vaj, 10 dkg sajt, 3 evõkanál olaj, só, bors, petrezselyem.

  • Csirkemell mogyorómártással

    Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé; 2 evõkanál szárnyas fûszerkeverék (ízlés szerint) ; 30 dkg piros husú paprika; 1 csokor újhagyma; 1 dl olivaolaj; 10 dkg tisztított amerikai mogyoró; 6 dkg mogyoróvaj; 2 dl tejszín.

  • Pácolt báránylapocka nyárson

    Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fûszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tûzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütõbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.

  • Puncs szelet

    Hozzávalók:

    7 egész tojás, 3 tojás fehérje, 53 dkg porcukor, 1 cs. vaníliacukor, 3 dl tej, 3 cs. puncs pudingpor, 3 evõkanál vaníliakrémpor( vagy liszt), 2 evõkanál eper vagy málnaízû Benco-por, 1/2 dl rum, 20 dkg ráma.

  • Milánói makaróni

    Hozzávalók: 50 dkg makaróni tészta, 3 kicsi konzerv sûrített paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, Ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoránna.