2021.01.22. - Vince, Artúr

Májas-virslis rétes

Hozzávalók:

1 zacskó burgonyapehely, 3 dl tej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál orölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 1 evokanál finomra vágott petrezselyem zöldje, 15 dkg májpástétom, 2 pár virsli, 4 réteslap, 3 evokanál étolaj.
bohócdoktor vizit szja 1%

Elkészítés:

A burgonyapehelyre ráöntöm a tejet, és a felvert tojást, majd megsózom, és hozzákeverem a fuszereket.

Kb. 5 perc múlva, hozzáadom a villával szétnyomkodott májpástétomot, és a leborözött, vékony karikákra vágott virslit. Az egészet, alaposan összedolgozom.

Nedves konyharuhába terítem mind a négy réteslapot, közüket, egyenként megolajozom. A tölteléket, a szélére egy csíkban felkenem, szorosan felcsavarom, és kikent sütolapra helyezem. A tetejét is megkenem olajjal, és forró sütoben, pirosra
sütöm.
Májas-virslis rétes


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!