rss
  • Batyus lazac

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:


    Kb. 50 dkg filézett lazac, 1 doboz gomba konzerv, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db vastag húsú paprika, 5-6 db koktél paradicsom (vagy 1-2 szeletelt paradicsom), 1 db citrom, só, õrölt bors, kakukkfû, bazsalikom, oregano

    A filézett lazacot kb. 2 ujjnyi szeletekre vágom fél citrom levével meglocsolom. Sóval borssal, oreganoval, kakukkfûvel, bazsalikommal befûszerezem. Ezután félreteszem kb. 10 percre.

    Dupla alufóliát kiterítek, megkenem vajjal, ráhelyezem a befûszerezett lazac szeleteket, hagymát karikázok rá, felszeletelt paprikát, paradicsomot is ráteszem. Végül 1 doboz gomba konzervet, melyrõl elõzõleg leöntöttem a levét. Négy-öt kiskanál vajat rakok rá elosztva.

    Az alufólia széleit felhajtom, és az egészet egy másik alufóliával összecsomagolom teljesen zárttá. Kiolajozott tepsibe teszem, és elõmelegített 200 fokos sütõben 35 percig sütöm. Közben a sütés felénél megfordítom az egészet a tepsiben. Sütés után még 15-20 percig a sütõben lehet hagyni, had párolódjon. Nagyon finom, omlós, fûszeres hal lesz az eredmény. Én majonézzel tálaltam.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Nyári spanyol leves

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg érett paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 közepes uborka, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál borecet, 2-3 evõkanál olívaolaj, 1 szikkadt zsemle, 3 dkg sütõmargarin.

  • Sonkaszelet sörtésztában

    A fejessalátát leveleire szedjük, gondosan megmossuk és megszárítjuk. A fott sonkát 3-4 milliméter vastag szeletekre vágjuk.

  • Tejfölös Marhahús (knédlihez)

    A kockára vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd 8-10 szelet sovány marhahúst, melyet elõtte megsózunk, borsozunk és simalisztben forgatunk.

  • Kolozsvári bableves

    Hozzávalók:

    40 dkg fejtettbab, 20 dkg füstölt tarja, 2 pár virsli, fél szál szárazkolbász, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl,, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, szalonnabõr, babérlevél, leveskocka, ételízesítõ, pirospaprika, 1 teáskanál cukor, zsír, liszt, csipetke

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Házi készítésû croissant

    Hozzávalók:

    - 70 dkg liszt
    - 1 kis doboz joghurt vagy kefír
    - 2 dl tej
    - 1 kk só
    - 4-5 ek cukor
    - 2 tojás
    - 5 dkg élesztõ
    - 25 dkg hideg margarin
    - 1 tojás

  • Puncs szelet

    Hozzávalók:

    7 egész tojás, 3 tojás fehérje, 53 dkg porcukor, 1 cs. vaníliacukor, 3 dl tej, 3 cs. puncs pudingpor, 3 evõkanál vaníliakrémpor( vagy liszt), 2 evõkanál eper vagy málnaízû Benco-por, 1/2 dl rum, 20 dkg ráma.

  • Töltött paradicsom

    Vegyünk középnagyságu, szép de nem igen érett paradicsomokat, egy személyre 3 darabot számitva. A szára felül való kemény részt vágjuk el jó éles késsel, hogy a paradicsom szét ne roncsolódjék.

  • Csõben sült burgonya

    Hozzávalók (4 személyre):

    80 dkg burgonya, 4 dl besamel, 4 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, vaj, szerecsendió, bors, só

  • Sonkás tészta

    Kockára vágott és kifõzött gyúrt tésztához a következõ sonkakeveréket készítjük.

  • Kagylós vitaminsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Banánsorbet

    Három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel).

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    - 3 pár virsli
    - 15 dkg szeletelt, fõtt gomba
    - 1 dl majonéz
    - 1 pohár tejföl
    - 1 kk citromlé
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet só
    - 1 ek fehérbor

  • Sajtos-gombás makaróni dagadóban

    Hozzávalók: 80 dkg sertésdagadó, fél csomag makaróni, 10 dkg gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, 15 dkg parmezán sajt, bors, só õrölt kakukkfû.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Palacsintatészta

    Hozzávalók (2 adagra): 3 tojás, 1 evõkanál natúr szójatejpor, 1/2 kávéskanál sütõpor, 1 dl tejszín, kevés víz, só vagy édesítõ.

  • Rakott paraj

    A leveles parajt folyó vízben többször átmossuk. Forrásban lévõ, szódabikarbónás, enyhén sós vízbe dobva 3 percig fõzzük, majd lecsepegtetjük. Közben a zsemléket vékony szeletekre vágjuk.

  • Szalonnás rakott tészta

    Szalonnás rakott tésztaElőször kifőzzük az egyik csomag tésztát, majd a már olajjal megöntözött tepsibe vagy jénai tálba tesszük. Utána a szalonnát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk,majd egyenletesen elszórjuk a tésztán. Erre kicsi öntetet öntünk, nem sokat csak egy kevéssel épphogy meglocsoljuk. Ezután kifőzzük a másik csomag tésztát is, azt rátesszük az eddig elkészített szalonnás tésztára, majd erre ráöntjük a maradék öntetet. Így körülbelül 20 percig sütjük, majd rászórjuk a lereszelt trappista sajtot és addig sütjük míg meg nem pirul a sajt a tetején.

  • Nokedli (galuska)

    Hozzávalók: 1 kiló liszt, 2-3 tojás, kávéskanálnyi só.

  • Sütõtökös pikáns édesség

    Hozzávalók: 1 kisebb amerikai sütõtök, 2 birsalma, citromlé, cukor, tejszín.