2025.11.05. - Imre

Gratinírozott hagymaleves

A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a szeletelt hagymát, és lassan aranysárgára pirítjuk.
Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kissé megpirítjuk, és kb. nyolc dl vízzel vagy csontlével felengedjük, sózzuk, borsozzuk, kiforraljuk. A zsemléket felszeleteljük, kissé megpirítjuk, megszórjuk a reszelt sajttal. A megfõtt levest csészékbe merjük, rátesszük a sajttal megszórt zsemleszeleteket, és elõmelegített sütõben vagy grillben a sajtot ráolvasztjuk.

Hozzávalók:
200 g vöröshagyma
1 db kisebb póréhagyma
30 g vaj vagy margarin
20 g liszt
2 db zsemle
40 g reszelt sajt
só, õrölt bors

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!