2025.11.21. - Olivér

Francia vaníliafelfújt

Hozzávalok:

4 ek. kristalycukor, 8 dkg porcukor, 1 vanilias cukor, 4 tojás, 5 dl tej, a tetejére 2 dl tejszin, 1 ek. porcukor.
A kristálycukrot kevergetve megpiritjuk, es úgy öntjük egy gyûrûformába vagy négy kicsibe, hogy az oldalát is bevonja. Az egész tojásokat habverõvel felverjük a porcukorral, meg a vaniliás cukorral, es apránként kevergetve öntjük hozzá a tejet.

A karamellel kibélelt formába öntjük, és forró sütõbe, vizfürdõbe állitjuk. Kb. 40 percig sütjük, kihûtjük, majd a széleit meglazitva, tálra boritjuk. A vaniliafelfujtat szépen bevonja a karamell. Édes tejszinhabot kinálunk hozzá.
Francia vaníliafelfújt