2025.12.24. - Ádám, Éva

Almás csigafánk

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 db alma 4 dkg élesztõ, 2 dl tej,4 evõkanál cukor 1 citrom, 1 kiskanál fahéj, 4 tojássárgája, csipetnyi só, 6 dkg vaj, a sütéshez: étolaj, a fánk tetejére: fahéjas porcukor;
Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben megfuttatott élesztõt, a puha vajat, a cukrot, csipetnyi sót, fahéjat, a tojássárgájákat és összedolgozzuk.
Az almát lereszeljük, citromlével megcsepegtetjük, és a tésztába dolgozzuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük, majd kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és csigavonalban összetekerjük. Bõ, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük és fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.