rss
  • Gulyásleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg burgonya, egy közepes fej vöröshagyma, 5-6 dkg zsír, 1-1 kávéskanál gulyáskrém, pirosarany, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál köménymag , só,ételízesítõ ízlés szerint. A csipetkéhez 1 tojás és kb. 10 dkg liszt / jó kemény tészta legyen /.

    Készítése : a hagymát apróra vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk, majd a köménymagot is megfuttatjuk benne. Beletesszük a gulyáskrémet, pirosaranyat, pirospaprikát, jól elkeverjük, és egy kevés vízzel föleresztjük. Ha zsírjára pirult, beletesszük az apró kockára vágott húst. Ízesítjük, és egy kevés vízet öntve alá, gyakran kevergetve pároljuk. Amikor zsírjára sült, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, és ismét fölöntjük egy kevés vízzel, hogy a húst majdnem puhára pároljuk benne. Amikor a hús már majdnem puha, fölöntjük kb.1,5 liter vízzel, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, majd belefõzzük az 1 tojásból gyúrt csipetkét.

    Általában különbözõ pogácsákkal szoktuk fogyasztani, de nagyon finom hozzá a friss fehérkenyér is.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves;

  • Ananászos csirke édesburgonyával

    Hozzávalók: 2/3 csésze plusz 3 ek. liszt, 1 tk. só, 1 tk. õrölt szerecsendió, 1/2 tk. õrölt fahéj, 1/8 tk. vöröshagymapor, 1/8 tk. bors, 6 csirkemellfilé, 3 szem édesburgonya, 3 dl hígítatlan sûrített csirkekrémleves, 1,5 dl ananászlé, 10 dkg gomba, 2 tk. barna cukor, 1/2 tk. reszelt narancshéj, forró fõtt rizs.

  • Orosz kakaó

    Hát ez aztán nem a gyerekek kakaója. De mondhatod, hogy csak véletlenül borult bele a vodka, és akkor senki nem hisz alkoholistának.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1-1 dl tejszín, tejföl, 1 evõkanál pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Húsleves

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 30 dkg marhacsont, 30 dkg vegyes zöldség, néhány tisztított gombafej, 1 fej vöröshagyma, 3-4 ger.fokhagyma, 2-3 kimagozott zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 6-8 db szegfûbors, vagy bors, só.

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Juhsajt tökmaggal

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg juhsajt, 20 dkg tökmag, tökmagolaj, 8 paradicsom, kerti zsázsa, só, bors.

  • Túrós barátfüle

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Birkapörkölt

    A birkahúst kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra, a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk.

  • Sajtban sült csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 tojás, 1 dl tej, 3-4 evõkanál liszt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1 teáskanál currypor, 1 csapott teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, olaj a sütéshez;

  • Gombás csavart

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke (még finomabb, ha egy része erdei gomba), 2 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erõs paprika, 3 evõkanál olívaolaj, só, 1 kis csokor petrezselyem, 40 dkg csavart tészta, a tetejére: 4 evõkanálnyi reszelt parmezán.

  • Sajtos roló

    Hozzávalók 12 darabhoz:

    - 50 dkg (1 csomag) leveles tészta
    - 10 dkg mascarpone
    - 15 dkg sajt
    - 7 dkg vaj
    - 1 tojássárgája
    - 1 evõkanál liszt
    - 1,5 dl tej
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Chilis, fokhagymás csicseriborsó

    Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó, ¾ l zöldségleves, 1 fej lilahagyma, 2 fokhagymagerezd, 1 piros chilipaprika, 1 ek. olaj, só.

  • Vaníliás Hókifli

    Hozzávalók:

    30 dkg liszt, 10 dkg õrölt mandula vagy dió, 5 dkg cukor, 2 cs. vanília cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor.

  • Angol sertésborda

    Keverjünk össze egy mokkáskanál sót fele annyi törött borssal, csipet curryvel, meg egy gerezd szétnyomott fokhagymával, és dörzsöljünk be vele 8 szelet kicsontozott, vékonyra vert sertésbordát. Néhány órára tegyük hûtõszekrénybe.

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.

  • Linzer

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg margarin
    - 50 dkg finomliszt
    - 20 dkg kristálycukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 csomag sütõpor
    - 2 tojás
    - 1 csapott evõkanál keserû kakaópor

    A lekenéshez:

    - 1 tojás

    A tetejére:

    - maréknyi natúr (sótlan) mogyoró

    A töltéshez:

    - 30-40 dkg sárgabarackíz

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók 4 személyre: 1200 g ponty, 500 g vegyes hal( törpeharcsa, kárász, keszeg), 2 db közepes vöröshagyma, 2 ek. õrölt pirospaprika ( édesnemes, és erõs), só, 1 db paradicsom, 1 db hegyes zöldpaprika, 1-2 db, só, cseresznyepaprika, 250 ml vörösbor, 150 g gyufatészta.

  • Fûszeres pogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 tojás, 1 mk só, 1 mk törött bors, késhegynyi õrölt gyömbér, ugyanennyi õrölt szerecsendió-virág, 3 ek tej.

  • Túrógolyó

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 30 dkg porcukor, ízlés szerint vaníliás cukor, 30 dkg kókusz, mogyoró vagy mandula.