2024.04.20. - Tivadar

Mazsolás borkrémleves

Hozzávalók: ½ liter fehérbor, 1 citrom, 8 tojássárgája, 15 dkg nádcukor, 2 dl tejszín, 8 dkg mazsola, fahéjrúd, szegfûszeg
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: Öntsünk a fehérborhoz 3 dl vizet, dobáljuk bele a citrom héját, facsarjuk bele a levét, adjunk hozzá néhány fahéjrudat és szegfûszeget, és forraljuk fel. A tojássárgákat és a nádcukrot keverjük habosra, öntsük bele a tejszínt, majd óvatosan, állandó kevergetés mellett merjük rá a leszûrt, fûszeres bort. Ezután tegyük vissza a tûzhelyre és folyamatosan kavargassuk, míg kissé besûrûsödik. Végül szûrjük le újra, és adjuk hozzá az elõzõleg borba áztatott mazsolát. Behûtve tálaljuk! Ha desszertként kínáljuk, a tányérokra egy-egy gombóc vanília fagylaltot is tehetünk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!