2024.04.25. - Márk

Sztrapacska Anci módra

Hozzávalók: 50 dkg meghámozott, lereszelt burgonya, 1 tojás, kevés só, liszt, kockára vágott füstölt szalonna, egy kanál zsiradék, 10 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 camping ömlesztett sajt, kevés tej;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A reszelt krumpliból, egy tojásból, kevés sóból, egy kanál zsiradékból és annyi lisztbõl, amennyit felvesz, tésztát keverünk. Galuskát szaggatunk belõle és sós vízben kifõzzük.

Ezalatt a lábasban kocára vágott füstölt szalonnát olvasztunk. A töpörtyût kiszedjük.

A kifõtt tésztát beletesszük a forró zsírba. Meghintjük és összekeverjük a juhtúróval, tejföllel, a sajttal, és a tejjel, felforraljuk, és a töpörtyût a tálra rakott tészta tetejére tesszük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!