rss
  • Burgonyás-túrós krokett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    20 dkg túró, 20 dkg burgonya, 0,5 dl tejföl, 2 ek.liszt, 2 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez

    Az áttört túrót jól eldolgozzuk a fõtt, áttört burgonyával, a tejföllel, liszttel, tojással. Sóval, borssal ízesitjük, hengereket formázunk belõle. Zsemlemorzsába forgatjuk és bõ forró zsíradékban kisütjük. Kiváló húspotló feltét bármilyen fõzelékhez.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pezsgõspohár

    Elkészítés:

    Az ananászt tálba tesszük, megszórjuk a cukor felével, és kb. 2 óra hosszára betesszük a hûtõbe. Megmossuk a narancsot, a citromot, és karikára vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, leöntjük a konyakkal, és ezt is behûtjük. A narancsos keveréket kivesszük a hûtõbõl, sûrû szitán átpasszírozzuk, és hozzákeverjük az ananászhoz. Visszatesszük a hûtõbe. Tálalás elõtt tört jeget készítünk, azaz jégkockákat konyharuhába csomagolunk, és húsklopfólóval összetörjük. Kevés tört jégre kétharmadig adagoljuk a poharakba az ananászos gyümölcsöt, és felöntjük egyharmad rész jéghideg száraz pezsgõvel.

  • Tepsis cukkíni

    Hozzávalók: 2 db cukkíni, 1 csomag szója-granulátum, 4 db burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Padlizsánnal töltött gomba

    Hozzávalók :40dkg padlizsán, 1dl olívaolaj, 10szál friss bazsalikom, 1szál póréhagyma, fél hagyma, 10dkg kaliforniai paprika, 1dl paradicsomlé, 8db sampinyon gomba, 1gerezd fokhagyma, csipet só, õrölt bors, 5dkg vaj.

  • Cukkínis lepény

    Hozzávalók: készen vásárolható leveles tészta 1 csomag, 2 kisebb cukkíni, 1 fej hagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, bacon szalonna vagy füstölt sonka, esetleg tarja.

  • Savanyú káposzta leves

    Hozzávalók: 1,5 liter víz, 2,5 liter savanyú káposztalé, 0,5kg fehérkaraj, 0,5kg kolbászhús, 3db sárgarépa, 2db fehérrépa, 1-2 szál torma, 2-3 evõkanál liszt, 1 liter tejföl, 2dl olaj, a disznó agyveleje.

  • Spenótos krumplik

    Hozzávalók: 80 dkg egyforma nagyságú, közepes újburgonya, 30 dkg mozzarella, 30 dkg spenót, fél pohár natúr joghurt, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, a rántáshoz.

  • Erotikus kókusz csók

    Hozzávalók: A tészta: 7 tojás fehérjét felverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverünk 5 evõkanál réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben megsütjük. Kb. fél óra, de vigyázzunk, mert könnyen kiszárad!

  • Pulykamelles burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál paradicsompüré, margarin a forma kikenéséhez, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi chili.

  • Gratenírozott sonkás torony

    Hozzávalók: 4 személyre: 8 db krumpli lepény, 8 db rántott hagyma karika, 1 pohár tejföl, 150 g füstölt sonka, 1 db tojás, 100 g reszelt sajt, zöldfûszerek, só, õrölt bors.

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

  • Színes húsvéti saláta

    Hozzávalók: 1 db fejes saláta, 1 db kígyóuborka, 250 g paradicsom, 1 csomag hónapos retek, 2 db tojás, 3 db különbözõ színû kaliforniai paprika, 250 g zöldbab vagy kinai konzervbab, Az öntethez;100 ml fokhagymás olívaolaj,1-1 bazsalikom és tárkony, só, õrölt bors, 1 darab citrom leve, 3 ek. akácméz;

  • Tortilla

    Hozzávalók: 4 ek zabkorpa, 4 ek tönkölybúza-dara, 2 ek tönkölybúza-korpa, 4 ek olaj, 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 ek lenmag és víz, 1/2 kg alma.

  • Paprikás csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú, csirke, 1 nagyobb fej hagyma, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só, 2 kanál paradicsompüré, néhány szem kömény.

  • Petrezselymes omlett

    Hozzávalók:

    8 tojás, 1 dl tej, 3 dkg szarvasgomba, 4 evõkanál reszelt sajt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej paradicsom, bors, só

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Dióskürt

    45 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral összedolgozunk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot, 1 tojást, 1 csomag Váncza-sütõport, kevés sót, 2 kanál tejfelt, 1 kanál rumot és annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen.

  • Szezámmagos szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 sertés szûzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evõkanál szezám mag, 1 evõkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 evõkanál finomliszt, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál fekete olajbogyó, só, bors.

  • Gombás metélt

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g metélt tészta, só, 8 szelet pármai sonka, 400 g rókagomba, 300 g koktélparadicsom, 1 csokor rucola saláta, 30 g Pannónia sajt, 5 evõkanál olívaolaj, fél citrom kifacsart leve, bors.

  • Kínai kel

    Hozzávalók:

    1 közepes méretû kínai kel, 10 közepes gombafej, 1 fokhagyma, 1 kisebb gyömbérgyökér, 2 csípõs zöldpaprika, 1 evõkanál almaecet, 1 evõkanál szójamártás, 2 evõkanál olívaolaj, 10 dkg csíkokra vágott sonka

  • Vadas gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, sárgarépa, zeller, fehérrépa, kevés zsír vagy olaj, babérlevél, só, törött bors, mustár.