2025.07.01. - Tihamér, Annamária

Tonhalas falatok

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 80 ml langyos tej, 1 csipetnyi cukor és só, 2 tojás, 1 tk olaj, 30 dkg friss tonhal, ½ dl szójaszósz, 1 tojás, só, szezámmag, chili tálaláshoz ázsiai szósz, mango chutney.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat 1,5 cm-es kockákra vágjuk, szójaszószban pácoljuk kb. 1 órát. Az élesztõt a cukorral a langyos tejben feloldjuk. A liszt egy részével elkeverjük és meleg helyen 20 percig pihentetjük. Ezután összekeverjük a maradék liszttel, tojásokkal, olajjal és sóval. További 30 percig pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. 7 cm átmérõjû köröket szaggatunk belõle. A haldarabokat letörölgetjük. A körök szélét megkenjük kevés felvert tojással. A kör közepére egy-egy haldarabot rakunk és a tésztát a közepénél kettéhajtjuk. A széleket kézzel alaposan nyomkodjuk össze.

A kis csomagokat sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tojással megkenjük, tetejüket megszórjuk durva sóval vagy szezámmaggal, chilivel. További 15 percig állni hagyjuk. A falatokat 250 fokos sütõben 8-10 perc alatt megsütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!