2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Málnás-ribiszkés tiramisu

Hozzávalók:
28x40 cm-es tepsihez:
15 db 15 dkg-os adaghoz100 g málna, 3 dl tej, 2 ek. Porcukor, amaretto likõr, 600 g babapiskóta;

Krém:
250 g mascarpone krémsajt, 500 ml tejszín, 300 g cukor, 300 g málna és ribiszke vegyesen, 5 egész tojás, 5 g zselatinpor és 1 dl víz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásokat a kristálycukorral kihabosítjuk és vízgõz felett forrás pontig folyamatosan kevergetjük, majd levesszük a tûzrõl és kihûlésig tovább keverjük. A 3 dl tejet a porcukorral és a málnával összeturmixoljuk és ebbe mártogatjuk bele a babapiskótáinkat, amelyekkel kirakjuk a tepsinket.

Ha kiraktuk a babapiskótákkal a tepsi alját, akkor málnával megszórjuk. Erre jön majd a krém. A tojás ezalatt teljesen kihûlt és most verjük fel a tejszínt kemény habbá. A zselatint oldjuk fel 1 dl forró vízben.

A mascarpone sajtot a tejszínhabot és a tojáshabot lazán összekeverjük, majd egyenletesen hozzácsurgatjuk a zselatint és azt is jól elkeverjük benne. Ha kész a krém, akkor felét simítsuk el a tepsiben.

Erre jön még egy sor málnás tejben megáztatott babapiskóta és málna. Majd a maradék krémet is szétterítjük a tetején. Villával behullámozhatjuk a tetejét. Ezután hûtõszekrénybe tesszük. Málna és ribiszke szemekkel díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!