rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • A legtöbb eredményesen fogyó saját feje után megy

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Elfelejthetjük a drága módszereket, pirulákat - legalábbis a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szaklap legutóbbi tanulmánya szerint, amely azt mutatja, hogy a legsikeresebb diétázók saját fejük után mentek, többségükben helyes étkezésre álltak rá és rendszeresen mozogtak.

    A szaklap összesen 21 632 elõfizetõjét kérdezte meg testsúlyának változásáról élete során, valamint étkezési és mozgási szokásairól.

    A mindig karcsúak csoportja - azoké, akiknek sohasem volt túlsúlyuk - a teljes minta 16 százalékát tette ki, a sikeres fogyók csapata pedig további 15 százalékot alkotott. Utóbbi csoportba azokat sorolták a szerzõk, akik több mint három éve legalább tíz százalékkal alatta maradtak életük legnagyobb súlyának.

    Legnagyobb számban a vesztes fogyózók voltak, 42 százalékkal. Õk azok, akik fogyni akartak, mégis csúcssúlyuk közelében maradtak vagy oda jutottak vissza. A többi válaszadó az elõzõekbe nem illeszthetõ emberek egyesített csoportját gazdagította a felmérésben.

    A mindig karcsúaknak csupán 3 százaléka mondta, hogy sohasem mozgott, és evett bármit, amit megkívánt. A vékonyak és a sikeres fogyók egyaránt rendszeresen ettek egészséges ételeket, gyümölcsöt, zöldséget, magvakat és tartózkodtak a sok zsírtól. Beszámoltak arról is, hogy ellenõrzik étkezésük adagjait, valamint arról, hogy választottak valamilyen rendszeres mozgásformát. A Consumer Reports magazin szerzõi szerint a mindig karcsúak elõnye csak abban állt, hogy nekik természetesebben adódott ez az életmód, míg a sikeres fogyóktól több erõfeszítést igényelt fenntartása.

    A sikeres fogyók több mint fele állította, hogy eltervezett célját saját maga érte el anélkül, hogy fogyókúrás tablettákat, könyveket, orvosi kezeléseket, diétás programokat alkalmazott volna. A magazin egy korábbi felmérése is azt mutatta, hogy a legsikeresebb fogyók - akik öt évnél tovább megtartották elért súlyukat - 83 százaléka a saját feje után ment, így érte el az eredményt.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászpuncs

    Hozzávalók: 50 dkg aprított ananász, 1 üveg konyak, 1 üveg édes fehérbor, 2 üveg pezsgõ.

  • Banános diótej

    Hozzávalók: 1/2 cs víz, 3/4 cs pirított dió, 1 ek méz, 2 db közepes banán, 1/4 tk só, 2 1/2 cs víz.

  • Tepsis zöldség

    50 dkg burgonyát, 1-2 fej hagymát, 2 kisebb céklát, 1 kis fej zellert, 4-5 sárgarépát és 3 fehérrépát felkarikázunk, illetve kockákra vágunk, és vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. Kömény, indiai kömény, majoránna, lestyán keverékével fûszerezzük, rádobunk néhány babérlevelet, majd megszórjuk sóval, kis fehérborssal és gyömbérrel.

  • Madártej

    MadártejTojásfehérjét a sárgájától különválasztjuk, fehérjébe egy evőkanálnyi citromlét teszünk, (ettől biztos, hogy verődni fog), jó keményre felverjük kb.10 dkg cukorral. Közben egy nagy lábasba felteszünk vizet főni, mikor forr, és a fehérje is jó kemény, akkor evőkanállal beleszaggatunk a fehérjéből, úgy, hogy ne érjenek össze. Nem szabad sokáig főzni, mert akkor is összeesik a hab. Úgy 4-5 másodpercig várunk és fordítjuk, kitesszük egy edénybe, lefedjük, hogy ne hűljön ki. Az összes fehérjét így kiszaggatjuk, ha kész van, feltesszük a tejet forrni.

  • Almás-mézes érmék

    Hozzávalók: 1 dl margarin vagy vaj, 2 dl méz, 2 db tojás, 3 dl finomliszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 3 dl finomra metélt hámozott alma, 2 dl finomra aprított, kimagozott datolya, 1 dl mazsola, 1 dl apróra vágott dió, 5 dl hántolt zab.

  • Pulykamell rolád

    Hozzávalók: 4 szép szelet pulykamell-filé, 15 dkg gesztenyemassza, 15 dkg pulykaszív és máj, olaj, 1 csapott evõkanál reszelt hagyma, 1 tejben áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, fél liter leveslé;

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 tojás, 4 dl tej, 10 dkg cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár, mazsola.

  • Csokis kifli

    Csokis kifliA tejet 1 kk cukorral felmelegítjük, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojásokat cukrot, 1 cs vaníliás cukrot és az élesztős tejet összekeverjük a lisztel. Összegyúrjuk. 1 órát kelni hagyjuk. Ha a tészta kétszeresére kelt, vékony kör alakúra nyújtjuk, és háromszögű szeletekre vágjuk. A töltelékhez én csoki darabkákat használtam, így csokisabb, és nem folyik ki a töltelék. Ha saját magunk készítjük a tölteléket, akkor a vajat és a kakaóport, vaníliás cukrot keverjük össze. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztalapokat, és tölteléket helyezünk rá, szorosan feltekerjük.

  • Apró olajos gombafejek

    Hozzávalók: egy adaghoz: 50 dkg. megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkû pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.), 1 evõkanál sertészsír, só, 2 dl. étolaj.

  • Tárkonyos pulykaragu-leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulyka felsõcomb (de készíthetjük csirke combból,csirke mellbõl is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba, 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.

  • Szarvas vagy õz gulyás

    Hozzávalók: 1200 g szarvas- vagy õzhús, 200 g vaj, 500 g vöröshagyma, 25 g pirospaprika, só, 60 g liszt, 3 dl tejföl;

  • Házi müzliszelet

    Házi müzliszeletEgy keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy másikban a folyékony és pürés összetevőket. Egy spatulával dolgozzuk a két keveréket egy masszává, majd terítsük egy lapos, közepes méretű sütőformába vagy tepsibe, melyet olajos kikenéssel készítettünk elő. Sütés előtt a tetejét szórjuk meg fahéjjal és vaníliás cukorral, majd kb. 30 percig süssük. Ha már aranybarnára sült, szúrjuk meg fogpiszkálóval: akkor kész a tészta, ha nem ragad a pálcikára. Vágjuk fel a kész tésztát 8-12 szeletre és elfogyasztásig légmentes helyen tároljuk.

  • Rablóhús-variációk

    Elõkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Minden hozzávalót falatnyi darabokra, vastagabb karikákra vágunk. A hagymát negyedekre. Elõkészítjük a nyársakat.

  • Sportszelet torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg liszt
    - fél csomag sütõpor
    - 1/4 teáskanál szódabikarbóna
    - 3 evõkanál kakaópor
    - 15 dkg porcukor
    - csipetnyi só
    - 1 db tojás
    - 5 dkg margarin
    - 0,75 dl tej

    A krémhez:

    - 3 dl tej
    - 1 csomag csokis pudingpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 12 dkg cukor
    - 12,5 dkg margarin
    - 3 evõkanál kakaópor
    - rum vagy rumaroma

    A mázhoz:

    - 2,5 evõkanál kakaópor
    - 2,5 evõkanál porcukor
    - 1,5 evõkanál tej
    - 5 dkg margarin

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Meleg sajt hajdú módra

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 1 mokkáskanál curry-por, csipet õrölt szerecsendió, ízlés szerint só;

  • Grillezett májszeletek zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 60 dkg borjúmáj, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál vágott kakukkfû, 4 zöldpaprika, 2 mini bagett.

  • Olasz citrom likör

    A citromokat forró viz alatt megsikáljuk, majd vékonyan meghámozzuk és csatos üvegbe szórjuk. Ráöntjük az alkoholt jól lezárjuk és legalább 10 napig érleljük - rázogatjuk majd leszürjük. A vizet a cukorral, citromlével szirup sürüségüre fõzzük, kihûtjük. Beleöntjük az üvegbe 1 hétig érleljük, rázogatjuk. Sürü szövésü szalvétán átszürjük palckokba öntjük 2 hétre hüvös sötét helyre tesszük. A szine szép sárga lesz, emésztést serkentö hatású. Hûtve kináljuk.

  • Kapros, joghurtos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 pohár joghurt, csipetnyi tárkony, 2 evõkanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Fokhagymás sült máj

    Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 evõkanál liszt, ízlés szerint törött fehér bors, só.