Hozzávalók:
1 zsemle, 1 fej vöröshagyma, 35 dkg darált hús, 2 tojás, só, bors, rozmaring, 20 dkg bacon szalonna, fogpiszkáló, gyorsfagyasztott hasábburgonya
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A száraz zsemlét vízbe áztatjuk, és jól kinyomkodjuk. A zsemlét, a hagymát és a húst ledaráljuk. Egy nagy tálba, a megpuhult ledarált zsemlét, a darált húst, a hagymát, a tojást, sót, borsot és õrölt rozmaringot összekeverünk. Nedves kézzel egyforma gombócokat formázunk, majd kicsit ellapítjuk. Minden egyes húspogácsát baconnal körbe tekerünk, és fogpiszkálóval összetûzzük, hogy ne essen szét. Serpenyõben olajat forrósítunk, és a pogácsákat mindkét oldalukon ropogósra sütjük. Hasábburgonyát adunk mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!