2024.04.16. - Csongor

Csirke "anyóka" módra

4 evõkanál olívaolajba belekevertem 1 evõkanál vegyes, száritott zoldfuszert: zellerlevel, petrezselyemlevel, kapor, rozmaring, majoranna, fokhagymapor, pirospaprika, picuri komeny, egy grilleznivalo csirket szarazra toroltem papirtorolkozovel, a hatat levalasztottam a combjairol es a mellerol, kivettem a mellecsontjat. (ezekbol a darabokbol levest foztem.)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az igy kapott csirket kiteritettem, besoztam, es a fuszeres olajjal mindket oldalát lekentem.
tettem a kerek tuzallotalamba egy darabokra vagott voroshagymat, rafektettem belsejevel a csirket, boret ujbol atkentem a maradek fuszerolajjal, es 240 fokos sutoben 45 perc alatt ropogos pirosra sutottem.

Mexikoi vegyes zoldsegnek vizet forraltam soval, kaporral es 2 db borokabogyoval. Aztan, mint a tesztat, kifoztem benne a fagyasztott kevereket. A csirket deszkan csinos darabokra vagtam.

Elozoleg maradt fott, egesz gesztenyem, kockara vagva megforgattam a csirke szaftjaban, es lyukas kanallal a tanyerokra szedtem. Tettem melle - ugyancsak lyukas kanallal - mexikoi kevereket, vegul rapakoltam a csirkedarabokat.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!