2024.03.29. - Auguszta

Francia vaníliafelfújt

Hozzávalok:

4 ek. kristalycukor, 8 dkg porcukor, 1 vanilias cukor, 4 tojás, 5 dl tej, a tetejére 2 dl tejszin, 1 ek. porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kristálycukrot kevergetve megpiritjuk, es úgy öntjük egy gyûrûformába vagy négy kicsibe, hogy az oldalát is bevonja. Az egész tojásokat habverõvel felverjük a porcukorral, meg a vaniliás cukorral, es apránként kevergetve öntjük hozzá a tejet.

A karamellel kibélelt formába öntjük, és forró sütõbe, vizfürdõbe állitjuk. Kb. 40 percig sütjük, kihûtjük, majd a széleit meglazitva, tálra boritjuk. A vaniliafelfujtat szépen bevonja a karamell. Édes tejszinhabot kinálunk hozzá.
Francia vaníliafelfújt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!