rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kapros-túrós pite

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztõ, 1 evõkanál porcukor, 5 dl tej, 1 tojás, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 3 evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál só; a tészta teteiére: 1 tojás; a tepsi kikenéséhez: 2 evõkanál zsír

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az élesztõt és a cukrot 1 dl langyos tejben eldolgozzuk és felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a felfuttatott élesztõt, a tojást, a maradék tejet, a sót, és jól kidolgozzuk. A belisztezett, letakart tésztát duplájára kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket: a már kihûlt fõtt burgonyát lereszeljük vagy áttörjük és összekeverjük az ugyancsak áttört túróval, a felvert tojásokkal, a tejföllel és a cukorral. Meg is sózzuk. A megkelt tésztát vastagon bezsírozott tepsibe simítjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.

    Végül rászórjuk a finomra összevágott kaprot, majd az elõmelegített, forró, gõzös sütõben erõs lángon 15 percig sütjük. Ezután közepes lángon addig sütjük tovább a tésztát, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad rá. Csak akkor vágjuk fel, ha egészen kihûlt.

    Jó étvágyat kívánunk!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyömbéres édeskömény-krémleves

    Hozzávalók:

    4 db édeskömény gumó, 2 kis doboz tejföl, ujjnyi friss gyömbér, ételízesítõ, só, bors

  • Sertéscsíkok ananásszal

    Sertéscsíkok ananásszalA húst felvágjuk 5 cm-es vékony csíkokra. A pácot elkeverjük és hozzáadjuk a hús csíkokat. A pácban tartjuk addig, amíg előkészítjük a sütéshez szükséges hozzávalókat. A wokot felmelegítjük. Amikor forró, hozzáadjuk a mogyoróolajat. Amikor kissé füstöl az olaj, hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodpercig aranysárgára pirítjuk. Leszűrjük a húscsíkokról a pácot, majd a wokban 3 percig kevergetés közben átsütjük. Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, szójaszószt és a cukrot, majd tovább sütjük 3 percig. Áttöltjük egy tálba, korianderrel díszítjük, melegen tálaljuk.

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.

  • Tojásos galuska szegfûgombával

    Hozzávalók: 300 g liszt, 2+3 db tojás, 20 g vöröshagyma, 150 g szegfûgomba, 1 dl olaj, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 ek cukor, 3-4 ek ecet, 2 tk köménymag.

  • Csirkesaláta ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg (bõrös) csirkemell, csont nélkül, 1 ek olaj, 1 narancs, 1 alma, ½ ananász, 15 dkg joghurt, 5 dkg majonéz, 1 ek tejföl, 1 tk currypor, 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér, só, bors, tabasco, citromlé, tálaláshoz ananász, menta.

  • Boronkai marhahúspástétom

    Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõzve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

  • Sajtos-kapros galuska

    Hozzávalók: 10 dkg parmezán (jellegû) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott evõkanál sütõpor, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 evõkanál tejföl, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 csokor friss (vagy 1 teáskanál szárított) kapor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só;

  • Mandulás sült sajt ribizlipürével

    Hozzávalók: 4 doboz camembert sajt, 1 tojás, 3 evõkanál tej, 1 evõkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg mandulaforgács, olaj a sütéshez; a ribizlipüréhez: 40 dkg ribizli, 1 dl rosé bor, 4 dkg cukor, 3 bazsalikomlevél.

  • Frissítõ fõzelék

    Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) franciasaláta alap, 1 fél fej kelkáposzta, 1 csomag újhagyma vagy 1 szál póréhagyma, 15 dkg hasábokra vágott zeller, 10-15 db kiseb kelbimbó, 5 dl tejföl, kb. 2 dl tej vagy víz, 4-5 evõkanál liszt, ízlés szerint só és bors, 1 csomag friss petrezselyemzöld vagy 2 evõkanálnyi szárított, 1 teáskanál tárkony.

  • Vadászmártás

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 1 közepes hagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 60 dkg húsos szalonna, fél liter zöldségleves, 1,5 dl vörösbor, 1-2 ek konyak, 1,5 dl tejszín, 1 ek paradicsompüré, só, bors.

  • Méteres kalács

    Hozzávalók a tetejére: 30 dkg étcsokoládé, 8 dkg Rama Sütõmargarin. A krémhez: 3 evõkanál rum (ez el is maradhat), 30 dkg porcukor, 5 evõkanál kristálycukor, 7,5 dl tej, 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor (8 dkg), 30 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Kacsás rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg (barna) rizs, 1 egész kacsamell filé (70 dkg), 5 szál sárgarépa, 30 dkg, (mirelit) zöldborsó, 1 karalábé, 1 kisebb cukkini, 1 fej hagyma, só, rozmaring.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Õszibarackos-mogyorós saláta

    Hozzávalók (6 személyre): 6 csésze vegyes zöldsaláta, 2 csésze kockára vágott fõtt csirkemell, 2 csésze szeletekre vágott õszibarack, 1 zellerszár felszeletelve, 2 nagyobb zöldhagyma felkarikázva, ½ csésze málnaecet, ½ csésze (mézben) pirított földimogyoró.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Fûszeres, sajtos kacsacomb

    Hozzávalók: 4 db kacsacomb, 1 evõkanál olaj, 20 dkg füstölt sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, szárnyas fûszerkeverék, só, bors, pirospaprika.

  • Tojáshabos fasírt

    Hozzávalók : 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, 50 dkg darált sertéshús (lehet a fele marha vagy szárnyas is), 1 tojás, 2 dl tej, 1 zsemle, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, õrölt bors, a töltelékhez: 10 dkg mélyhûtött zöldborsó, 10 dkg gépsonka, 4 tojás, 1 evõkanál olaj, a tetejére: 1 tojásfehérje, 1 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Habos almás-mákos lepény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütõpor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...