rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Habos diós

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A lisztet, a cukrot, a citromhéjat, valamint a tojást és az apró darabokra szabdalt zsiradékot helyezzük a gyúródeszkára. Mindezeket dolgozzuk el egy késsel, majd gyorsan gyúrjuk össze kézzel. Ezután göngyöljük fóliába és 1 órára tegyük hideg helyre.

    A tojásfehérjét verjük fel keményre. Keverjük össze a cukrot, a darált diót, a csokoládéreszeléket, a fahéjat, a kakaóport, majd lazán keverjük el a felvert habbal. A sütõt melegítsük elõ 180 fokra. A sütõlemezt zsírozzuk ki vagy béleljük ki sütõpapírral.

    A tésztát kevés liszten nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Szaggassunk ki kb. 3,5 cm átmérõjû korongokat és rakjuk õket a sütõlemezre. Két teáskanál segítségével halmozzunk kis habmassza kupacokat minden egyes sütemény közepére. A sütõben kb. 15 percig süssük aranybarnára. Az omlós tésztalapnak ropogósnak kell lennie, a habos rátét viszont kissé lágyabb maradhat.

    Habos diós


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia gombakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg apró gomba elõkészítve és finomra felszeletelve (használhat fagyasztott gombát is), 2 dkg vaj, 8 dkg kukoricaliszt 2 dl vízzel elkeverve, 0,5 dl sovány tejszín, só és bors, 7 dl fõzõvíz, 1 csirkehúsleves kocka, 2,5 dl tejszín.

  • Babos káposztaleves

    Hozzávalók: 150 g tarkabab, 400 g savanyú káposzta, 1 db füstölt sertéscsülök 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 30 g zsír, 20 g liszt, 3 dl tejföl, fûszerpaprika, babérlevél, csípõs zöldpaprika.

  • Házi túrós rétes

    Házi túrós rétesA tésztához a lisztből, negyed teáskanál sóból, tojásból, 1,2 dl langyos vízből és 2 evőkanál olajból elkészítjük a tésztát. Egy tálat kiöblítünk forró vízzel, ráborítjuk a tésztára, és 30 percig pihentetjük. töltelékhez a mazsolát ízlés szerint rumaromába áztathatjuk. A margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat hozzáadjuk az előzőekhez. A túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát összekeverjük a margarinos krémmel. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és ezt is belekeverjük.

  • Ananászos hal

    Hozzávalók: 50-60 dkg-os hal (süllõ, csuka keszeg), 1 doboz ananászkonzerv, 2 db újhagyma, 2 db paradicsom, 1 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójamártás, 1 kávéskanál méz, csipetnyi õrölt bors és só.

  • Szilvamártás

    Hozzávalók: fél kg jó érett szilva, l kanál libazsír, kevés liszt, só, cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Parajgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg paraj (mirelit), 20 dkg sajt, 1 tojás, szerecsendió, vaj, 30 dkg liszt, só, feketebors.

  • Borsos tokány

    Legjobb, ha bélszín szélébõl, az úgynevezett pacsniból készítjük. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk.

  • Palacsintaforgács

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 3 dl tej, 15-20 dkg finomliszt, 1 dl szódavíz, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi sütõpor;

  • Aranyleves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 4 l víz, l hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1karalábé, 1 zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Brokkolikrém

    Hozzávalók: 750 gramm fagyasztott brokkoli, 1 csomag tejszínes tubusos krémsajt, fél pohár tejföl, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Barackos kókusztekercs

    Hozzávalók: 15 dkg összevagdalt, aszalt sárgabarack, 13 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg rétesliszt, 1,5 kiskanál sütõpor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 dl tej.

  • Gombával töltött tök

    Hozzávalók: 1 nagyobb tök, fél kg gomba, 3 db zsemle, 5 dkg roquefort sajt, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Túróval töltött csukafilé

    Hozzávalók: 4 db csukafilé, 30 dkg túró, 2 fej fejessaláta, 2 db citrom, 5 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomó kapor, 2 dkg só, 8 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Az adalékanyagokról

    Az adalékanyagok megjelenése elsõsorban az élelmiszerek ipari méretû feldolgozásához, a nemzetközivé vált élelmiszerpiachoz kapcsolódik. A fogyasztói társadalomban az élelmiszer áruvá vált, amelyet iparszerûen, jó minõségben, gazdaságosan kell elõállítani, elosztani (azaz tartóssá és szállíthatóvá tenni).

  • Ízes bukta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 600 g liszt, 25 g élesztõ, 3.5 dl tej, 2 db tojássárgája, 80 g vaj, 50 g porcukor, só, a tészta nyújtásához: 100 g liszt, a sütõforma kenéséhez: olaj, a töltéshez és a tálaláshoz: 300 g gyümölcsíz, a tésztakenéshez: 1 db tojás, a tetejére: 20 g porcukor

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 4 fõ részére:

    200 g cérnametélt, 5 db gyermelyi tojás, 150 g margarin, 300 g cukor, 1 kg túró, 2 dl tejföl, 100 g mazsola, 1 citrom, 2 evõkanál vaníliás cukor, fél-fél adag vanília és gyümölcsmártás.

  • Reggeli gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 6 dl friss ananászlé, 1 meghámozott, felszeletelt mangó, 2 közepes méretû banán, kis csipet Stevia por vagy két csepp Stevia Fluid Nova (ízlésnek megfelelõen), kókuszreszelék (ízlésnek megfelelõen).

  • Tormás lazacos szendvics

    Hozzávalók:

    - 2 db szabadon választott pékáru
    - füstölt lazac ízlés szerint
    - 10 dkg túró
    - 1-2 ek torma
    - 1 ek magos dijoni mustár
    - 1 ek tejföl
    - só
    - bors
    - saláta

  • Tejkocsonya

    Hozzávalók: 1 liter tej, 8 dkg cukor, fél rúd vanilia, 1 ek zselatin.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...