15-20 dkg aszalt szilvát pár órával (vagy egy éjszakára) hideg vízben áztatunk, majd kimagozzuk (ha magvas volt), és félbe vagy negyedekbe vágjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy csészényi (kb. 2,5-3 dl-es) jázmin rizst pici olajon megfuttatunk, majd felöntjük 2-2,5 csészényi forró húslevessel (vagy vízben felodott 2 db erõleveskockával), hozzáadjuk a szilvát és 15-20 perc alatt - nagyon kis lángon - készre pároljuk, közben keverni nem
szükséges. Egy kis pihentetés után csészébe tömörítve, és a tányérra borítva,
petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk. Eredetileg ezt a köretet fûszeres, grillezett csirkemellel, gombamártással és ráolvasztott/sütött sajttal ettem.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!