rss
  • Fûszeres paprikás makaróni

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 37,5 dkg teljesörlésû lisztbõl készült makaróni, 1 kávéskanál citromlé 2 kávéskanál olivaolaj, 1 szárított piros chilli paprika, 1 zúzott fokhagymagerezd, 2 kicsumázott apróra vágott piroshúsú paprika;

    Elkészítése:

    Vigyázat! Ez az étel csakis a csípõs ízek kedvelõinek való. 2 1/2 liter citromos vízben 10 percig fõzzük a makarónit kis lángon. Közben forró olajban 2-3 percig pirítjuk a chilli paprikát, amíg egészen fekete lesz, majd szûrõkanállal kimerjük az olajból és kidobjuk. Egy kicsit hagyjuk hülni az olajat, azután beletesszük a fokhagymát és a paprikát. Néha megkavarva 5 percig pároljuk, amíg a paprika megpuhul. Ha a makaróni megfõtt, leszürjük. Összekeverjük a paprikával és díszítjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemell sajtszósszal

    Csirkemell sajtszósszalA hagymát megdinszteljük, majd hozzátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, felöntjük a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszünk bele fehér borsot, lefedjük, és hagyjuk párolódni-főni. Amikor már a hús puha, és elfőtt a szaft fele, akkor összekeverjük a fél pohár tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarjuk. Forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy egész kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és belekeverjük.

  • Húsos burgonyarétes

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 tojás, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál olaj, 5 dkg vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, só; a töltelékhez: 10 dkg tepertõ, 20 dkg sonka, vagy megmaradt sült hús, 5 dkg füstölt szalonna, só, õrölt bors.

  • Kukoricás-gombás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 15 dkg gomba, 15 dkg konzerv csemegekukorica, 5 evõkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál vegeta, kevés só.

  • Barna (spanyol) mártás

    Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.

  • Egyszerû fürjpecsenye

    Hozzávalók: 8 fürj, 20 dkg angolszalonna, só, bors, 1 kk. borókabogyó, 2 dl olaj.

  • Alma joghurtmártásban

    Hozzávalók: 4 alma, 1 kígyóuborka, 1 póréhagyma, 3 fõtt tojás, 2 dl joghurt, só, õrölt bors, citromlé, porcukor.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Vasi pecsenye

    Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 4 gerezd fokhagyma, tej a hús áztatásához, só, pici õrölt bors, 8 dkg finomliszt, étolaj.

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: három ek. olaj, 80 dkg karfiol, egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Mákos süti

    Mákos sütiA tésztához a lisztet, a margarint, a tojássárgáját, a sütőport és a pici sót négy evőkanál vízzel összegyúrjuk, és simává dolgozzuk. Egy órát pihentetjük. Közben a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot 2 dl vízzel sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Belekeverjük a citrom levét és lereszelt héját, a margarint, egyenként a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket kikent tepsibe fektetjük. Rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával.

  • Olasz szalagtészta

    Hozzávalók: fél kg szalagtészta, 4 paradicsom, 2 dkg szárított vargánya, a kis fej hagyma, 15 dkg vaj, 25 dkg csirkemáj, 2 dl fehérbor, 1 tyúkhúsleveskocka, só, bors, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, só, bors, 5 dkg parmezán és 5 dkg pecorino sajt.

  • Gyors sajttorta

    Gyors sajttortaA darált kekszet keverjük össze a vajjal, a kakaóporral és a porcukorral. Nem baj, hogy nem áll össze egyenletes tésztává, sütés közben majd összefog. Egy tortaforma aljára egyenletesen nyomkodjuk bele az így kapott morzsás masszát. Tegyük hűtőbe 2 órára. Ezalatt készítsük el a krémet. Keverjük össze a hozzávalókat és ha kész öntsük rá a kekszes részre. Érdemes a tortaformát egy tepsibe tenni, amibe egy pohár vizet öntünk, mivel gőzös sütő kell a tortának. 180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már aranybarna a teteje.

  • Gyömbéres –csokoládés –banános zabkeksz

    Hozzávalók:
    1,5 banán, 1 tojás sárgája, 1 bögre barna cukor, 1 bögre teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 bögre zabpehely, 2 tk szódabikarbóna, 2 tk frissen reszelt gyömbér, 2 tk fahéj, 1 tk mézeskalács fûszerkeverék, 5 dkg csokoládé chip vagy apróra vágott csokoládé;

  • Gombás vadnyúlszeletek

    Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.

  • Polip üvegtésztával

    Hozzávalók: 50 dkg polip, 30 dkg kínaikel, 12 dkg szárított fafülgomba, 12 dkg rizsmetélt, 1 hagyma, 1 csokor metélõhagyma, fél dl szaké (rizsbor), 2 ek szójaszósz, 2 citrom leve, 1 ek szezámolaj, õrölt fehér bors, só.

  • Fácánsült

    A fácánt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, különösen a belsejét. A fejét levágjuk, a lábát összekötjük. Hasüregét megsózzuk, beletesszük a megmosott almákatés a petrezselymet.

  • Paradicsomos cukkinileves

    Hozzávalók:

    1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Sajtos-tejfölös rakott törtburgonya padlizsánnal és gombával

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 padlizsán, 1 doboz tejföl (nagy), 1-2 üveg gomba (vagy fél kiló friss), 5-6 szelet bacon, 20 dkg sajt, só, bors, köménymag, ételízesítõ, vaj vagy margarin.

  • Ibolyavirágos túrópuding tojáslikõröntettel

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.