2025.12.15. - Valér

Meggyes márvány

Hozzávalók:

1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütõpor, 6 egész tojás, 2 evõkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez
6 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az étolajat, beleszitáljuk a lisztel elkevert sütõport, végül hozzáadjuk a tojások habját. Egy közepes méretû tepsit kizsírozunk-lisztezünk, fele tésztát beleöntjük.

A másik felébe 2 evõkanál kakaót keverünk, a tetejére öntjük. Végül megszórjuk magozott meggyel. Porcukorral meghintve kockára vágva tálaljuk.