2025.12.23. - Viktória

Sztrapacska Anci módra

Hozzávalók: 50 dkg meghámozott, lereszelt burgonya, 1 tojás, kevés só, liszt, kockára vágott füstölt szalonna, egy kanál zsiradék, 10 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 camping ömlesztett sajt, kevés tej;
Elkészítés:

A reszelt krumpliból, egy tojásból, kevés sóból, egy kanál zsiradékból és annyi lisztbõl, amennyit felvesz, tésztát keverünk. Galuskát szaggatunk belõle és sós vízben kifõzzük.

Ezalatt a lábasban kocára vágott füstölt szalonnát olvasztunk. A töpörtyût kiszedjük.

A kifõtt tésztát beletesszük a forró zsírba. Meghintjük és összekeverjük a juhtúróval, tejföllel, a sajttal, és a tejjel, felforraljuk, és a töpörtyût a tálra rakott tészta tetejére tesszük.