rss
  • Burgonyás-túrós krokett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    20 dkg túró, 20 dkg burgonya, 0,5 dl tejföl, 2 ek.liszt, 2 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez

    Az áttört túrót jól eldolgozzuk a fõtt, áttört burgonyával, a tejföllel, liszttel, tojással. Sóval, borssal ízesitjük, hengereket formázunk belõle. Zsemlemorzsába forgatjuk és bõ forró zsíradékban kisütjük. Kiváló húspotló feltét bármilyen fõzelékhez.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia vaníliafelfújt

    Hozzávalók: 4 ek. kristálycukor, 8 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 5 dl tej. A tetejére: 2 dl tejszín, 1 ek. porcukor.

  • Escoffier-öntet

    Hozzávalók: 7 evõkanál majonéz, 2 evõkanál áfonyalekvár, 1 evõkanál Pinot noar mustár, néhány csepp Tabasco-mártás, 1-1 narancs és citrom leve, 1 csipetnyi édes pirospaprika, só.

  • Apró olajos gombafejek

    Hozzávalók: egy adaghoz: 50 dkg. megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkû pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.), 1 evõkanál sertészsír, só, 2 dl. étolaj.

  • Hagymás marhaszeletek

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

  • Spenótleves roqueforttal

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 3 dl tej, 10 dkg roquefort sajt, 1 teáskanál só, vegeta;

  • Kecskesajt fokhagymás olajban

    Hozzávalók: fél kg kemény kecskesajt, 2 ág rozmaring, 1 ágacska kakukkfû, 2 babérlevél, 8 gerezd fokhagyma, 2 szárított piros pepperoni, 10 szem szétnyomott feketebors, olivaolaj.

  • Édes-savanyú chilis uborka

    Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).

  • Zöldbabsaláta télire

    Tisztítsunk meg - lehetõleg zöldhüvelyû - 2 kg zsenge hüvelyes babot. Vegyünk 8 póré- vagy vöröshagymát, 1 csomag kaprot, 2 fûszerpaprikát, 4 kávéskanál mustármagot, 8 szem szegfûszeget, 2 kávéskanál szegfûborsot, 0,75 liter borecetet, 37 dkg cukrot, 1 evõkanál sót, 1 liter vizet.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Havasi házikó

    A krémmel a középsõ lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy házikó teteje. Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük vajas krémmel és kókusszal jól megszórjuk.

  • Rakott csirke

    Hozzávalók:
    10 dkg csirkemell filé megpárolva vízben, 15 dkg fõtt karfiol, 15 dkg fõtt répa, 10 dkg fõtt zöldség, 1 fej hagyma, 2 dl natúr joghurt, petrezselyem, só,1 ek. oliva olaj, 10 dkg reszelt sajt;

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Tejszínes tárkonyos csirke

    Tejszínes tárkonyos csirkeA csirkét megtisztítjuk, és négy darabba vágjuk. (Készíthető csak csirkemellből is.) Megsózzuk, és egy nagyobb, lapos tűzálló tálba, egymás mellé fektetjük a húsokat. Rászórjuk a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a tárkonyt és a borsot, majd leöntjük az olvasztott vaj és a tejszín keverékével. A tálat befedjük és előmelegített, forró sütőben, erős lángon körülbelül 40 percig sütjük. Ezután a húst saját levével lelocsolom és fedő nélkül mindkét oldalán pirosra, pirítjuk. Párolt rizs és saláta illik hozzá a legjobban, de ízlés szerint bármi mással tálalható.

  • Ananászos-narancsos csirkekockák

    Ananászos-narancsos csirkekockákMossuk le a csirkemelleket hideg vízzel. Aprítsuk fel a csirkemellet kb. 2cm - es kockákra. Egy nagy teflonnal bevont serpenyőben magas hőfokon, néhány csepp olaj mellett pirítsuk meg a csirkedarabkákat. Közben sózzuk és borsozzuk. Miután minden oldalról szépen megpirult a hús. A rizst egyszerű sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, tegyük félre. Töröljük ki egy konyhapapírral a serpenyőben maradt fel nem szívott sót és borsot, majd 2-3 evőkanál olivaolajon röviden süssük meg a felaprított pepperonit és fokhagymát.

  • Tárkonyos raguleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemell
    - 20 dkg vöröshagyma
    - 15 dkg zöldborsó
    - 10 dkg sárgarépa
    - 10 dkg gomba
    - 3,5 dl tejszín
    - 1 db húsleveskocka
    - 1 teáskanál citromlé
    - tárkony
    - só
    - bors
    - olaj

  • Kapros cukkini

    Hozzávalók: fél kg cukkini, fél csomó kapor, 2 ek vaj, 1 ek cukor, só, õrölt feketebors.

  • Rántott hagymakarika

    Hozzávalók: 1000 g szép nagy fej vöröshagyma, só, 150 g liszt, 2-3 db tojás, 300 g zsemlemorzsa, 400 ml étolaj a sütéshez.

  • Hagymásszelet

    Hozzávalók: 8-10 szelet marhahús(comb), 2-3 fej vöröshagyma, õrölt pirospaprika (ízlés szerint), õrölt bors(ízlés szerint), só, 1 nagyobb paradicsom, 2-3 db. paprika, zsír v.olaj.

  • Sós gesztenyekrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha édesített), 1 db egész tojás, 1 erõleveskocka, másfél dl víz, 10 dkg gomba, 2-3 evõkanál finomliszt kevés zsemlemorzsa, mokkáskanálnyi törött bors.

  • Göngyölt sonka

    Simára keverünk nyolc tojást egy evõkanál tejföllel, csipetnyi sóval, reszelt szerecsendióval meg 1-1 csokor finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel meg kaporral.