rss
  • Kuszkusz saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 bögre kuszkusz, 1 bögre narancslé, 1 piros alma (savanykás), 1 zöld alma, 1 citrom leve, 3 marék dió, megpirítva, durvára vágva, 2 szál szárzeller, megpucolva, felaprítva, 1 kisebb fej lilahagyma, apróra vágva, 2-3 marék kezeletlen mazsola

    loading...

    A kuszkuszt felöntöttem a megmelegített narancslével, majd lefedve állni hagytam. A kockákra vágott almát meglocsoltam a citromlével. A megpuhult kuszkuszt összekevertem az almakockákkal és a többi hozzávalóval. Érdemes legalább egy nappal korábban elkészíteni, és behûteni. Mára istenien átjárta az egészet a zeller aromája


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcsös-joghurtos piskótatekercs

    Hozzávalók:

    - 1 dl víz
    - 30 dkg málna
    - 2 evõkanál porcukor
    - 2 pohár gyümölcsjoghurt
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 1 csomag vanília puding
    - 1 db piskótarolád
    - 25 dkg margarin

  • Burgundi puncs

    A hozzávalókat elõre hûtse be, majd hûtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

  • Bolognai ragu

    Hozzávalók: 30 dkg marhahús (színhús), 10 dkg húsos szalonna, 1/2 pohár száraz vörösbor, 1 pohár húslé, 5 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg hagyma, 5 dkg répa, 5 dkg zeller.

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Baconös rakotthús

    Baconös rakotthúsEgy kerek jénait kimargarinozunk, majd a baconcsíkokkal kibéleljük. A sajtot lereszeljük. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. A bacon szeletekre rakosgatjuk egy rétegben. Fűszerezzük ízlés szerint fűszervarázzsal. Rétegezzük a sonkát, a sajtszeleteket, majd ismét hús jön, míg betelik a tál. A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe. Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a kisült lé.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Kaptár

    Hozzávalók: 1/2 dl méz, 1 db felvert tojás, 4 dl kókuszreszelék, 1 teáskanál vanília, 2 evõkanál finom búzaliszt, 2 dl apróra vágott datolya, 2 dl apróra vágott dió.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 75 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebbõl lehet 4 szem keserûmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.

  • Szentgyörgyi palacsinta

    Palacsintatészta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 dl olaj, 2 dkg cukor, só. Rum-mandula-krém: 15 dkg mandula, 1 dl tej, 15 dkg cukor, 1 dkg vaniliás cukor, 1 dl rum. Sárga krém: 2 dl tejszín, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 dkg vaniliás cukor, 5 dkg vaj.

  • Fahéjas mézes galuska (régi magyar recept)

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 5 dkg méz, 1 dl tej, 1 evõkanál porcukor, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 csipet só.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu.

  • Falafel

    Hozzávalók: 25 dkg szójabab, vagy csicseriborsó, 4-5 gerezd fokhagyma, késhegynyi sütõpor, 1/2 kk fûszersó, só, olaj, Isot paprika.

  • Ananászos túrókrém pohárban

    Hozzávalók: 3 dl tej, 12 dkg cukor, fél vanília rúd, 3 db tojás, fél citrom héja, 40 dkg ananászkonzerv, 1 dkg zselatin, 30 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín.

  • Halas rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2-3 fõtt tojás, 1-2 doboz halkonzerv (olajos vagy saját levében eltett hal), ízlés szerint: friss vagy mirelit zöldség (répa, gyökér, petrezselyem, borsó, kukorica, brokkoli, cukkini, gomba), só, bors, tejföl vagy joghurt; a kikenéshez: vaj; kemény sajt.

  • Sonkás lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg mirelit leves tészta, 20 dkg gouda sajt, 7 tojás, 300 g habtejszín, frissen reszelt szerecsendió, 15 dkg apróra kockázott sonka, kakukkfû, só, bors.

  • Békési makaróni

    Hozzávalók: 40 dkg rigatoni vagy más csõtészta (makaróni), 10 dkg húsos, füstölt szalonna, 4 dkg Lajta sajt, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl húsleves, 1 evõkanál étkezési búzakeményítõ, 2 dkg vaj, só, oreganó, rozmaring, reszelt szerecsendió, (színes) bors.

  • Skót kávé

    Széles falú talpas pohárba teszem a 2 db kockacukrot, ráöntöm a feketekávét, elkeverem. Óvatosan ráöntöm a whiskyt, a tetejére kemény, cukrozott tejszínhabot teszek. Díszítésül kevés õrölt kávéval megszórom. Ezután felkeverni már nem szabad.

  • Kardinális szelet

    Hozzávalók:

    8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár

  • Grízgombócleves gombával

    Hozzávalók: 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 4 fej gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 ek. vaj, 1 tasak grízgombócleves.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

loading...