rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Batyus lazac

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:


    Kb. 50 dkg filézett lazac, 1 doboz gomba konzerv, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db vastag húsú paprika, 5-6 db koktél paradicsom (vagy 1-2 szeletelt paradicsom), 1 db citrom, só, õrölt bors, kakukkfû, bazsalikom, oregano

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A filézett lazacot kb. 2 ujjnyi szeletekre vágom fél citrom levével meglocsolom. Sóval borssal, oreganoval, kakukkfûvel, bazsalikommal befûszerezem. Ezután félreteszem kb. 10 percre.

    Dupla alufóliát kiterítek, megkenem vajjal, ráhelyezem a befûszerezett lazac szeleteket, hagymát karikázok rá, felszeletelt paprikát, paradicsomot is ráteszem. Végül 1 doboz gomba konzervet, melyrõl elõzõleg leöntöttem a levét. Négy-öt kiskanál vajat rakok rá elosztva.

    Az alufólia széleit felhajtom, és az egészet egy másik alufóliával összecsomagolom teljesen zárttá. Kiolajozott tepsibe teszem, és elõmelegített 200 fokos sütõben 35 percig sütöm. Közben a sütés felénél megfordítom az egészet a tepsiben. Sütés után még 15-20 percig a sütõben lehet hagyni, had párolódjon. Nagyon finom, omlós, fûszeres hal lesz az eredmény. Én majonézzel tálaltam.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erdélyi tokány

    Két kiló marhafelsált vagdaljunk egyenlõ, diónyi nagyságú darabokra. Egy lábasba tegyünk egy jó nagy kanál zsírt forrni, s ha elég forró lett, rakjuk bele a megmosott pecsenyét, sózzuk meg, majd fedjük be, és hagyjuk párolódni egy jó óráig.

  • Pacaltokány

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 2 nagy fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi paprika, kávéskanálnyi õrölt feketebors, só, kevéske liszt.

  • Hagymás sonkával töltött kifli

    Hagymás sonkával töltött kifliA lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt 2-3 evőkanál langyos vízben elkeverjük, a liszthez öntjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A tésztát addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen fél órán át pihentetjük. Közben elkészíthetjük a tölteléket. A hagymát felaprítjuk, és az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra darált sonkát, megpirítjuk, majd őrölt borssal és mustárral ízesítjük. Az olajbogyót lecsepegtetjük, apróra vágjuk, majd ezt is hozzákeverjük.

  • Kelkáposztás liba vörösborban

    Hozzávalók: 2 libamell, 20 dkg szalonna, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 kg kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1,5 dl nehéz vörösbor, 1 evõkanál paradicsompüré, 1,5 dl tyúkhúsleves (kockából), õrölt fekete bors, só.

  • Csíkos, kakaós kalács

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 5,5 dl tej, 10 dkg élesztõ, 3 tojás sárgája, 15 dkg olvasztott margarin, 20 dkg porcukor, csipetnyi só. A kakaós részhez: 3 ek kakaó, 2 ek. olvasztott margarin. Töltelék: 8 dkg margarin, 8 ek. Nutella, ízlés szerint kb 10 ek. Nesquick kakaópor, és 4 tk. õrölt fahéj keveréke, 10 dkg mazsola. A tetejére: 1 felvert tojás.

  • Karamellás forró csokoládé

    Hozzávalók 2 személyre: 6 dl tej, 18 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, karamellszósz, néhány apróra felvágott lágy karamella.

  • Csirkepaprikás

    Hozzávalók: 8-10 szelet csirkehús, 10 dkg szalonna, 1-2 fej hagyma, paprika olaj, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 0,3 tejföl, fokhagymaolaj, só, csirkemáj.

  • Currys saláta

    Hozzávalók: 4 tojás, fél fejes saláta, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 15 dkg csiperkegomba, fél csomó zöldhagyma, 4 dkg dióbél, 1 dl tejföl, 1 dl joghurt, mustár, porcukor, curry, só.

  • Besameles rakott zöldbab

    Hozzávalók 4 személy részére: 60 dkg zöldbab, 15 dkg gépsonka, 5 dkg vaj vagy margarin, szódabikarbóna, só.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Kesudiós csirke

    Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell, 10 dkg sózatlan kesudió, 2 közepes vöröshagyma, 1 kk. õrölt római kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. õrölt gyömbér, 1 kk. garam masala, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl tej, 3 ek. olaj, só

  • Serpenyõs fokhagymás paprikás csirke

    Hozzávalók: 3 csirkemell filé, 1 konzerv sûrített paradicsom, 1 tasak fokhagymás pác, 1 gerezd fokhagyma, 2 pritamin paprika, frissen õrölt fekete bors, só, 1 dl olaj.

  • Kovászolt hagyma

    Hozzávalók: Hagyma, só, fokhagyma, kapor, kenyér.

  • Angol töltött paprika

    Hosszában félbevágunk és kicsumázunk 4 nagy húsos zöldpaprikát. 20 deka sertéscombot 20 deka fõtt füstölt sertéshússal átdarálunk, összekeverjük 8 deka félig fõtt rizzsel. 2 kis kockákra vágott paradicsommal, 2 apróra vágott ecetes uborkával, egy nyers tojással, sóval, törött borssal, késhegynyi kakukkfûvel meg bazsalikommal ízesítjük.

  • Baklava

    Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat.

  • Gesztenyebonbon

    Hozzávalók:

    42 dkg cukor, 3 dl víz, kis vanília, 50 dkg áttört gesztenye, csokoládémáz

  • Nutellás kocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 6 tojás
    - 6 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 3 ek durvára darált dió
    - 1 cs sütõpor
    - 1 közepes üveg nutella
    - 1,5 cs édes háztartási keksz
    - 2 csésze feketekávé

    Krémhez:

    - 1/2 l tej
    - 6 tojássárgája
    - 15-20 dkg cukor
    - 1 cs vaníliás puding
    - 2 ek liszt
    - 25 dkg margarin
    - 5 dkg porcukor
    - 2 ek kakaópor

    Süti tetejére:

    - tejszínhab
    - kakaópor a szóráshoz

  • Fahéjas banán

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, õrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém.

  • Paprika-paradicsom saláta

    Hozzávalók: 3 paradicsomprika (pritaminpaprika), fél kg paradicsom, fél tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.

  • Csirkeroládok töltve

    Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 1 uborka, 1 szál sárgarépa, 3 db gomba, 1 dl húsleves, 2 evõkanál cukor, só, õrölt bors, 3 tojás, 2 teáskanál liszt, 3 evõkanál szójaszósz.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...