2024.04.25. - Márk

Articsókás pizza

Hozzávalók: 450 g konzerv articsóka, 240 g önkelesztõ liszt, 160 g cheddar sajt, 90 g növényi zsiradék, fél tk. só, olívaolaj, 6 db közepes paradicsom, 1 tk. szárított oregánó, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. paradicsompüré, 12 fekete olajbogyó.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet a zsírral, sóval és a vízzel alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és olajjal megkent sütõlapra helyezzük. Ezután megkenjük a tésztát olívaolajjal, paradicsompürével. Erre az alapra helyezzük az apróra vágott vöröshagymát, a lecsöpögtetett konzerv articsókát és a hámozott, felszeletelt paradicsomot. Ízesítjük oregánóval, majd szeletelt sajtot és olajbogyót teszünk a pizza tetejére és 190 fokon elõmelegített sütõben 35 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!