rss
  • Juhtúrós csusza kaporral

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg Durillo fodros nagykocka, 25 dkg juhtúró kapor, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl;

    Elkészítés:

    Durillo fodros nagykocka tésztát bõ, sós vízben kifõzzük. Lecsurgatjuk, meglocsoljuk a füstölt szalonna kisült zsírjával és tepertõjével, összekeverjük 25 dkg juhtúróval és egy kevés finomra vágott kaporral. Tejföllel tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Falatkák pármai sonkával

    Hozzávalók 8 személyre: 4 kifli, 10 dkg vaj, 1 kisebb, édes sárgadinnye, 25 dkg párimai sonka, õrölt bors.

  • Sáfrányos rizspuding

    Hozzávalók: 18 dkg kerek szemû rizs, 6 dl tej, 3 dl tejszín, 13 dkg kristálycukor, sáfrány, 2 citrom reszelt héja és leve.

  • Csokis-narancsos muffin

    Csokis-narancsos muffinA lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáütjük a két tojást és jól eldolgozzuk. Ráöntjük a lisztre, elkeverjük, akkor jó, ha levegős. Belereszeljük a narancs héját, majd a narancsot kettévágva belefacsarjuk a levét is. Ekkor jöhet a szegfűszeg vagy a fahéj, ha kell. Ha a narancslétől túl lágy a tészta, kis lisztet teszünk még bele. Apróra daraboljuk a csokit, és hozzákeverjük az egészhez. A muffinpapírokat beletesszük a formába, és kb. háromnegyedig töltjük tésztával.

  • Gyümölcs saláta

    Hozzávalók: 1 db alma, 1 db répa, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 db kivi.

  • Tejleves

    Hozzávalók: 500 g hagyma, 30 g vaj, 1 l tej, 120 g reszelt sajt (Maasdam), 4 szelet házi kenyér.

  • Tálon sült tojás, ahogy a böllér szereti

    Hozzávalók: 32 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g törött bors, 3 g majoránna, 8 db tojás, só;

  • Kekszes-epres desszert

    Kekszes-epres desszertAz kekszet daráljuk apró szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük el jó alaposan. A sütőforma aljába tegyünk sütőpapírt, majd nyomkodjuk bele a kekszes masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz. A tejszínt forraljuk fel és öntsük rá a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém". Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, a kekszes alapra.

  • Vegetáriánus nyárs

    Hozzávalók:

    8 gombafej (konzerv), 2 csõ zsenge kukorica, 8 kemény paradicsom, 2 zöldpaprika, 8 mogyoróhagyma, 2 kis uborka, 1 mokkáskanál õrölt borsikafû és õrölt kakukkfû, 2 evõkanál olaj, só

  • Finom sertésláb

    Hozzávalók: 2 közepes nagyságú sertésláb, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál curry-por, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só;

  • Görög hûsítõ narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • Epres tejszíntorta

    Hozzávalók: 1 piskóta tortalap, 4 dl tejszín, 50 dkg eper, 1 citrom leve, fél dl rum, porcukor ízlés szerint, 1 evõkanál zselatinpor, 1 dl tej.

  • Meggyes márvány

    Hozzávalók:

    1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütõpor, 6 egész tojás, 2 evõkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez

  • Dinnyeleves

    Hozzávalók: 1 toastkenyér, 1,5 dl joghurt, gyömbér, citrom, só, bors, kapor, petrezselyem, 25 dkg dinnye (bármilyen).

  • Kedvenc szelet

    60 dkg lisztet összekeverünk 1 cs. sütõporral adunk hozzá 18 dkg zsírt, 18 dkg cukrot, 2 db tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

  • Hájaspogácsa

    30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Idõközben 25 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségû sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk.

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 15 dkg szalonna (ízlés szerint sós vagy füstölt), 40 dkg túró, 2 dl tej­föl, ízlés szerint só.

  • Tojásos paradicsom

    Nyolc közepes, kemény paradicsomnak a szárral ellentétes oldaláról egy-egy vékony lapot levágunk, belsejét kikaparjuk, csak vékony húsréteg maradjon. A belsejét sóval, õrült borssal, szurokfûvel meghintjük, és borsónyi vajdarabot meg apró kockákra vágott fõtt füstölt húst rakunk az üreg aljára.

  • Csülök pékné módra

    Hozzávalók: 2 db csülök, 1,5 kg krumpli, 3 dl víz, só, õrölt bors, fokhagyma, majoránna, bazsalikom, 4 fej vöröshagyma.

  • Gombás rakott hal

    Hozzávalók: 1 kg halfilé, 30 dkg gomba, 1 hagyma, 2 ek. olaj, 2 dl tejföl.