rss
  • Csirke "anyóka" módra

  • Share on Tumblr

    4 evõkanál olívaolajba belekevertem 1 evõkanál vegyes, száritott zoldfuszert: zellerlevel, petrezselyemlevel, kapor, rozmaring, majoranna, fokhagymapor, pirospaprika, picuri komeny, egy grilleznivalo csirket szarazra toroltem papirtorolkozovel, a hatat levalasztottam a combjairol es a mellerol, kivettem a mellecsontjat. (ezekbol a darabokbol levest foztem.)

    loading...

    Az igy kapott csirket kiteritettem, besoztam, es a fuszeres olajjal mindket oldalát lekentem.
    tettem a kerek tuzallotalamba egy darabokra vagott voroshagymat, rafektettem belsejevel a csirket, boret ujbol atkentem a maradek fuszerolajjal, es 240 fokos sutoben 45 perc alatt ropogos pirosra sutottem.

    Mexikoi vegyes zoldsegnek vizet forraltam soval, kaporral es 2 db borokabogyoval. Aztan, mint a tesztat, kifoztem benne a fagyasztott kevereket. A csirket deszkan csinos darabokra vagtam.

    Elozoleg maradt fott, egesz gesztenyem, kockara vagva megforgattam a csirke szaftjaban, es lyukas kanallal a tanyerokra szedtem. Tettem melle - ugyancsak lyukas kanallal - mexikoi kevereket, vegul rapakoltam a csirkedarabokat.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Párizsis sajtsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sajt (ementáli), 20 dkg minõségi marhapárizsi, 1 csomó retek, 1 zöld kaliforniai paprika, 200 g zsírszegény joghurt, 3 ek majonéz, cukor, 2 vöröshagyma, 1 csokor metélõhagyma, só, fehér bors.

  • Alfredo tészta

    Hozzávalók: 50 dkg tészta (penne, spagetti...), 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt, 3,2 dl tejszín, 9 dkg sütõmargarin, 3 evõkanál felaprított, friss petrezselyem, só, bors, kakukkfû;

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Alma-narancs zselé

    Fél liter almalé, fél liter frissen préselt narancslé, 75 dkg zselécukor.

  • Rakott kel

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 közepes kelkáposzta, 1/2 kg darált hús, 2 db nagyobb vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 db tojás, ételízesítõ, bors, petrezselyem, kakukkfû, zsálya.

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dl tej
    - 5 dkg vaj
    - 1 tk. cukor
    - 6 egész tojás
    - 1 tk sütõpor

    Hempergetni:

    - cukros kakópor
    - fahéjas porcukor

  • Csõben sült karfiol

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg paradicsom, 15 dkg mozzarella, 5-6 gerezd fokhagyma, só, citromlé, vaj.

  • Sült rizs rákkal

    Hozzávalók: 2 tojás felverve, 1 közepes vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 25 dkg fõtt sonka, 2 ek mogyoró olaj, 25 dkg thai illatos rizs, 5 dkg zöldborsó, 2 ek szójaszósz, 25 dkg konyhakész koktélrák.

  • Angol húsvéti kalácskák

    Hozzávalók:

    60 dkg liszt, 20-25 kdg vegyes aszalt gyümölcs, 3 dl tej, 5 dkg margarin, 3 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, 1 tojás, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál õrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt kardamom, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió

  • Zsenge pórékrémleves

    Hozzávalók: 3 zsenge póréhagyma, 0,5 kg burgonya, 1 vöröshagyma, 5 dkg húsos szalonna, 3 dkg vaj, 1,4 l zöldségleves (leveskockából is készülhet), só, 1,5 dl tejszín A tálaláshoz: néhány vékony szelet húsos szalonna.

  • Káposztás paszuly

    Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt oldalas, 2 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, piros csemegepaprika, babérlevél, 1 dl tejföl, 1 evõkanál zsír, só.

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Frissítõ fõzelék

    Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) franciasaláta alap, 1 fél fej kelkáposzta, 1 csomag újhagyma vagy 1 szál póréhagyma, 15 dkg hasábokra vágott zeller, 10-15 db kiseb kelbimbó, 5 dl tejföl, kb. 2 dl tej vagy víz, 4-5 evõkanál liszt, ízlés szerint só és bors, 1 csomag friss petrezselyemzöld vagy 2 evõkanálnyi szárított, 1 teáskanál tárkony.

  • Székely gulyás

    Egy nagyobb lábasba tegyünk egy tojásnyi zsirt, a zsirba egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy kanál paprikát; ha ezek már jól felmelegedtek, tegyünk bele falatokba vágott másfél kiló kövérrel vegyes, friss sertés húst; kevéssé sózzuk meg, fedjük be és pároljuk kevés vizzel töltögetve, fél óráig: akkor tegyünk a hús közé hat tele fakanál savanyú káposztát.

  • Gombócleves

    Hozzávalók: 7 dl víz, 1/2 mk borsikafû, lestyán, natúr vegamix, sáfrány, szegfûbors, 2 mk zellermag, 1 mk szemes köménymag, 1 mk õrölt köménymag, 2 ek olaj, 3 ek zabkorpa, 3 és 1/2 ek zabliszt, 2 gerezd fokhagyma, tetszés szerinti szójaszószos fokhagymás olaj.

  • Sonkás rizs tojással

    Hozzávalók: 30 dkg rizs, 4 dl víz, 15 dkg sonka egészben, 4 tojás, 2 zöldhagyma, 2 kanál olaj, só.

  • Mézes sült kacsacomb

    Hozzávalók:

    - 4 kacsacomb
    - 3 újhagyma aprítva
    - 2 gerezd fokhagyma, préselve
    - 3 ek balzsamecet
    - 3 ek méz
    - 2 ek szójaszósz
    - 1 csipet tengeri só
    - néhány szem bors (õrölve)

  • Tökpörkölt

    Hozzávalók: tök, kapor, vöröshagyma, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, köles, zöldhagyma.

  • Aljotta

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g tengerihal, 2 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 db paradicsom, 80 g rizs, 40 ml olívaolaj, só, õrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna, 1db limett.

loading...