2025.11.05. - Imre

Krumplis pogácsa

Hozzávalók:

60 dkg liszt, 30 dkg fõtt, áttört krumpli, 2+1 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 3 dl tej, 15 dkg baromfizsír, só tapasztalat szerint, 1 dl száraz fehér bor
Az élesztõt langyos tejben kevés cukorral, kevés liszttel felfuttatjuk, majd alaposan összegyúrjuk a krumplival, liszttel, 2 tojás sárgájával, borral. Negyedórás pihentetés után megkenjük zsírral és hajtogatjuk. Összesen négyszer, negyedórás pihentetést mindig közbeiktatva.

Nyújtjuk, kiszaggatjuk (3,5 - 4 cm szaggatóval), úgy tedd a tepsibe, hogy egymáshoz érjenek. Megkenjük tojássárgájával, majd forró sütõbe téve kisütjük.
Krumplis pogácsa