2025.10.31. - Farkas

Hétköznapi lakomák

Iván Gizella könyvének érdeme, hogy étel-összeállításaiban fõszerephez jut a hagyományokat tisztelõ, egészséges és tudatos táplálkozás. Teljesen igaza van, amikor kijelenti, hogy a fõzés nemcsak tudomány, hanem fantázia, kreativitás, türelem és szeretet, elsõsorban családszeretet kérdése is.


Jól bevált ötleteit, újításait mindenképpen tovább kellene adni a következõ generációknak.

Éppen azért hagyott a szerzõ üres oldalakat a könyvben, hogy bárki, aki a recepteket kipróbálja, az ételek által kiváltott kreatív gondolatait, megjegyzéseit vagy éppen újabb receptötleteit lejegyezhesse. Így késõbb, ha a családban a könyv öröklõdik, akkor a családi gasztronómiai hagyományok szellemisége is továbbörökíthetõ.

Ez a szakácskönyv a generációk közti érzelmi kapcsolatot is erõsíteni fogja a családban.