rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Brokkolis csirkemell tekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    3 db filézett csirkemell – szeletelve, 3 nagyobb brokkoli, 50 dkg trappista sajt, 0,5 dl tejszín, 3 db tojás, kevés bors, só

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A brokkolit apró rózsákra szedjük, és vegetás vízben addig fõzzük, amíg még ropogós marad. Szûrjük le, és hagyjuk kihûlni. A szeletelt csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a kihûlt brokkolikat. A hússzeleteket feltekerjük, és hústûvel rögzítjük.

    A sajtnak kb. a felét lereszeljük, a három tojást felverjük. A hústekercseket elõször beleforgatjuk a tojásba, majd a reszelt sajtba, és egy tûzálló tálba egymás mellé lerakosgatjuk õket. Ráöntjük a tejszínt, a maradék sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és alufóliával lefedjük. 180 fokon sütjük kb. 45 percig, majd a fólia eltávolítása után pirosra sütjük. Zöldségekkel, vagy párolt rizzsel tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Indonéz palacsinta

    Hozzávalók: az egyszerû palacsinta hozzávalói, 5 dkg kókuszreszelék, 3 dkg vaj, 1 csapott teáskanál currypor, késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál törött feketebors, 1 mokkáskanál sütõpor.

  • Marhahúsleves

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa), 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 5 dkg kelkáposzta, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom (lucullus), 1 kicsi burgonya, ízlés szerint feketebors (egész), ízlés szerint köménymag (fûszer) (egész), ízlés szerint babérlevél (egész), 1 fej vöröshagyma, só.

  • Apró kiflik

    Hozzávalók:

    A tésztához: 50 dkg liszt, 45 dkg vaj, 2,4 dl tejföl, 4 tojássárgája, porcukor;

    A töltelékhez: baracklekvár vagy dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk;

  • Sütõtök lekvár naranccsal

    Hozzávalók: 1 kg sütõtök, 3 narancs, 2 tasak zselatinpor, 15 dkg cukor, 1 dkg vaj.

  • Amerikai hamburger

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 3 teáskanál worcester-szósz, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál ketchup, 1/2 teáskanál õrölt bors, só, olaj, 4 hamburger-zsömle, 4 salátalevél, 1/2 lilahagyma, 2 paradicsom, 1/2 salátauborka, 4 szelet sajt.

  • Adobo

    Hozzávalók: 90 dkg csirkemell vagy comb, 2 ek szójaszósz, 1,5 dl fehérborecet, 1,5 dl víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 3 kk bors, 1 szárított erõs paprika, 1 ek só, 2 ek olaj.

  • Paradicsomos karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, fél kg burgonya, 3 dl paradicsomlé, 2 db sárgarépa, 1 db paprika, fél csokor zeller zöldje, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Barna vajmártás

    Hozzávalók: 4 dl tejföl, 10 dkg vaj, só.

  • Narancssaláta

    Hozzávalók:

    4 narancs, 1 fej saláta, 3-4 szál kis sárgarépa, 10-12 db fekete olívabogyó, marék tisztított dióbél, 6-7 szem datolya, evõkanál citromlé, 4 evõkanál narancslé, 1 evõkanál narancsvirágvíz, 2 dkg cukor, 1 csipetnyi õrölt fahéj, 1 csipetnyi só

  • Húsvéti tojáskenyér

    Hozzávalók: 1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Tigris muffin

    Ebbõl az adagbol 15 db nagy muffin lesz, lehetõleg nagy lyuku sütõben süssük!

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Bakonyi vargányaleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 300 g sertéscsont, 150 g vegyes zöldség, só, 250 g vargányagomba, 50 g zsír, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, õrölt feketebors, 1 pohár tejföl, 100 ml tejszín, 25 g liszt, csokor petrezselyem zöldje, tetszés szerinti levesbetét.

  • Áfonyás Cake

    Hozzávalók: 210 g liszt, 1 tk sütõpor, egy csipet só, 113 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 tk vanilía aroma, 1 citrom reszelt héja, 120 ml tej, 210 g friss áfonya.

  • Barna (spanyol) mártás

    Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.

  • Epres kiwis bólé

    Hozzávalók: 350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper, 5 db kiwi, 2 üveg száraz fehérbor, 5 cl kiwi likõr vagy szirup, 5 cl eper likõr vagy szirup, 5 cl fehér rum, 5 db kockacukor, 1 limett leve, 4 dl száraz vörösbor, 1 üveg száraz pezsgõ.

  • Aszpikos avokádós rák

    Hozzávalók: 2 uborka, 6 zselatinlap, 2 citrom (leve), 3 avokádó (érett), 25 dkg gomolya sajt, 35 dkg (konzerv) rákhús, 3 dl tejszín, 2 evõkanál reszelt torma, õrölt bors, só.

  • Currys tortillachips

    Hozzávalók: 2 tortilla, olaj, tengeri só, currypor.

  • Halfilé gombásan

    Halfilé gombásanA halfilét (ha fagyasztott, fölengedve) besózzuk, kicsit megborsozzuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk és a fölszeletelt gombával együtt egy serpenyőben egy evőkanál étolajon átsütjük. Ezután a gombát kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt kis olajon megsütjük a halfilé mindkét oldalát. A halfilét ezután egy tűzálló tálba tesszük. Ráhalmozzuk a gombát. Megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük a sütőben, amíg a sajt pirulni kezd. Friss salátával tálaljuk. De a krumplipüré vagy a párolt rizs is nagyon illik hozzá.

  • Õszi saláta

    Hozzávalók 5 személyre: 20 dkg cikória, 20 dkg paradicsom, 20 dkg uborka, 5 db retek, 1 csipet fehérbors, 2 e.k. tárkonyecet, 2 e.k. kukoricacsíra-olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...