rss
  • Töltött gomba

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    15-20 db mirelit garnéla, 2 ek olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 4-6 db töltenivaló csiperke gomba, 1 kicsi lilahagyma, 1 szál halványító zeller (elhagyható), 15 dkg tejföl, 1 tojássárgája, vaj a tál kikenéséhez, só, õrölt bors

    A garnélát olvasszuk fel és töröljük szárazra. A fokhagymát aprítsuk fel, a gombát tisztítsuk meg és szárát vágjuk le. 2 ek olajban a fokhagymával süssük meg a rákot, csepegtessük meg a citromlével és vegyük ki a serpenyõbõl.

    A gomba szárát aprítsuk fel. A lilahagymát és a zellert szeleteljük fel vékonyan és az aprított gombaszárral együtt tegyük az olajba, amelyben a rákot sütöttük. Süssük az olajban pár percig. Ha kihûlt, adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgáját, ízesítsük ízlés szerint.

    Kapcsoljuk be a sütõ grillfunkcióját (200 fok). Helyezzük a gombákat egy vajjal kikent tálba. Tegyünk mindegyik gombába 3-4 (jusson a töltelék tetejére is!) garnélát és elosztva öntsük rá a krémet. Közepes fokozatú grill alatt aranybarnára sütjük (gratinírozzuk).


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - személyenként legalább két tojás
    - 1 pohár 12%-os tejföl
    - 1 tubus majonéz
    - 1 doboz csemege kukorica
    - kevés fehérbors
    - 1 kávéskanál magvasmustár
    - néhány medvehagyma levél

  • Zsemlye gombóc, szalonnával

    3 zsemlyét kis kockára vágva egy kis tálba tesszük, 2 1/2 deci tejet öntünk rá és félre tesszük, hogy átázzon. 6 deka vajat, 2 egész tojás és egy sárgájával habosra keverünk, az idõközben átázott zsemlyét és 3 1/2 deka apró kockára vágott szalonnát szintén a tojáshoz keverünk.

  • Párolt, sült fokhagyma

    Hozzávalók személyenként: 15-20 gerezd fokhagyma, 15 g vaj, apróra vágott petrezselyemzöld, só.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Fokhagyma-mártás

    Minden személyre egy kávés-kanál zsirt és ugyan annyi lisztet tegyünk lábasba forrni.

  • Fokhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

  • Galambleves (zöldborsóval, új zöldségekkel)

    Hozzávalók: 2 galamb, 2 liter víz, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma, zöldborsó, új zöldségek.

  • Lúdláb

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 tojásból kakaós piskótát sütünk
    A krémhez: 7 csapott evõkanál liszt, 7 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál kakaópor, 4 dl tej, 25 dkg margarin, ízlés szerint rum, 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Tejfölös spárgaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csont, 10 dkg vegyes zöldség, 50 dkg spárga, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 8 dkg fõtt rizs, só, cukor, petrezselyem.

  • Bográcsos lencse füstölt oldalassal, bográcsban

    Hozzávalók: 1 kg lencse, 80 dkg füstölt oldalas, 2 dl tejföl, 1 dl mustár, 20 dkg kacsazsír, 5 dkg cukor, 2 cl tárkonyecet, 4-5 db babérlevél, 1 paprika, 1 paradicsom, bors, 2 dkg liszt, 2 dkg pirospaprika, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem, 50 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, õrölt kömény, só, tárkonylevél, Delikát ételízesítõ.

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 25 dkg burgonya, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj/ margarin, 2 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 10 dkg tisztított napraforgómag, 1 tojás a kenéshez.

  • Meggyfagyi joghurttal

    Hozzávalók: 30-40 dkg magozott meggy, 2 dl joghurt, 0.5 l tejszin, 4 evö kanál porcukor, vagy izlés szerint.

  • Répás süti

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 20 dkg pekándió, 25 dkg liszt, 2 tk szódabikarbóna, 2 tk fahéj, 100 g mazsola, 250 g barna cukor, 4 tojás, 250 ml olaj. A tetejére: 25 dkg mascarpone, 80 g porcukor, 50 g vaj, 2 ek tejszín.

  • Palacsinta alaprecept (verzió 1)

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl szódavíz (vagy ásványvíz), 2 dl tej, fél mk só, mintegy 2 dl olaj a kisütéshez.

  • Szarvashús polgári módon

    A paclehez annyi vizet veszunk, amennyi a hust ellepi, hozzaadunk ecetet, voroshagymaszeleteket, baberlevelet, kakukkfuvet, mogyorohagymat, karikara vagott vegyes zoldseget (sargarepat, fehergyokeret, zellert), zuzott fenyomagot, szemes borsot, szegfuszeget, sot es citromhejat.

  • Csirkés-brokkolis rakott tészta

    Csirkés-brokkolis rakott tésztaA tésztát sós, olajos vízben megfőzzük. Közben a csirkemellet felcsíkozzuk, és pici olajon sóval, frissen őrölt borssal megpirítjuk. A brokkolit blansírozzuk. (Ha fagyasztott, akkor ezt a lépést kihagyjuk.) A vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a tejet. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a tésztát. Erre jön a csirkemell, végül pedig a brokkoli. Leöntünk a besamelmártással, és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben megpirítjuk.

  • Almás szeletek

    Porhanyós tésztát készítünk. 21 deka tiszt, 14 deka vaj, 8 deka cukor, 1 tojás, 1 sárgája, kevés finomra vágott citromhéjjal.

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Csirkés rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 szép filézett csirkemell, kb. 15 deka füstölt kolbász, zsír, kevés vaj vagy margarin, só(ételízesítõ), 2 deci tejföl, 1 egész tojás, ízlés szerint kis reszelt sajt.