2024.04.24. - György

Vargabéles

Hozzávalók: 4 fõ részére:

200 g cérnametélt, 5 db gyermelyi tojás, 150 g margarin, 300 g cukor, 1 kg túró, 2 dl tejföl, 100 g mazsola, 1 citrom, 2 evõkanál vaníliás cukor, fél-fél adag vanília és gyümölcsmártás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Lisztbõl, margarinnal és csipetnyi sóval rétestésztát készítünk, olvasztott margarinnal meglocsoljuk. Kivajazott tepsit a rétestésztával négysorosan kibélelünk és minden réteslap-réteget margarinnal, meglocsolunk. Kifõzzük a metélt tésztát, leszûrjük, leöblítjük.

A túróhoz hozzáadunk öt tojás sárgáját, cukrot, tejfölt, mazsolát, reszelt citromhéjat, vaníliáscukrot és beledolgozzuk a maradék margarint. Hozzákeverjük a fõtt cérnametéltet, közben a tojások fehérjébõl kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a túrókeverékhez. Az egészet a rétestésztára tesszük, és elõmelegített sütõben megsütjük. Meleg vanília- és gyümölcsmártással tálaljuk.
Vargabéles


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!